Specialized prosím ne, tam se za značku platí až nesmyslné ceny.. Možná tam je kvalita a jistota větší, ale za tu cenu najdu mnohokrát lepší kola od jiných dobrých značek.
Tak jasné, pokud řešíš nakupování v místním shopu, je to jedna věc. Tam ten poměr provozních nákladů na jednu prodanou věc je trochu jinde. Já spíš myslím větší obchody jako Cycology, Kupkolo, Koloshop. Čím větší obchod, tím má obvykle příznivější ceny a zrovna zmíněné německé obchody dodávají komponenty do celé Evropy.
Trendy asi nebylo nejvhodnejsi slovo, proto ty uvozovky, ale myslel jsem hlavne vyrobce ramu. Ale treba v pripade pohonu, tak dokud nemelo Shimano 12s, tak tu byl Sram a protoze 12s je proste BOMBA (vozim 2x9), tak se dava temer vsude. A pokud vyrobce ramu nahodi napr. Sram pohon tak ma urcite i dobrou cenu na brzdy a tak je tam hodi, aby vydelal. Jeste jsem nepotkal na seriovce, treba Hope brzdy, nebo pohon od Box.
Jj. Díky. Ono vždy je to rám. Ale pokud se podíváme zase na ten globál a sériovky, tak ať mi nikdo netvrdí, že většina jde po osazení. Takže slušně řečeno, podvědomě jdou po kole jako celku a rám je v tom prostě jen “kolo”. ;-) Nehledě na to, že mnohdy rozhoduje už jen a jen cena. No ale to je jen pouhé filozofování. Zamyšlení.
Jeste, ze mame na vyber. Nekdo radeji koupi kolo zname znacky s mizernym osazenim, protoze si ho pak treba doladi podle sveho a nekdo spis mene zname s lepsim osazenim. Pekne to jde videt i tady ve fotkach. Nekdo radeji vezme spesla na aliviu, nez rockridera na xt (jen prirovnani).
Tak jasně, ale i když máš horší osazení, tak máš kvalitnější rám. A rám je na kole obvykle to nejdražší. Třeba Cube, Radon nebo Canyon mají lepší poměr cena/ výbava, ale mají i lepší rámy????
Rád se poučím, pouze vím že Spešl je předražený kolo, ale chci vědět v čem přesně , v čem tkví ta obliba a ta cena ? Zajímá mě to podrobněji, předem děkuji za odpovědi :))
Pokud se nebavíme o konkrétním modelu ale značce, tak Spešl je Ačková značka. Má silný vývoj, inovace, technologie... Silné technické i prodejní zázemí. A takové značky jsou dražší, ve všech oborech. Pokud budeš brát jen výčet komponent a zbytek Tě nezajímá, koupíš jinde levněji. Ale jsou lidi, co zvažují i jiné důvody. Jistotu, záruku, péči, tech řešení detailů, kompatibilitu, příslušenství, doplňky... A nebo třeba i to, aby machrovali v hospodě. Proč ne? Naprosto relevantní důvod...
Proč je Mercedes Benz A class drahý, ikdyž je to pěkná *****? Protože je to MB.
Taky nekupuju MB, ani Spešly. Ale určitě bych je nezavrhoval a zcela nepochybně patří mezi renomované značky...
Zdaleka to nejsou jen kola. Zrovna v pátek jsem kupoval podsedlovku, a z toho co bylo na regále jen Topeak a Spešl měli nějaké zásadně odlišné designy. Obě značky taky byly docela výrazně dražší. Asi pět dalších značek měly hodně podobné, a tři v podstatě totožné podsedlovky. Totéž lze říct i o brašnách za představec. Ono je takto docela evidentní kdo nad něčím přemýšlí a případně s tím i zkouší manipulovat než to nažene do výroby a distribuce, a kdo si prostě něco objedná se svým logem.
Mě osobně třeba ta brašna od Spešlu nadchla a koupil jsem ji. Někdo zase raději koupí úplně obyčejnou za 200kč. Ve výsledku odvedou obě brašny stejnou práci, pokud kromě kapacity neřešíš jiné vlastnosti. Stejně to budeš mít s kolem, jen těch aspektů tam je podstatně víc.
Rozsah výroby a distribuce je taky někde jinde. Viz třeba Kellys Soot 50, kterých se loni nevyrobilo dost ani na pokrytí předobjednávek, a i letos měli mnozí problém sehnat svou velikost.
