Tak to bych tímto asi ani nezkoušel.I když,někdo musí lidem říct,že to stojí za hovno.A nebo také že nestojí:)
Já jsem se ho naučil na Mallorce čistit jen teplou vodou a jarem.Samozřejmě v pračce řetězu.Nechápal jsem,jak je ten řetěz čistý.Navíc ho jar neodmastí až na dřeň a tak na něm další mazivo drží a řetěz nechrastí.Pro mě absolutní pecka:)
To mi chcete říct že pračka na řetěz vyčistí do stavu nového špinavý řetěz? Já ho drhnu taky jarem teplou vodou ale používám stará trika a je to docela makačka triko celé černé :) myju co 100km.
nejlepší je teplá voda z kouhotku a trochu cyklostaru necháš tak 2-3 hodinky a odmastí řetez na 90% stačí mit doma nějakou nádobu třeba starší co se používá do mikrovlnky a je to v pohodě už 3 odzkoušeno asi nic lepšího není kup 5 litrů cyklostaru a máš vystráno tak na 3 roky
Nejlepší je rychlospojka + plechovka nafty nebo petroleje. Kolo je čistý, bordel v kapalině klesne ke dnu a dá se to přelít. Člověk si u toho sice trochu šlehne, ale řekl bych nejlepší a nejlevnější umytí.
jen takova perlicka pro cistice a mazace: nekdy v listopadu jsem daval jednicku do trenazeru (indoor plast aby me nelakalo ji rasovat venku) a oko mi padlo na zeleny finish line (ktery je do mokra/extremnich podminek). Jsem si rekl, ze hlavni problem toho vosku je, ze se na neho lepi bordel, jinak by mel by odolnejsi. No a doma zadne blato nemam, tak ze to zkusim. Spokojene jsem na to zapomnel a az minuly tyden se na neho podival ... a on si nejaky ten prach nasel :) Proste je oblepeny cernym mazlavym blatickem z toho vosku a prachu, teda ne jako z venku, ale ze by to byl pekny suchy indoor retez, to teda ne :)
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Tak to bych tímto asi ani nezkoušel.I když,někdo musí lidem říct,že to stojí za hovno.A nebo také že nestojí:)
Já jsem se ho naučil na Mallorce čistit jen teplou vodou a jarem.Samozřejmě v pračce řetězu.Nechápal jsem,jak je ten řetěz čistý.Navíc ho jar neodmastí až na dřeň a tak na něm další mazivo drží a řetěz nechrastí.Pro mě absolutní pecka:)
Používám Milit (čistič motorů). Teplou vodu dám do pračky párkrát do ní stříknu milit pak to tak projedu ještě jednou a řetěz jako nový.
Zkouseli jste nekdo na umiti retezu pouzit ultrazvukovou cisticku???
To mi chcete říct že pračka na řetěz vyčistí do stavu nového špinavý řetěz? Já ho drhnu taky jarem teplou vodou ale používám stará trika a je to docela makačka triko celé černé :) myju co 100km.
Vyplati se mit 2 nebo 3 retezy. Na cisteni pouzivam petku, vodu s jarem a mazu v petce s olejem. Mit garaz je taky plus.
Isopropyl
nejlepší je teplá voda z kouhotku a trochu cyklostaru necháš tak 2-3 hodinky a odmastí řetez na 90% stačí mit doma nějakou nádobu třeba starší co se používá do mikrovlnky a je to v pohodě už 3 odzkoušeno asi nic lepšího není kup 5 litrů cyklostaru a máš vystráno tak na 3 roky
Používáte někdo na mazání řetězu Brunox, případně jaký?
koukam ze na čejnu maj pracku za dobry dukat .. http://www.chainreactioncycles.com/cz/en/park-tool-cyclone-chain-scrubber-cm5-2/rp-prod8207
Nejlepší je rychlospojka + plechovka nafty nebo petroleje. Kolo je čistý, bordel v kapalině klesne ke dnu a dá se to přelít. Člověk si u toho sice trochu šlehne, ale řekl bych nejlepší a nejlevnější umytí.
Kdo umí mazat, ten nemusí řetěz "čistit"...
Tohle vlákno mi přijde coby propagace trestného činu ropáctví...:))
jen takova perlicka pro cistice a mazace: nekdy v listopadu jsem daval jednicku do trenazeru (indoor plast aby me nelakalo ji rasovat venku) a oko mi padlo na zeleny finish line (ktery je do mokra/extremnich podminek). Jsem si rekl, ze hlavni problem toho vosku je, ze se na neho lepi bordel, jinak by mel by odolnejsi. No a doma zadne blato nemam, tak ze to zkusim. Spokojene jsem na to zapomnel a az minuly tyden se na neho podival ... a on si nejaky ten prach nasel :) Proste je oblepeny cernym mazlavym blatickem z toho vosku a prachu, teda ne jako z venku, ale ze by to byl pekny suchy indoor retez, to teda ne :)
Takze tudy cesta nevede.