Ahoj, chtěl bych poradit s výběrem koloběžky. Jedná se mi o to, že dcera má odrážedlo a já vedle ní na kole jedu pomalu až skoro padám, prostě to není komfortní jezdit na kole vedle ní. Proto bych chtěl pořídit koloběžku abych mohl truchu jezdit normálně s dcerkou 2,3 měsíce. ( na kolo je moc pomalá a na chůzi už musim skoro klusat aby jsme byli na stejno)
Teď by mě zajímalo jaké kola? Brzdy stačí špalkové? Nebo je lepší si připlatit za kotouče? Jezdíme 50/50 asfalt/polní cesty. Něco jsem už přečetl, ale stejně rady od lidí co už jí mají a jezdí je k nezaplacení. Díky moc.
Špalkové podle mě stačí, pokud nemáš v úmyslu jezdit nějaké šílenosti v terénu typu 1000 mil apod. (nejde o ubrždění, ale spíšo prodření ráfku). Mám Mibo Malaga se špalkama, hodně přes metrák a naprosto v pohodě. Jezdím Polní a lesní cesty, šotoliny, cyklostezky, které bych jezdil na gravelu/trekovém kole.
Rozhodně bych bral něco s 26” předním kolem, pokud neřešíš velikost kvůli skladování a převážení mhd/autem.
Kostka, Yedoo je toho moc. Nečekat že budou stát o tolik málo než kolo, nečekat že vždy a všechny OEM díly jsou běžně k dostání a jdou vždy nahradit díly z kola.
Na jízdu s prckama je brnda fakt dobrá. Ne jen kvůli možnosti jet pomalu, ale i větší pohotovosti třeba při chytání :) Pro tohle použití bych vybral něco na 20" kolech. Třeba kostka Twenty, nebo Yedoo Dragster. To je dobrý kompromis mezi ovladatelností a schopností dát i delší výlet. Špalkové brzdy jsou v pohodě. Já mám Kostku Twenty a jsem spokojený. Dá se na ní v pohodě dát za den 100km výlet a zároveň je dost obratná. Kolega z práce má Dragstera a nevypadá špatně. S Kostkou mám i dobré zkušenosti s přístupem k zákazníkovi....
Pokud je plánovaný strop využití 7 km vedle dcery, tak si vyhlídni něco levnýho na bazaru, popř. začni nějakou pujčovnou od nejlevnějších kousků:-) Jak si ošaháš něco lepšího, zpět se pak už moc nechce:-)
Pokud by si chtěl něco seriozně-železnýho, tak mám přebytečné MiBo GS (2 x 26") na kotoučích a Deore hydrách, pořídil jsme to na zkoušku loni , nečekaně se to zvrhlo v hlavní pohyb, takže už mám jiný stroj - tahle jde na jaře do světa;-)
Hele, resil jsem pred par lety neco podobnyho. Yedoo melo hodne vysokej naslap, na to bacha. K-bike nebyly (dlouha cekacka), Kostka na mne uz moc draha, ale pekna...
Nakonec jsem "k diteti" koupil kolobezku Bizon - myslim pan byl predtim v K-bikes.
Na popisovane vyuziti v pohode, byl jsem s tim i na par geocachingovych srazech a v pohode stacil tem s vetsima kolama ...
Pokud Ti jde čistě o doprovod dítěte na odrážedle, tak bych se snažil najít nějaký opravdu low-cost řešení. Na to posouvání rychlostí dítěte stačí cokoli a dítě máš za rok na kole a za 2-3 roky s ním půjde normálně jezdit na výlety. Sypat nějaký nezanedbatelný prachy do koloběžky mi pro tento účel připadá jako zbytečnost. Samozřejmě jiná situace nastává, pokud bys na tom chtěl i do budoucna jezdit nebo pro to měl nějaý další využití.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Špalkové podle mě stačí, pokud nemáš v úmyslu jezdit nějaké šílenosti v terénu typu 1000 mil apod. (nejde o ubrždění, ale spíšo prodření ráfku). Mám Mibo Malaga se špalkama, hodně přes metrák a naprosto v pohodě. Jezdím Polní a lesní cesty, šotoliny, cyklostezky, které bych jezdil na gravelu/trekovém kole.
Rozhodně bych bral něco s 26” předním kolem, pokud neřešíš velikost kvůli skladování a převážení mhd/autem.
Převážet nebudu, jen na cca 5-7km jako doprovod vedle dcerky. Díky, kouknu.
-výška jezdce?
-hmotnost?
Kostka, Yedoo je toho moc. Nečekat že budou stát o tolik málo než kolo, nečekat že vždy a všechny OEM díly jsou běžně k dostání a jdou vždy nahradit díly z kola.
https://www.yedoo.eu/cs/produkt/terenni-kolobezka-yedoo-trexx-disc-7dYFaz
Kup boty na běhání :-)
Na jízdu s prckama je brnda fakt dobrá. Ne jen kvůli možnosti jet pomalu, ale i větší pohotovosti třeba při chytání :) Pro tohle použití bych vybral něco na 20" kolech. Třeba kostka Twenty, nebo Yedoo Dragster. To je dobrý kompromis mezi ovladatelností a schopností dát i delší výlet. Špalkové brzdy jsou v pohodě. Já mám Kostku Twenty a jsem spokojený. Dá se na ní v pohodě dát za den 100km výlet a zároveň je dost obratná. Kolega z práce má Dragstera a nevypadá špatně. S Kostkou mám i dobré zkušenosti s přístupem k zákazníkovi....
Pokud je plánovaný strop využití 7 km vedle dcery, tak si vyhlídni něco levnýho na bazaru, popř. začni nějakou pujčovnou od nejlevnějších kousků:-) Jak si ošaháš něco lepšího, zpět se pak už moc nechce:-)
Pokud by si chtěl něco seriozně-železnýho, tak mám přebytečné MiBo GS (2 x 26") na kotoučích a Deore hydrách, pořídil jsme to na zkoušku loni , nečekaně se to zvrhlo v hlavní pohyb, takže už mám jiný stroj - tahle jde na jaře do světa;-)
Hele, resil jsem pred par lety neco podobnyho. Yedoo melo hodne vysokej naslap, na to bacha. K-bike nebyly (dlouha cekacka), Kostka na mne uz moc draha, ale pekna...
Nakonec jsem "k diteti" koupil kolobezku Bizon - myslim pan byl predtim v K-bikes.
Na popisovane vyuziti v pohode, byl jsem s tim i na par geocachingovych srazech a v pohode stacil tem s vetsima kolama ...
Mame jich nakonec v rodine vic.
Zde odkaz na tvorbu koloběžek mého bratra. třeba něco zaujme. https://urban-kovo.webnode.cz/kopie-z-nabidka-produktu/
Pokud Ti jde čistě o doprovod dítěte na odrážedle, tak bych se snažil najít nějaký opravdu low-cost řešení. Na to posouvání rychlostí dítěte stačí cokoli a dítě máš za rok na kole a za 2-3 roky s ním půjde normálně jezdit na výlety. Sypat nějaký nezanedbatelný prachy do koloběžky mi pro tento účel připadá jako zbytečnost. Samozřejmě jiná situace nastává, pokud bys na tom chtěl i do budoucna jezdit nebo pro to měl nějaý další využití.