Clik valve (ventilek)
Pánové, používá tu někdo plnohodnotné řešení bez redukcí? Tzn. dílenské pumpa a hlava clik?
Ať hledám jak hledám (redukce se mi nelíbí, bo je to moc velké na manipulaci), tak prostě pokud mám clik hlavu, neexstiuje upouštěcí ventil? Já ho používám skoro pořád, takže mi tato fce dost chybí - ověřeno praxí...
Tak já jestli jen špatně nehledám? ...
děkuji :)
Já jsem právě rád, že to tam není, aspoň díky tomu nešprká mlíko skze ventilek ven (a nehrozí tolik zalepení). U Joe Blow jsem o to zavazel při každým sundávání.
Jinak to upouštění má Lezyne tuším na těch Clik Drive hadičkách, ale to je na cesrovní pumpičky...
Teď jsem ji schválně vyzkoušel, jak se s tím nafouká prakticky prázdné kolo, parádně... ;o)
Hele, foukal jsem xkrát týdně - nikdy netrefíš tlak přesně - defakto v 98% případů potřebuju vždy upouštět. Tmel mi skoro nikdy nestříkal ven - je potřeba dát kolo do správný polohy po švihu a bude to OK.
Mno, ale to je jedno, pointa je, že CLIK je super, ale tedy zkoušel jsem upouštět prstem z ventilku a nasazovat milionkrát hlavu zpět ... to už tak žůž není, to mě trošku rozesmutnělo :-/
Jak netrefíš tlak přesně? Když foukám růčo, tak čučím na manometr a včas foukat přestanu, když kompresorem, tak ten zastaví na požadovaném tlaku sám.
Za mě je pohodlnější a rychlejší gumu přefouknout a pak upustit než opačně. Používám HV pumpu, takže co šťouch, to docela dost vzduchu. U HP pumpy to jde vcelku samo, ale tu skoro nepoužívám.
Neřešme kdo má jaký preference ;-) ... prostě sháním čudl na upouštění.
Jinak tady píšou něco taky o upouštěcím čvonči (pokud se to dá teda nasadit na jakoukoli hadici): https://www.bike-discount.de/en/lezyne-abs-pro-clik-900-pumpenkopf-inkl.-schwalbe-clik-ventilkernen
Sorry, LM už to koukám zmiňuje...
To je v pohodě - spíš dotaz, má to někdo ozkoušený? Já si totiž matně pamatuju, že Lezyne měla takovéhle špuntíky, ale měli to na odfouknutí tlaku z hadičky a upouštět tlak z gumy tím myslím nešlo?
Mám to doma, normálně s tím upouštíš tlak z celýho systému (guma+hadice). Jen bacha na jakou hadici to máš. Je spousta průměrů a musel jsem tu převlečnou matici projet větším vrtákem abych tam tu hadici dostal - ale bylo to na jinou značku pumpy než lezyne.
Mno, asi si s tím budu muset pohrát trošku ... :-) samozřejmě to nebude na Lezyne pumpu, ale to už nějak půjde ;-).
Dobroš, objednávám, díky
Můžeš to pak (nebo kdokoli ;) změřit? Vnitřní průměr matice a vnější průměr trnu? Chtěl bych to případně namontovat na Topeak Joe Blow Mountain, tak jestli s tím bude nějakej voser...
Mám tuto pumpu a koupil jsem hlavu Schwalbe SV-SCV a normálně to tam šlo dát.
Ale, vrátil jsem se k redukci, do původní hlavy. Pumpa je variabilnější pro 3 druhy ventilků...
Tam jsem tuhle hlavu dával taky (https://www.kupkolo.cz/schwalbe-sada-pro-prestavbu-sv-scv-clik-vcetne-adapteru-hlava_z135214/). Jen tu borci zmiňovali, že ta Lezyne by mohla bejt problém co do průměru, tak zjišťuju, kdybych náhodou uznal, že potřebuju odfuk ;)
Já mám aktuálně ty Joe Blow Mountain pumpy 2 (starší a novější), tak jsem tu novou předělal na SCV a starou mám univerzál. Jo, je to trochu rozežranost...
vnitřní průměr matice 8,7mm, trn 5,4mm. Mám to nasazený na hadici topeak která má vnější průměr 9,8mm. Bylo potřeba jen projet tu matici 10mm vrtákem.
Mám tu klasickou redukci, kterou upneš do hlavy ;-) ... tzn ta s tím "závitem".
Takže Ti zůtane foukání PV/AV a s redukcí click. Tohle mi nevhyovuje, blbě se s tím dělá - protože mi Joeblow klekla po letech, tak na ní experiemtuju.
I tahle redukce, jde našroubovat do hadice a teď tak funguju - tzn ty kompletní hlavy na výměu, co mají trn půjdou jedna báseň. Tady to chtělo trošku síly a nahřátí konce hadice zapalovačem. Ale funguje to na výbornou ;-) ... jen jak je hadice krátká a nemá to "L" na konci, tak se s tím blbě manipuluj a zavazí to, jinak bych to i nechal.
Objednal jsem Lezyne hlavu pro click a budu ji nahrazovat. Podle mě jediná věc, která možná bude problém, bude tam uathovací matice, jestli projde hadicí (pilník ... vrták).
Mám tenhle kit objednaný. Akorát jedu pryč, tak na to pak určitě zapomenu, připomeň se kdyžtak okolo pondělí nebo úterý 9-10/3, to už zas budu zpátky.
Vnitřní průměr matice 10,5 mm, průměr otvoru v matici na hadici 8,6 mm, trn "trubička" 4,8 mm, trn "kužely na těsnost hadice" 5,4 mm.
Nešlo to u galuskáče, tady se to po nasazení hlavy funguje stejně jako na auto ventilku.
SKS Rennkompressor NXT Digi a SKS hlavice pumpy Clik Tec. Funguje velmi dobře.
Na Lezyne jsem zanevřel. Vypadávalo mi jedno držadlo a redukce Clik nebyla k sehnání.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41