Zdravím chtěl bych se zeptat jak by se projevil jízdní projev při změně převodníku nyní mám 1x11 (11,46) a prevodnik 32z. Jde mi hlavně o šlapání ve vyšších rychlostech po rovinách atd. Prostě aby to víc jelo. Do kopců si nyní vystačím tak s nejméně 5 pastorkem tak jaký by byl vhodnější převodník 34 nebo 36 ?
Vtipný kdybych si s tím věděl rady tak se takhle blbě neptám ale tyhle chytré připomínky nejsou snad za potřebí. Stačí mi co bude lepší jestli těch 34 nebo 36 samozřejmě že těch 36 bude rychlejší ale aby to zase nebyla dřina do kopce. Je tedy těch 34z lepší univerzál nebo ne ?
Zřejmě ti chtěl naznačit, že těžko lze v tomhle někomu na dálku takhle radit. Každému vyhovuje něco jiného a převod, který je pro jednoho optimální nebude pro druhého použitelný, protože ho neutáhne nebo bude naopak příliš lehký.
Kdybych musel jezdit 1x11 s 11/46 kazetou, tak bych na svojí 29" dal klidně i 30z převodník. Akorát tedy nevím k čemu bude taková informace tobě.
Jak už bylo napsáno, každý jezdí jiné kadence, jiný terén a rada někoho jiného je naprosto o ničem. Ta je pouze o tom, co by tam dal někdo jiný, což tobě nemusí ani trochu vyhovovat. Kromě toho ani nepíšeš na jak velká kola to je (to to zase posune o +-2 zuby).
Odpovím Ti jinak. Mám 2x10 (38/24). Zkusil jsem cvičně s 34 převodníkem (1 x10) a vcelku rychle jsem se vrátil zpět na dvojpřevodník.A to jsem vlastně zkoušel jen převody do rychla (nechal jsem tam kazetu 11-34). Zjistil jsem, že mi to o kousek nesedí. Pomůže jen vyšší kadence, já jezdím obvykle kadenci kolem 80 otáček, s převodníkem 34 jsem měl najednou přes 85 otáček ( průměrné otáčky na cca 50 km trase).
Asi by to řešil 10 pastorek (ale nemám SRAM ořech) nebo 36 převodník, s tím bych ovšem měl problém v prudkých kopcích. Pokud se tedy budeme bavit třeba o rychlejší jízde po šotoline nebo závody typu KPŽ, pak dle mého jsou jen jen dvě možnosti - buď 2(3) x 10 (nebo 11) anebo Eagle asi 34x12.
jezdím trojtác 3x10. Už dochází pohon tak to přes zimu předělám na 1x11 (11-46). cvičně jsem si to hodil do excelu a nejlehčí na převodníku 34z vychází obdobně jako 24x32 na což se dá vyjet slušná stojka s prošitýma nohama.
nejtěžší vychází cca jako 42x13-15. To je tak na svižnou jízdu po rovném asfaltu, z kopce to bude slabší ale v terénu téměř nepotřebný převod kromě šotolinových sjezdů. No ještě to vyzkouším reálně na půjčeném kole, ale mile mě to překvapilo.
"Do kopců si nyní vystačím tak s nejméně 5 pastorkem tak jaký by byl vhodnější převodník 34 nebo 36?"
Fakt nechápu, co řešíš. Narvi tam to největší co seženeš a běž vyhrávat KPŽka. Nenapsal jsi přesně, jakou máš kazetu, ale jestli ti do brdskejch stojek stačí převod někde na úrovni 32/24-27, tak není co řešit.
Podle me tam dej 34z ktery mi prijdou ke kazete 11-46 idealni.
Mam ted 32 k 11-42 a pujdu pres zimu presne na to co ti doporucuju, zlehcim a zaroven zrychlim, i kdyz o to lehci mi tak nejde. Jested byl vpoho i za stavajiciho prevodu, Kouty bych potreboval rychlejsi. Na brouzdani Vysocinou a po horach si myslim ze 34(11-46) topovka. K 2x uz bych se nikdy nevratil.
