Řeším momentálně koupi nového XC/DC kola, nutno dodat, že jsem MTB nepolíbený. Přecházím ze silničky (celokarbon, nájezd do 3,5k ročně).
Co chci: Chci karbonového fulla (klidně mě někdo přesvědčte, že je HT lepší) budget mám do 150k.
Dilema
Má cenu investovat tolik peněz rovnou ze začátku i když nemám s MTB zkušenosti?
Není lepší koupit nejlevnější celokarbonový rám s horší sadou a potom podle ježdění upgradovat?
Co vlastně koupit a neměl bych přeci jen koukat i na HT?
Další info o mně
Pokud koupím kolo určitě chci objíždět XCO/XCM amatérské poháry, proto pokukuji po celopéru. Nicméně chci aby kolo bylo "pohodlnější" i na vyjížďky s rodinou nebo kamarády.
Horší komponenty pro mě nejsou problém (váhu shodím nejdřív u sebe), pokud bude ve výsledcích váha omezovat, budu v budoucnu upgradovat jak kola, tak sadu atd...
Má. Já šel stejnou cestou a vůbec nelituju. Nájezd jsem vůbec neřešil (teď cca 5k ročně)
Záleží, co seženeš. Např. ten lux trail za 142 je dobrá koupě. Často je koupě nejlevnějšího karb. rámu vůbec jediná cesta, jak se dostat k nějakýmu modelu. Když seženeš už od výrobce cca kolo v nastavení, který chceš, tak se vyplatí asi spíš to.
Za mě rozhodně full. Kór s tímhle rozpočtem.
Z tvých kandidátů se mi nejvíc líbí Lux Trail CF 8 za 142 000 - víš kdy bude? Až se objeví na eshopu, podle mě zmizí tak za den:)
Ale k výběru. Full a krabonový rám chceš. Celokarbonový (např. scoot má pořád tendence i v týhle ceně dávat zadní stavbu hliníkovou).
Dc zaměření je za mě taky v pořádku.
Ale investoval bych taky do výběru, vyzkoušení kol. XC/DC fully se liší tlumením a zamykáním:
Specialized Epic s Brainem (ale v tvým případě bych asi zvážil i EVO bez brainu a s větším zdvihem).
Zamykáním páčkou - Např. ten Lux..a většina kol na trhu
DW link, který není potřeba zamykat (až na nějaký vyjímky...spíš lidí, než momentů). Např. Intense Sniper (můj profil). Těchto kol se už moc nedělá - je to dražší a náročnější na konstrukci.
Fakt bych si dal už jako začátečník práci a všechny tři typy tlumení bych si vyzkoušel.
1. Má. Před dvěma lety jsem bez zkušeností po konzultacích tady si koupil kolo, se kterým jsem dodnes spokojen. A řešil jsem totéž. Chtěl jsem celopero, karbon i s dobrým obsazením. Vybral jsem si orbea OIZ. Podívej:
Tak když vynecháme dostupnost, tak prostě nejlíp vychází Canyon.
Kamarád má teď nově právě Lux Trail CF8 za 142 a je spokojený. Když to třeba osazením srovnám s Epicem EVO za 150 tak není co řešit. Epic je dražší, má hliníkový kola, horší sadu, teoreticky horší teleskop a brzdy a chtějí za něj o 8k víc) Ale to už nechám na každým co je mu bližší.
Podle mě se ubíráš správným směrem. Lux trail je cenově stále dost dobrá koupě, ale dočkáš se ho podle dostupností v zimě. Za mě verze CF8 je zbytečně drahá kvůli elektrice na teleskopu a řazení. U canyonu se ale nevyplatí koupit horší model a vylepšovat.
Jediný o čem vím, co se dá koupit hned jako samotný rám je Intense Sniper Trail (2900 euro) (píše o něm snas) a za zbylé peníze do těch 150 bych si uměl poskládat kolo jako víno, jen to není řešení pro každého.
Další možnost jakou máš vzít Epic Evo Comp nebo Expert, loňské jsou k sehnání s "15% slevou".
Cube podle mě momentálně nesehnatelný, leda si už zajít objednat na příští rok.
