centrovani
No pokud na tom kole ještě nejel a je tam milimetr osma tak bych šel šupito presto zpět do kšeftu a? to přitáhnou. Vloni jsem takto vyrazil s jedním a na 25km se mu nevešlo zadní kolo do vidlice. Ten prodavač to měl zkontrolovat hned při prodeji.
Jo, já zase zažil, že na novém kole daly pláště obráceně, i když tam byla šipka. Nějak asi neřešili vzorek. A ještě lepší bylo, že přední pláš? byl OK a zadek ne. Zajímavé metody... A je fakt, že dráty taky nebývají zrovna od výroby moc dotažené. Na Remerxech jsem necentroval i přes 10000km. A to jsem měl výplet 2mm bez úpravy za asi 140Kč.
jo eště sem slyšel o nějakým zlomení ráfku či výpletu? teďka nevim, ale princip byl v tom že se novej ráfek vypletl vycentroval, pak se to celý pošlapalo, promačkalo aby si to sedlo a znovu docentrovalo. Výsledek supr. Mam to na zadnim kole a tužší a stabylnější výplet sem eště neměl. Sám si dycky udělám jenom hrubej výplet a doladění nechám na odborníkovy. Je to výrazně rychlejší.( zn. obě ruky levý)
Pošlapat kolo. to snad ne!! Dělá se to tak, aspoň ve slušnejch servisech, že když doděláš výplet, tak všechny dráty, který se navzájem kříží zmáčkneš proti sobě. Ono se to tročku rozhodí, pak se to znova vycentruje a je to. Výplet se po první jízdě ještě rozcentruje (ale už ne tolik - tím pomačkáním vlastně simuluješ jízdu), všechno si sedá... Pak se to doladí a frekvence nutnosti kola centrovat závisí už jen na stylu jízky a kvalitě ráfků/výpletů...
to bude ono. S tím pošlapáním jsem to přehnal. Nicméně je to provedený tak že po 500km se to ani nehlo. A když zkusím výplety u nových kol co se prodávají ve kšeftech, tak se to nedá srovnat. Podle mě to prodejci dost zanedbávají a čekají nato kdo příde s rozhozeným výpletem.
Prodejci tam mají kola se strojním výpletem, který je udělaný bez toho dorovnání a dotažení. zažil jsem i na biku za 40tisKč Snad jen špičkové biky, které se prodávají po kusech jsou udělané OK.
to ja vim. Ale mluvim o tom, že to kolo by mohlo vyjet trochu vyladěný, když už za něj vysolíš 15-40tis. kč. Viz muj případ co jsem popslal, že si z prvního výjezdu neseš kolo pod paží. Každej sebou centrklíč nevozí.