Prave som v nemeckom das mountain bike 03/13 nasiel clanok ktory hovori o problemoch s novymi CTD vidlicami. Chybne kusy som uz zaregitroval aj tu aj na SVK fore v par vlaknach. Na zahranicnyh forach je toho uz hromada od septembra minuleho roka. Problem sa prejavuje tak ze najskor prestane fungovat CTD, na vsetkych troch polohach ide lahko. Potom nasledne odide tlmenie odskoku a vidla ide zo zdvihu bez tlmenia takze pekne striela. Problem by mal byt len s open bath(cartridge), FIT by ma byt OK.
V zahrabici sa objavuju podobne problemy aj uz aj s tlmicmi, aj ked v podstatne mensej miere. Jeden bike s CTD mam uz doma a na druhy ma caka v obchode, tak som zvedavy ako sa to vyvinie (zatial ma ta moja len 30km a v poriadku). Podla postov v zahranici ochadza niekomu po par 100 metroch niekomu po 100kach kilometrov.
Povodny text toho clanku:
Probleme bei Fox
Die Probleme mit den CTD-Kartuschen der
Evolution-Gabeln häufen sich. Fox tauscht aus.
Mit dem CTD-System hat Fox für die Saison 2013 eine leicht verständliche
Verstellung entwickelt: Climb, Trail, Descend. Von einer
strammen Plattform für den Anstieg (kein Lockout!) bis zur komplett
offenen Druckstufe für die Abfahrt verändert man am rechten
Gabelholm blitzschnell den Modus. Doch bei mehreren Testgabeln
der Fox-Evolution-Serie hatten wir in den letzten Vergleichstests
identische Probleme: Erst funktionierte die CTD-Verstellung nicht
mehr, dann stieg die Zugstufendämpfung aus, und die Gabel schnellte
ungedämpft zurück. Manche Gabeln gaben außerdem nicht den
vollen Federweg frei. Grund genug für uns, um bei Fox Alarm zu
schlagen. Offensichtlich gibt es ein Problem in der CTD-Kartusche,
das die ersten ausgelieferten Evolution-Gabeln betrifft. Fox will
dazu kein offizielles Statement abgeben, betont aber, dass es sich
ausschließlich um Kartuschen aus den (preisgünstigen) Evolution-
Gabeln handelt. FIT-Kartuschen oder Gabeln aus der Performanceoder
Factory-Line sind nicht betroffen. Kunden, die beschriebene
Probleme mit ihrer Evolution-Gabel haben, erhalten schnelle Hilfe.
In Deutschland tauscht Toxoholics die CTD-Kartusche innerhalb
1–2 Tagen aus (www.toxoholics.de
Po nemecky moc neviem , ale ten text boldom som pochopil ze fox sa k tomu odmieta vyjadrit, google translator to prelozi chybne ze fox sa k tomu vajadrii..
Takze mozete pisat komu aa to uz pokazilo a ako to vyriesili. Prepokladam ze problemy sa rozsiria vyraznejsie so zaciatkom sezony ked ludia konecne vytiahnu nove bajky von.
Tak mám taky asi problém s FOX 32 Float 29 CTD Evolution. Najeto 1000km.
Na otevřeno to chodí hladce, na střední polohu to ale vůbec neztuhne, ale zamyká se taky v pořádku.
Je u vás znát to přepnutí na střední polohu Trail, že to znatelně ztuhne..?
Asi tedy taky poslat, viďte..?
No tak to je hezký… :/
Zejtra to hned prověřim, zatím jsem moc vydlici nezamykal. Mám Fox 32 Float CTD 29 O/C, 100mm.
Tě prdel, snad mě to nepotká.
Tak u mojí vidle se problém vyskytl také. Při změnách c-d-t- není patrný žádný rozdíl v charakteristice vidle. Posílám Švecovi. Až se vidle vrátí dám vědět, jak to dopadlo.
Ahoj, včera jsem vybalil úplně nové kolo Canyon (Canyon Grand Canyon AL SLX 29, model 2014) s vidlicí Fox 32 Float CTD Evolution 29". Podle manuálu jsem nafoukl vidlici na mou hmotnost, tedy cca 85 psů. Nejsem si jistý, jestli výše zmiňované CTD funguje 100% správně, nicméně vidlice chodí dost divně – když na ni zatlačím, tak jak směrem dolů, tak poté i směrem zpět vzhůru se „trhá“, zadrhává, chod není vůbec plynulý. Spodní červené kolečko na pravé noze mám nastaveno na nejrychlejší „vrácení“. Nesetkal se někdo s tímto problémem nebo je to snad vlastnost této vidlice?
