Mám na tebe takovou prosbu. Potřeboval bych upravit jednu sedlovku s offsetem, kterou mám doma, na přímý zámek. Je to carbonová sedlovka s vlepeným ALU zámkem. Představoval bych si to takhle:
Zámek odříznu a zbyde jen uvnitř vlepená „vložka“. Z čela sedlovky se vyfrézuje půlkruhová dosedací plocha a sedlovka se o kus níž provrtá pro vložení kotvícího válečku. Systém zámku by měl být stejný jako na obrázku.
Tak sem se chtěl zeptat, jestli bys tuhle úpravu nezvládl + případně nezvládl vytvořit i zámek (kotvící váleček a kotvy ližin). U kolébky ještě zvažuju výrobu z karbonu (zbytek sloupku vidlice nebo sedlovky; možná i z ALU).
Kdybys to nechtěl řešit tady, tak mi napiš do mailu z profilu…
Protože mi to můj estetický jemnocit našeptává. (: Také jsem pár takových pokusů viděl, ostatně ani zlatohnědá metalíza na mé exKoně nevypadala v kombinaci se zlatým eloxem úplně nejlépe. Rozhodně zelená k tomu zlatu a stříbru půjde líp a když už tu mají padat návrhy…
Chtěl jsem tu rozetu nechat černou,ale při frézování poslední kapsy mi ten kus vylítnul a samozřejmě se odrbal…Takže jsem jí musel ofrézovat i na čelech.
hoho, tak to je paráda. Kdysi jsem chtěl dat do minimotardu motor z fichtla, ale nakonec mě přešla motivace. Co tam máš za pružinotlumiče? To jsou na jawu 50, rozteč cca 350mm?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Ach joooooo
Tak musím udělat znova redukce na kotouče.
Musím je udělat o 3–4 mm širší.
Měl jsem to stavěné na Deore třmeny.
Ty Hope jsou širší a nejsou zaoblený takže překáží drátům.
Takže držáky se prozatím odkládají :D
Papír model na adaptéry :D :D
http://ondrero.rajce.idnes.cz/…a-Cafe_Racer
Blížím se pomalu do finále :D
Tak brzdy jsou na svém místě…
Držáky se musí ještě dodělávat.
Vyfrézovat odlehčovací kapsy a celkově je zkrášlit :D
Nicméně to brzdí pěkně a kotouče škrtají o destičky jen minimálně.
Byla to ale nechutná piplačka odladit aby vše na sebe bylo kolmé a v s ose.
Odlehčení na zadním držáku…
Nemůžu se dočkat až bude nalakovaný rám.
To pak bude vypadat jinak.
A hlavně to chce fotky za denního světla.
Ten blesk na tom materiálu vytáhne všechny škrábance.
A vypadá to nepěkně oproti skutečnosti.
Mám na tebe takovou prosbu. Potřeboval bych upravit jednu sedlovku s offsetem, kterou mám doma, na přímý zámek. Je to carbonová sedlovka s vlepeným ALU zámkem. Představoval bych si to takhle:
Zámek odříznu a zbyde jen uvnitř vlepená „vložka“. Z čela sedlovky se vyfrézuje půlkruhová dosedací plocha a sedlovka se o kus níž provrtá pro vložení kotvícího válečku. Systém zámku by měl být stejný jako na obrázku.
Tak sem se chtěl zeptat, jestli bys tuhle úpravu nezvládl + případně nezvládl vytvořit i zámek (kotvící váleček a kotvy ližin). U kolébky ještě zvažuju výrobu z karbonu (zbytek sloupku vidlice nebo sedlovky; možná i z ALU).
Kdybys to nechtěl řešit tady, tak mi napiš do mailu z profilu…
Tak až na zkrácení hadiček mám brzdy hotové.
Tak a mám konečně přidělaný pancéřovky.
Asi už budu dělat jen samé drobotiny :D
http://ondrero.rajce.idnes.cz/…-Cafe_Racer/
S tím červeným lakem budeš něco dělat?