PS: kdyby jsi nahodou prechazel na 2x, koupim ty 1x kliky :-D tak si me napis do denicku.
Já být na tvém místě, tak bych si spočítal nejlehčí převodový poměr, který používáš v kopcích, tzn. 32 zubů vpředu děleno největší kolečko vzadu, které používáš.
Pak bych spočítal převodové poměry s tím, že vpředu dosadíš do výpočtu postupně 34 a 36 zubů s tím, že vzadu do výpočtu dosadíš vždy 46 zubů. Co se bude víc blížit původnímu výpočtu, to je správně.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
pane Lorenc uvezu to?
Vtipný kdybych si s tím věděl rady tak se takhle blbě neptám ale tyhle chytré připomínky nejsou snad za potřebí. Stačí mi co bude lepší jestli těch 34 nebo 36 samozřejmě že těch 36 bude rychlejší ale aby to zase nebyla dřina do kopce. Je tedy těch 34z lepší univerzál nebo ne ?
A co cekas za jinou odpoved? Myslis, ze tu maji vsichni kristalovou kouli?
Zkušenost ? Třebo to někdo také měnil.
Tak si to spocitej. Nebo zkus nejake matematicke forum, tam by te mohli navest jak na to.
a ti, kteří to měnili, měli k dispozici tvoje nohy a tvoji fyzičku, aby ti dokázali dát nějakou smysluplnou radu?
http://gears.mtbcrosscountry.com/#27.5I13I5283X27.5I14I5283X27.5I15I5283
Dvojpřevodník!
+1 nebo troj
jedině troj, je to novinka pro rok 2018
Nečteš nejnovější trendy, 2018 je rok kvadrapřevodníků.
Nene, budou bezpřevodníky.
a bezplášťáky
Jestli se vrátí i rohy, mám 2 páry v bedně v garáži. To ještě prodám se ziskem a koupím si Eagle: -)))
Proč bys kupoval něco, co už nebude trendy? :-O
Taky fakt...
rohy jsou trendy furt. teda jen pro buzničky.
Zřejmě ti chtěl naznačit, že těžko lze v tomhle někomu na dálku takhle radit. Každému vyhovuje něco jiného a převod, který je pro jednoho optimální nebude pro druhého použitelný, protože ho neutáhne nebo bude naopak příliš lehký.
dvoj převodník nebo to zkrátka vyzkoušet co ti sedne víc, každej má jinou fyzičku, jinou sílu v nohách.. nejde ti na to asi odpovědět
dej tam 34 to je ideální na 11-46, 36 už je moc.
dej tam 36 to je ideální na 11–46, 34 už je moc.
Nech tam 32z, to je ideální, 34 a 36 je už moc.
Kdybych musel jezdit 1x11 s 11/46 kazetou, tak bych na svojí 29" dal klidně i 30z převodník. Akorát tedy nevím k čemu bude taková informace tobě.
Jak už bylo napsáno, každý jezdí jiné kadence, jiný terén a rada někoho jiného je naprosto o ničem. Ta je pouze o tom, co by tam dal někdo jiný, což tobě nemusí ani trochu vyhovovat. Kromě toho ani nepíšeš na jak velká kola to je (to to zase posune o +-2 zuby).
Odpovím Ti jinak. Mám 2x10 (38/24). Zkusil jsem cvičně s 34 převodníkem (1 x10) a vcelku rychle jsem se vrátil zpět na dvojpřevodník.A to jsem vlastně zkoušel jen převody do rychla (nechal jsem tam kazetu 11-34). Zjistil jsem, že mi to o kousek nesedí. Pomůže jen vyšší kadence, já jezdím obvykle kadenci kolem 80 otáček, s převodníkem 34 jsem měl najednou přes 85 otáček ( průměrné otáčky na cca 50 km trase).