Děkuji.
Mně vidle Fox ze začátku taky chodila na můj vkus trochu divně, ale z fór jsem se dočetl, že Foxka začne pořádně chodit po cca 1000km. U mě se to potvrdilo a s přibívajícíma km chodila čím dál tím líp.
Aktuální informace z bojiště – vidle už chodí hezky, vše ok :-)
Chtěl bych se tímto omluvit za histerickej příspěvek :-)
Tak vidle se mi vrátila ze servisu. Vipadá to, že ji opravili, tedy už „zavírá“ a úprostřední poloha lehce ztuhne.
Co mě ale překvapilo, že nevyměnili stíráky. Nechali tam ty původní.
http://www.mtbiker.sk/…olution.html
Setkal jste se někdo na vidlicích (a tlumičích) FOX CTD (Evolution – O/C patrona) 2013 s otravnými klapavými zvuky? Už delší dobu mi cvaká vydlice a teď začal i tlumič. Vidlici jsem měl po pár stech kilometrech na výměně CTD patrony, výrobní vada, tlumič měněný nebyl a doufám, že i nebude.
Po výměně tlumení na vidlici vše fungovalo cca. 500 km jak má, teď, když mám vydlici v prostřední poloze – TRAIL – tak mi při každém propružení uvnitř ozve klapavý zvuk. Při přepnutí na sjezd – DESCEND – je vidlice krásně potichu. Stejně tak lock-out.
Vypozoroval jsem následující poznatky, ze kterých ale nedovedu vyvodit závěr:
lehce ztiší
4)zdá se mi, že po delším sjezdu, kdy vidlice dost pracuje a následném přepnutí na Trail jsou zvuky taky o dost víc potichu
Nahrál jsem krátké video na Youtube s otravnými zvuky: a podobný problém s tlumičem:
Posledních pár set kilometrů mi začal podobný zvuky vydávat i tlumič. Opět pouze v režimu Trail. Jinak vidlice i tlumič fungují jak mají, jen ty zvuky…ty jsou vážně otravný…
Setkal jste se s tím už někdo? Je to na reklamaci nebo jen bude stačit vyměnit olej nebo vyčistit vydlici nebo tak něco?
(Pozn. otevrel jsem puvodne k tomuto dotazu nove vlakno, ale protoze se nikdo neozval, zkousim to jeste tady a puvodni vlakno mazu)
Nezna prosim nekdo hmotnost FOX 32 Float 29 Factory CTD Air – model 2013 ?
Nejlepe fotku na vaze vcetne osy QR15 a komplet zamykani na riditka.
Diky
Já řeším problém s FOX tlumičem s CTD na biku mojí přítelkyně (Specialized Enduro comp 2013) – tlumič po cca 400km vytekl přes regulaci CTD – reklamace – vyměněné nějaké díly (díly byly popsány jen čísly, žádné názvy takže nevím co měnili). Tlumič se namontoval a regulace CTD nefungovala, Climb se pohl a zasekl a vydával zvuky, Trail a Descent se chovaly stejně tzn. tlumič prostě nefungoval. Takže druhá reklamace – nefunguje regulace CTD – odpověď a stanovisko technicka FOX Cyklošvec: tlumič je takto nastaven od výrobce a nejedná se o vadu, BV je nastaven na medium.
Pry to poměřil na nějaké testovací mašině a řekl, že je OK, že to tak má být. Nevím co s tím, ale ta regulace je teď k ničemu, mám to samé kolo a funguje mi to krásně, i ten reklamovaný tlumič fungoval parádně a teď je na prd, protože to teď postrádá smysl bez regulace jak sprostý x-fusion :( Nemá někdo zkušenost s tímto?
Neměl někdo problémy u CTD i s novýmy tlumiči? Po dnešku jsem zjistil ,že mi nefuguje ctd. Jedná se o Canyon Nerve AL 7.0 2014 :(
Zrovna řeším reklamaci tlumiče s CTD. Kolo koupeno loni v květnu.. do podzimu najeto asi jen 500–600km a odešlo už na podzim CTD.