Jojo budu bábu lakovat do tmavě hnědé metalízy…
Jo, už to čtu výš :). Já osobně bych šel do jiné barvy, ale jsem zvědavý na výsledek.
Do jaké?
Jde mi především o retro vizáž :D
A tu hnědou bych možná doplnil i o prvky nějaké krémové světlé…
Ta hnědá podle mého dost dobře nebude ladit s tou zlatou a ani se stříbrnou. Já bych vsadil na klasiku – na zelenou British Racing.
Protože mi to můj estetický jemnocit našeptává. (: Také jsem pár takových pokusů viděl, ostatně ani zlatohnědá metalíza na mé exKoně nevypadala v kombinaci se zlatým eloxem úplně nejlépe. Rozhodně zelená k tomu zlatu a stříbru půjde líp a když už tu mají padat návrhy…
Na já právě nechci žádnou provařenou barvu a zároveň musí být tmavá…
Podívej se na „neprovařené“ barvy lišící se i strukturou např.: http://kovarskebarvy.cz/
Kurnik to vypadá dobře…
Líbí se mi ta patinová barva Altkupfer :D
Je to vlastně takovej ten flekatej lak co máme třeba v práci na svěrákách…
luxus jak cip :)
Konečně jsem se pustil do rozety.
Jako polotovar jsem použil převodník z BMX.
Chtěl jsem tu rozetu nechat černou,ale při frézování poslední kapsy mi ten kus vylítnul a samozřejmě se odrbal…Takže jsem jí musel ofrézovat i na čelech.
Pak mě ještě čeká vykoumat pastorek na motoru.
Origo nemá zuby na řetěz z kola.
Více foto na rajčeti :D
Asi je zvláštní topovat cizí vlákno ale mě tenhle projekt prostě baví a chtěl bych vidět progress. ;)
hoho, tak to je paráda. Kdysi jsem chtěl dat do minimotardu motor z fichtla, ale nakonec mě přešla motivace. Co tam máš za pružinotlumiče? To jsou na jawu 50, rozteč cca 350mm?
Dodávej další foto, hezký!
Tááák a řetěz je doma.
Už jen vyrobit pastorek.
Kurnik budu muset zapřemýšlet jak z rozteče řetězu a průměru válečků vydedukuju rozměry na 13 zubé kolečko :D
Tak pokusím se do března babču dodělat a poslat jí do přihlášky na Bohemian Custom Bike 2013 :)
http://www.bohemiancustombike.cz/
Do kategorie Tuzemák :D
I potvrzení účasti by byla pecka.
Tak uvidíme.
Řetěz pasuje parádně a příští týden dodělám komplet sekundární převod.
Pak dopasovat lanko na plyn a vykoumat elektriku.
Plus dokončit výfuk.
Kryt do předního náboje.
Vyrobit cedulky na nádrž s nápisem BERETTA
A vyrobit nějaký pěkný stojan.
Nakonec rozebrat,nalakovat a konečně složit.
Tak další díl je ready.
Už jen zkrátím a snýtuju řetěz a mám sekundár hotov.
Teď začnu stavět stojan.Už mě nebaví mít babču opřenou o postel :D
Konečně mám prskoleta na co postavit.
Už jen udělat koncovky ze silonu aby se stupačky neodíraly a trošku poladit vzhled.
Jen seženu nádrž (ta co mám je nechutně rezavá vevnitř) a může se připravovat na lak.
Tak jsem splašil za 300 kaček bezva nádrž bez koroze a přidávám fotky té svojí hrůzy co jsem měl :D
Rozebíračka a bude následovat lakovačka :D
Ondrero až tu budeš, tak mi prosím napiš na mejl george.mlcoch(zavinac)email.cz , neco bych potřeboval, diky :)
Tak já jedu dál…
Dneska jsem sundával půl dne horkovzduškou a špachtlí starej lak.
Na sváry a rohy vemu odstraňovač starého laku a dráťák.
A budeme lakovat plničem.
Tak ať to máš do soboty v kupě
Jedůůů
Tak už jen vyhladit nedostatky a hurá lakovat.