Asi by to řešil 10 pastorek (ale nemám SRAM ořech) nebo 36 převodník, s tím bych ovšem měl problém v prudkých kopcích. Pokud se tedy budeme bavit třeba o rychlejší jízde po šotoline nebo závody typu KPŽ, pak dle mého jsou jen jen dvě možnosti - buď 2(3) x 10 (nebo 11) anebo Eagle asi 34x12.
Samozřejmě je to jen můj osobní pohled.
A mám HT29.
Na blbou otázku, blbé odpovědi. :-) Nikdo nemá tvoje nohy, tvou kondičku, takže ti nikdo nemůže poradit. Musíš obětovat pár kaček a zkoušet...
34 bude znamenat těžší převod o dva zuby, 36 o čtyři-)
s 34 budeš z kopce a po svižnější jízdě po rovině nešťastnej, zlatej dvoutác
Já sem si na 27,5" zbastlil 32*10-46 a ten jeden zub dělá hodně.
jezdím trojtác 3x10. Už dochází pohon tak to přes zimu předělám na 1x11 (11-46). cvičně jsem si to hodil do excelu a nejlehčí na převodníku 34z vychází obdobně jako 24x32 na což se dá vyjet slušná stojka s prošitýma nohama.
nejtěžší vychází cca jako 42x13-15. To je tak na svižnou jízdu po rovném asfaltu, z kopce to bude slabší ale v terénu téměř nepotřebný převod kromě šotolinových sjezdů. No ještě to vyzkouším reálně na půjčeném kole, ale mile mě to překvapilo.
"Do kopců si nyní vystačím tak s nejméně 5 pastorkem tak jaký by byl vhodnější převodník 34 nebo 36?"
Fakt nechápu, co řešíš. Narvi tam to největší co seženeš a běž vyhrávat KPŽka. Nenapsal jsi přesně, jakou máš kazetu, ale jestli ti do brdskejch stojek stačí převod někde na úrovni 32/24-27, tak není co řešit.
Pri zmene prevodniku za vetsi se jizdni projev zmeni tak, ze na stejnem pastorku klesne kadence.
mozna se opakuji, ale počítej ;-)
http://gears.mtbcrosscountry.com/#27.5I399I1329
Podle me tam dej 34z ktery mi prijdou ke kazete 11-46 idealni.
Mam ted 32 k 11-42 a pujdu pres zimu presne na to co ti doporucuju, zlehcim a zaroven zrychlim, i kdyz o to lehci mi tak nejde. Jested byl vpoho i za stavajiciho prevodu, Kouty bych potreboval rychlejsi. Na brouzdani Vysocinou a po horach si myslim ze 34(11-46) topovka. K 2x uz bych se nikdy nevratil.
PS: kdyby jsi nahodou prechazel na 2x, koupim ty 1x kliky :-D tak si me napis do denicku.
kup si trojprevodnik
32, 34, 36?! Jestli ti jde o šlapání ve vyšších rychlostech po rovině, jak píšeš, tak jedině dekádami prověřenou kombinace 53/36 11-25!
Já být na tvém místě, tak bych si spočítal nejlehčí převodový poměr, který používáš v kopcích, tzn. 32 zubů vpředu děleno největší kolečko vzadu, které používáš.
Pak bych spočítal převodové poměry s tím, že vpředu dosadíš do výpočtu postupně 34 a 36 zubů s tím, že vzadu do výpočtu dosadíš vždy 46 zubů. Co se bude víc blížit původnímu výpočtu, to je správně.
Získáš rychlost, nejlehčí zůstane.
Dneska se mi stala docela zajimava vec:)
Byl jsem vyzvednout kolo ze servisu s nove nasazenym eaglem. Podle kalkulacky byl 34 shodny az na promile s predeslym 2x10 38/24x11-36.
Na zkousku jsem dostal 32 a uz si ho necham.