Já například na všech kolech mám gripy ERGON GP5. Cena cca 2k Kč. Jsou tak o 50% lepší než FORCE za 200, ale 10x dražší :) No a stejně je mám a koupil bych je znovu...
A to je přesně co píšeš. Někdo si tam pohrál s vývojem, materiálem. Vše funguje, pasuje. Prostě dokonalé. Ikdyž na pohled na regálu budou vypadat stejně jako ty FORCE.
P.S.: nic proti FORCE. Mám od nich 10x víc věcí, než od ERGONu :)
Nezná někdo značku RAYMON? A konkrétně silniční modely RaceRay? Našel jsem že patří do stejné grupy jako KTM, ale jinak nic jiného. Díky za případné info.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Skoda ze musim vzejtra do prace... tady to pojede :)
"Prosil bych značky méně obvyklé, jako jsou Rock Machine nebo TREK". Tak ten je dobrej
Kellys !! Že jo Onuce ?????
Festka,to bude to prave pro tebe.
Člověk dá užitečnou radu a hned je smazán... :-D
Mám dobrou osobní zkušenost se značkami:
Open
Merlin
Litespeed
Moots
Dean
Independent Fabrication
mohu jen doporučit :D
Muzeme tu psat aji elektrokola? S tema jsou tady vyborne zkusenosti :)
Rock Machine
Nějak mě tady chybí Specialized, Cannondale, BMC, Mondraker.
Specialized prosím ne, tam se za značku platí až nesmyslné ceny.. Možná tam je kvalita a jistota větší, ale za tu cenu najdu mnohokrát lepší kola od jiných dobrých značek.
jj přesně tak :D
Vyvoj a inovace neco stoji a zaplatit to musi zakaznik. Co treba author, cruisis, mtf, olpran atd.
Zlodějna ? Asi jsi to u mě už zahlédl ale jsem velký fanoušek Kellys, to podle mě je docela gúd na to jakou cenu ty kola mají :) jinak souhlasím.
Zlodejina to je, ale i tak jsou kola vyrobcu, kteri "urcuji trendy", proste drazsi vsude.
Jj, holt jsme maly trh a k tomu mame jeste koruny. Dokud bude moznost nakupovat z ciziny v ramci EU, tak je to v pohode, horsi to bude potom :).
Pokud nekupuješ fakt drahé věci, tak málokdy ušetříš nějaké podstatné peníze.
Tak jasné, pokud řešíš nakupování v místním shopu, je to jedna věc. Tam ten poměr provozních nákladů na jednu prodanou věc je trochu jinde. Já spíš myslím větší obchody jako Cycology, Kupkolo, Koloshop. Čím větší obchod, tím má obvykle příznivější ceny a zrovna zmíněné německé obchody dodávají komponenty do celé Evropy.
A jak moc určují trendy komponenty? Nebo se to prostě bere jako samozřejmost a jen se montuje Sram a Shi? Aspoň v tom globálním měřítku?
Trendy asi nebylo nejvhodnejsi slovo, proto ty uvozovky, ale myslel jsem hlavne vyrobce ramu. Ale treba v pripade pohonu, tak dokud nemelo Shimano 12s, tak tu byl Sram a protoze 12s je proste BOMBA (vozim 2x9), tak se dava temer vsude. A pokud vyrobce ramu nahodi napr. Sram pohon tak ma urcite i dobrou cenu na brzdy a tak je tam hodi, aby vydelal. Jeste jsem nepotkal na seriovce, treba Hope brzdy, nebo pohon od Box.
Jj. Díky. Ono vždy je to rám. Ale pokud se podíváme zase na ten globál a sériovky, tak ať mi nikdo netvrdí, že většina jde po osazení. Takže slušně řečeno, podvědomě jdou po kole jako celku a rám je v tom prostě jen “kolo”. ;-) Nehledě na to, že mnohdy rozhoduje už jen a jen cena. No ale to je jen pouhé filozofování. Zamyšlení.
Jeste, ze mame na vyber. Nekdo radeji koupi kolo zname znacky s mizernym osazenim, protoze si ho pak treba doladi podle sveho a nekdo spis mene zname s lepsim osazenim. Pekne to jde videt i tady ve fotkach. Nekdo radeji vezme spesla na aliviu, nez rockridera na xt (jen prirovnani).
Á. Pravda.