Potřebuji/Chci nové kolo, XC full, karbon, 120/120 max. Co zásadně komplikuje výběr je požadavek na možnost montáže přesmykače. Nechci zde spustit flame, že to dnes přeci není potřeba, protože rozsah 1x12 je dostatečný nebo že neumím šlapat. Pro mě je to zásadní podmínka.
Aktuálně mám Kona HeiHei 2020, hliníkový model, původně 1x12, který jsem předělal na 2x12. Z pohledů převodů vyhovuje, ale chtěl bych se posunout trochu dál (snížit váhu), ale hlavně udělat si radost.
aktuálne řeším, že bych nahradil svého reactora nějakým bajkem s nižším zvihem kolem 120mm kůli jezdivosti, ale možná by stačilo koupit nějaké jezdivé pláště (Ardent, rekon, vitttoria syerra, ...) a vymena vidle z 36 na 34 = ale to si asi vnitrne finacne neobhajim.
Možná mě řeknete, že si ničím moc nepomohu, ale má představa je nějaké více jezdivějši kolo, než je reactor. Kolo je to super, ale na traily nemám už moc času a nejsem skokan. To kam se vždy dostanu, sjezdu i na Primalovi (akorát to vic drncá).
Jezdim spíš corss country a sem tam trail, když se někde po cestě objeví = tzn nějaké DC kolo by pro mě bylo ideál.. Do výběru se mě dostalo viz tabulka s Geo dle pořadí je i jak se mě libí.
Určitě je spousta dalších adeptů, které mě nenapadly.
Ale jaký je Váš názor? má to cenu? Které z těch kol by byl ideál? Diky a vím, že se rozhodnoum musím sám, jen prostě asi potřebuji nakopnout,
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Tady bude veselo:)
Můj názor:
Z tvých kandidátů se mi nejvíc líbí Lux Trail CF 8 za 142 000 - víš kdy bude? Až se objeví na eshopu, podle mě zmizí tak za den:)
Ale k výběru. Full a krabonový rám chceš. Celokarbonový (např. scoot má pořád tendence i v týhle ceně dávat zadní stavbu hliníkovou).
Dc zaměření je za mě taky v pořádku.
Ale investoval bych taky do výběru, vyzkoušení kol. XC/DC fully se liší tlumením a zamykáním:
Fakt bych si dal už jako začátečník práci a všechny tři typy tlumení bych si vyzkoušel.
A v dnešní době budeš limitovaný dostupností.
Cube mas nekde zjistene ze je dostupne ?
Co:
https://www.albie.cz/hei-hei/kona-hei-hei-cr-dl-2021-2/
https://www.mondraker.cz/horske_kolo-mondraker_fpodium_carbon_dc,_carbon_cherry_red,_2022-427199261-632373384-xc-race-2022-1/
Prosim, co to je DC kolo?
Zdravím,
1. Má. Před dvěma lety jsem bez zkušeností po konzultacích tady si koupil kolo, se kterým jsem dodnes spokojen. A řešil jsem totéž. Chtěl jsem celopero, karbon i s dobrým obsazením. Vybral jsem si orbea OIZ. Podívej:
https://www.orbea.com/cz-en/bicycles/mountain/oiz/cat/oiz-m-pro
Nebo ve verzi TR s vyšším zdvihem.
Tak když vynecháme dostupnost, tak prostě nejlíp vychází Canyon.
Kamarád má teď nově právě Lux Trail CF8 za 142 a je spokojený. Když to třeba osazením srovnám s Epicem EVO za 150 tak není co řešit. Epic je dražší, má hliníkový kola, horší sadu, teoreticky horší teleskop a brzdy a chtějí za něj o 8k víc) Ale to už nechám na každým co je mu bližší.
Ještě ohledně XC DC kol se podívej na:
Santa Cruz Blur TR - https://www.santacruzbicycles.com/en-US/bikes/blur
Megamo New Track R120 - https://www.megamo.com/en/bikes/mountain/new-track
Přidej si další kolo na seznam :)
https://eu.intensecycles.com/products/2022-sniper-t
Podle mě se ubíráš správným směrem. Lux trail je cenově stále dost dobrá koupě, ale dočkáš se ho podle dostupností v zimě. Za mě verze CF8 je zbytečně drahá kvůli elektrice na teleskopu a řazení. U canyonu se ale nevyplatí koupit horší model a vylepšovat.
