Zdar, mám možnost výměny vidlice za jinou.. Má vidlice má 51mm offset druhá 44mm offset. Zajímal by mě váš názor popř zkušenosti s tou zamenou, kolo mám yt capra cf.Diky za odpovědi Good ride
S tím ti nikdo neporadí. Tím myslím, že tohle je zcela individuální a i na stejném kole jeden jezdec bude raději vozit 51mm offset a druhý 44mm offset.
U 29" byla z počátku tendence hodně používat 51mm offset, aby se to chováním více blížilo menším kolům. V poslední době zase přichází opačná tendenční vlna, kdy se vrací k menším offsetům.
Za mě tedy nelze říct, že by jeden z těch směrů byl obecně lepší. Hodně záleží co přesně jezdíš, jakým stylem a také na jaké geometrii kola se to řeší, jaký je použit přestavec, šířka řídítek a další.
přihodím to sem. mám dvě vidlice, pevnou bontrager switchblade a odpruženýho foxe f80. nerozumím tomu, že s bontragerem se zatáčí jakoby ztuha, z foxkou zcela normálně. přitom rozdíl v offsetu je pouze 1mm. ovlivní to tolik o trošku rozdílná výška? sic mohu brát v potaz foxe se sagem (který stejně nemám změřený), ale při jízdě se míra "zanoření" neustále mění, proto si myslím, že to už tolik nehraje roli
bontrager má offset 38mm a výšku 445mm
fox má offset 39mm a výšku 450,9mm, tudíž se sagem bude zhruba o 10mm nížší jak bontrager
Na chvili jsem vymenil 42mm Revelation 130mm za 120mm Sida s offsetem 51mm. Kolo bylo trochu zivejsi ve sjezdech, min stabilni, trochu prijemnejsi do stoupani, ale ten rozdil nebyl velky.
Jen na okraj kolo trek super kalibr 9.6 ge 2 chci vyměnit vidlici sestavující má offset 42 mm a nová offset 44 mm poznám tento rozdíl ? Dočetl jsem se že by neměl byt problém ale pro jistotu se ptám díky.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
S tím ti nikdo neporadí. Tím myslím, že tohle je zcela individuální a i na stejném kole jeden jezdec bude raději vozit 51mm offset a druhý 44mm offset.
U 29" byla z počátku tendence hodně používat 51mm offset, aby se to chováním více blížilo menším kolům. V poslední době zase přichází opačná tendenční vlna, kdy se vrací k menším offsetům.
Za mě tedy nelze říct, že by jeden z těch směrů byl obecně lepší. Hodně záleží co přesně jezdíš, jakým stylem a také na jaké geometrii kola se to řeší, jaký je použit přestavec, šířka řídítek a další.
Tady máš něco ke čtení k tomu:
https://www.singletracks.com/mtb-gear/fork-offset-basics-and-what-it-means-for-you/
https://www.bikeradar.com/features/pushing-the-limits-of-fork-offset-an-experiment/
Na tu Capru je možné určitě použít 51mm i 44mm offset.
přihodím to sem. mám dvě vidlice, pevnou bontrager switchblade a odpruženýho foxe f80. nerozumím tomu, že s bontragerem se zatáčí jakoby ztuha, z foxkou zcela normálně. přitom rozdíl v offsetu je pouze 1mm. ovlivní to tolik o trošku rozdílná výška? sic mohu brát v potaz foxe se sagem (který stejně nemám změřený), ale při jízdě se míra "zanoření" neustále mění, proto si myslím, že to už tolik nehraje roli
bontrager má offset 38mm a výšku 445mm
fox má offset 39mm a výšku 450,9mm, tudíž se sagem bude zhruba o 10mm nížší jak bontrager
Na chvili jsem vymenil 42mm Revelation 130mm za 120mm Sida s offsetem 51mm. Kolo bylo trochu zivejsi ve sjezdech, min stabilni, trochu prijemnejsi do stoupani, ale ten rozdil nebyl velky.
Tohle téma by mě také zajímalo.....
Chtěl bych vyměnit u Epic HT SID-ku 44 mm offset za SID-ku 51 mm a na na druhém kole zase naopak.
Někdo s nějakým novým postřehem? Děkuji M.
Jen na okraj kolo trek super kalibr 9.6 ge 2 chci vyměnit vidlici sestavující má offset 42 mm a nová offset 44 mm poznám tento rozdíl ? Dočetl jsem se že by neměl byt problém ale pro jistotu se ptám díky.
Ne
Super díky objednávku vidlice