K reklamaci sem se dostal až teď. Tlumič po komunikaci s canyonem poslám ke Švecovi.
Tam mi dnes člověk oznámil, že jsou v prdeli těsnění, která se mají dle servisního manuálu mazat každých 30 hodin jízdy (suché podmínky) nebo 8hodin (extrémní podmínky). Což je prima, protože ke kolu jsem český manuál nedostal.
Tudíž reklamace neuznána a repase za 1400,–.
Navíc sem teda nidky neslyšel, že by někdo takto často (nebo vůbec) rozebíral a mazal tlumič.
Upřímně sem docela nasranej.
ono stejne jednou tenhle vrchol timhle stylem Fox-u zkonci… kdyz to tak ctu. Ja tlumak repas po roce, nastesti zatim uz druhou sezonu od te doby drzi bez problemu TUK, TUK, TUK
tad ale letos na biku mlady kazdou druhou vyjizdku dofukujem tlumic proste nekde utika… :-( takze ani nevim co s tim, pac reklamace urcite neprojde kolo je doma 4 mesice :-(
Nevie niekto náhodou, či CTD patróny v 100mm vidliciach Fox evolution 29" m.r. 2014 boli v poriadku ?
Tak se mužů přidat do klubu CTD :/
lesní cestička hups odfouknu se tlumic o cca 80psi a nejde CTD nafouknu tlak drží v poho ale CTD nejde
Ahoj,
dneska mi přišlo nové kolo s vidlicí Fox 32 Float CTD O/B.
https://www.bike-components.de/de/Fox-Racing-Shox/32-Float-26-100-CTD-O-C-Evolution-Federgabel-Modell-2015-Auslauf-p40357/
Možná to je obecná otázka, ale když tu je vlákno přímo k Foxce, tak ho využiju.
Předpokládám, že snížení tvrdosti tlumení dosáhnu jen ufouknutím tlaku, tak se zeptám jen na druhou věc, se kterou si nevím rady.
Oproti mojí Rebě má Foxka nepřirozený chod, ze začátku jakoby skokově drhne. Zkoušel jsem nastavovat jak nahoře modrým přepínačem na noze (Climb, Trail, ....) tak červeným odskok dole, ale drhnutí je tam furt. Do kol moc nešťourám (mým vrcholem je seřízení přehazky) a nerad bych něco pokazil hned ze startu, zvlášť, když to kolo není pro mě. Měl bych tam stříknout nějaké mazivo (silikon. olej?) nebo to může být něco vážnějšího a radši servis?
Díky za info.
Ahojte, mam tak nejak problem s tlumicem na biku pritelkyne. Kolo se kupovalo v zime a tim padem asi 2-3mesice stalo. Po tom zacla jezdit se zjistilo ze nedrzi tlak vzduchova komora. Jenze jsme tou odstavkou propásli tříměsíční zaruku na tesnenin takze probehl repas u Svece. Kolo asi dva mesice slapalo a znova. Tak reklamace uznana a vymeneny tesneni u vzduchove komory. Mno po opetovne montazi hned prvni vyjizdku tlumic opet nedrzel a navic se zvrchu obevili takove ne skrabance ale spise podlouhle otlaky na pistnici... Opet jsem zaslal do Svece a ted cekam ci bude dal... nema nekdo stejne zazitky? Pry se vzduchovou casti problémy nebývají. A jestli pry mi neuhyba ram apod.
Fox tlumič namontován na kole,jen oproti staremu rock shox docela dost slyšitelne ,,přepousti'' vzduch nez se zatiži,jakmile sednu na kolo je klid. Jen při skoku a dopadu to zase je slyšet. Je tohle normální? Jinak funguje bez problému a tlak neuchází..nestačilo by namazat obal tlumiče? Pístnici jsem mazal olejem ale nepomohlo to..
Cau, neřešil tady někdo následující problém, při nadhození nebo vracení se ze zdvihu jakoby narazí na nějaky doraz, měli jsme s mechanikem podezření na prasklou negativní pružinu ale tou to není, odskok a ctd funguje. Mozna je to vidět slišet ve videu
Jedná se Float 34 Factory ctd kashima 2014