Jediný o čem vím, co se dá koupit hned jako samotný rám je Intense Sniper Trail (2900 euro) (píše o něm snas) a za zbylé peníze do těch 150 bych si uměl poskládat kolo jako víno, jen to není řešení pro každého.
Další možnost jakou máš vzít Epic Evo Comp nebo Expert, loňské jsou k sehnání s "15% slevou".
Cube podle mě momentálně nesehnatelný, leda si už zajít objednat na příští rok.
Santa Cruz Blur je fajn, ale asi ho neseženeš.
Když nám dáš svoje proporce, tak ti třeba i navrhneme něco konkrétního, co je skladem (͡ ͡° ͜ つ ͡͡°)
Ahoj, přidám se s dotazem. Vybírám nějakého fulla na mtb maratony a celkově vyjížďky podobně závodům KPŽ.
Momentálně mám Grand Canyona v karbonu, ale rad bych full kvůli pohodlí.
Mám ve vyberu
Canyon Lux 7 https://www.canyon.com/cs-cz/horska-kola/cross-country-bikes/lux/cf/lux-cf-7/3134.html?dwvar_3134_pv_rahmenfarbe=BU%2FWH
Orbea Oiz M30 https://www.orbea.com/cz-en/bicycles/mountain/oiz/cat/oiz-m30
Případně levnější hliník Orbea Oiz H10 TR. https://www.orbea.com/cz-en/bicycles/mountain/oiz/cat/oiz-h10-tr
Nechci za kolo dávat víc jak 100k Kč.
Můžete říct Vaše zkušenosti s výše uvedenými koly?
Merim 202cm a rozkrok 96cm.
Díky za rady a případně tipy na jiné kola.
Čus, po zkušenostech s touhle značkou bych doporučil i toto kolo:
https://www.rosebikes.com/rose-ground-control-4-2697041?product_shape=Mud+Grey
Nechci zakládat nové vlákno, tak to přidám sem.
Potřebuji/Chci nové kolo, XC full, karbon, 120/120 max. Co zásadně komplikuje výběr je požadavek na možnost montáže přesmykače. Nechci zde spustit flame, že to dnes přeci není potřeba, protože rozsah 1x12 je dostatečný nebo že neumím šlapat. Pro mě je to zásadní podmínka.
Aktuálně mám Kona HeiHei 2020, hliníkový model, původně 1x12, který jsem předělal na 2x12. Z pohledů převodů vyhovuje, ale chtěl bych se posunout trochu dál (snížit váhu), ale hlavně udělat si radost.
Děkuji za každý tip nebo inspiraci!
Asi bych tuto část uzavřel. Děkuji všem za příspěvky.
A ať to jezdí!
Mohu se zeptat co jste nakonec vybral za bike ?
Čau,
aktuálne řeším, že bych nahradil svého reactora nějakým bajkem s nižším zvihem kolem 120mm kůli jezdivosti, ale možná by stačilo koupit nějaké jezdivé pláště (Ardent, rekon, vitttoria syerra, ...) a vymena vidle z 36 na 34 = ale to si asi vnitrne finacne neobhajim.
Možná mě řeknete, že si ničím moc nepomohu, ale má představa je nějaké více jezdivějši kolo, než je reactor. Kolo je to super, ale na traily nemám už moc času a nejsem skokan. To kam se vždy dostanu, sjezdu i na Primalovi (akorát to vic drncá).
Jezdim spíš corss country a sem tam trail, když se někde po cestě objeví = tzn nějaké DC kolo by pro mě bylo ideál.. Do výběru se mě dostalo viz tabulka s Geo dle pořadí je i jak se mě libí.
Určitě je spousta dalších adeptů, které mě nenapadly.
Ale jaký je Váš názor? má to cenu? Které z těch kol by byl ideál? Diky a vím, že se rozhodnoum musím sám, jen prostě asi potřebuji nakopnout,
tak uz je doma :D , dekuji vsem za rady a nazory.