Jo jo, Olpran tu moc chybí...
:D
MTF, to bude taky super vývoj...Na každým biku máš vlastnoruční podpis Bédy Trávníčka :)
Tak jasně, ale i když máš horší osazení, tak máš kvalitnější rám. A rám je na kole obvykle to nejdražší. Třeba Cube, Radon nebo Canyon mají lepší poměr cena/ výbava, ale mají i lepší rámy????
A maji horsi ramy?:)
Z Radonu, Canyon, Cube jsem měl jen to Cube. Cube- to má podle mě horší rámy než Specialized
ježiš promiň, zrovna jsem chtěl jako dobrou značku Spešla napsat. Už jsem si dal facku a zítra po obědě si nedám viržinko...
A to je hrozný, kolik nešťastníků tu značku kupuje, co? Kdyby oni věděli, co víš ty...
Rád se poučím, pouze vím že Spešl je předražený kolo, ale chci vědět v čem přesně , v čem tkví ta obliba a ta cena ? Zajímá mě to podrobněji, předem děkuji za odpovědi :))
Pokud se nebavíme o konkrétním modelu ale značce, tak Spešl je Ačková značka. Má silný vývoj, inovace, technologie... Silné technické i prodejní zázemí. A takové značky jsou dražší, ve všech oborech. Pokud budeš brát jen výčet komponent a zbytek Tě nezajímá, koupíš jinde levněji. Ale jsou lidi, co zvažují i jiné důvody. Jistotu, záruku, péči, tech řešení detailů, kompatibilitu, příslušenství, doplňky... A nebo třeba i to, aby machrovali v hospodě. Proč ne? Naprosto relevantní důvod...
Proč je Mercedes Benz A class drahý, ikdyž je to pěkná *****? Protože je to MB.
Taky nekupuju MB, ani Spešly. Ale určitě bych je nezavrhoval a zcela nepochybně patří mezi renomované značky...
Děkuju <3 :)
Zdaleka to nejsou jen kola. Zrovna v pátek jsem kupoval podsedlovku, a z toho co bylo na regále jen Topeak a Spešl měli nějaké zásadně odlišné designy. Obě značky taky byly docela výrazně dražší. Asi pět dalších značek měly hodně podobné, a tři v podstatě totožné podsedlovky. Totéž lze říct i o brašnách za představec. Ono je takto docela evidentní kdo nad něčím přemýšlí a případně s tím i zkouší manipulovat než to nažene do výroby a distribuce, a kdo si prostě něco objedná se svým logem.
Mě osobně třeba ta brašna od Spešlu nadchla a koupil jsem ji. Někdo zase raději koupí úplně obyčejnou za 200kč. Ve výsledku odvedou obě brašny stejnou práci, pokud kromě kapacity neřešíš jiné vlastnosti. Stejně to budeš mít s kolem, jen těch aspektů tam je podstatně víc.
Rozsah výroby a distribuce je taky někde jinde. Viz třeba Kellys Soot 50, kterých se loni nevyrobilo dost ani na pokrytí předobjednávek, a i letos měli mnozí problém sehnat svou velikost.
Já například na všech kolech mám gripy ERGON GP5. Cena cca 2k Kč. Jsou tak o 50% lepší než FORCE za 200, ale 10x dražší :) No a stejně je mám a koupil bych je znovu...
A to je přesně co píšeš. Někdo si tam pohrál s vývojem, materiálem. Vše funguje, pasuje. Prostě dokonalé. Ikdyž na pohled na regálu budou vypadat stejně jako ty FORCE.
P.S.: nic proti FORCE. Mám od nich 10x víc věcí, než od ERGONu :)
RB ;-)
Trek - méně obvyklý? To je jeden z nejvýznamějších a největších výrobců kol na světě...
Rock Machine je český z Kopřivnice..
a značek jsou desítky...
spíš záleží v jaké cenové hladině chceš kolo?
I naše značky mají kvalitní konkurenceschopná kola....
Chci se zeptat znát někdo tyhle kola https://www.barnettceskarepublika.cz/collections/silnicni-kola/products/brc-01-race-shimano-105-karbon-hlinik kvalita rámu a tak díky
Ahoj, dám dotaz do tohoto vlákna.
Nezná někdo značku RAYMON? A konkrétně silniční modely RaceRay? Našel jsem že patří do stejné grupy jako KTM, ale jinak nic jiného. Díky za případné info.