Čištění řetězu
Vyplati se mit 2 nebo 3 retezy. Na cisteni pouzivam petku, vodu s jarem a mazu v petce s olejem. Mit garaz je taky plus.
Tak řetězů mám zásobu, víc než 3. Ale zřejmě myslíš jezdit současně 2-3 řetězy a ty střídat, což trošku nechápu. Možná na sjetí jedné kazety, začít s novými řetězy a s jejich opotřebením dávat ty řetězy už zajeté, takže pak se vymění kazeta a s ní ty 3 řetězy? Asi jde pak na řetěz najet více, ale kvůli převodníku bych nejezdil s řetězem vytahaným. Teď jsem měl sundaný jeden řetěz, ale ten jsem sundaval před novou kazetou. Teď ho dojíždím, ale běžně to nedělám.
Tak v první řadě je lepší mít ty řetězy rovnou 4. Dva vyměníš zcela bez potíží i bez souběžného zajíždění. Nevím, jak jsi na tom s technickou představivostí, ale pokud nechápeš, proč zajíždět několik řetězů naráz, tak do toho raději nešťourej, ušetříš si hodně energie na přemýšlení.
Dále nikdo netvrdí, že jezdí s vytahaným řetězem. Nevím, kolik Ti vydrží převodník, to záleží na konkrétním typu a dále na podmínkách, ve kterých jezdíš. Dále se dá měnit zcela nezávisle na kazetě, takže asi tak...
vyplati sa na to vysrat a retaz oo 1500km vyhodit. vsetko toto prdkanie zvysi zivitnost ak vobec tak o par percent. to odmastovanie jej isto robi dobre lebo tam kde potrebne aby mastna bola uz poriadne mazivo v zivote nedostanes . leda by si pluzjl metodu sheldona browna ale je to trocha pracne.