Fox float rp23
reopen - sa tu viac krat uz debatovalo o tovarnom nastaveni compression tune (ct.jpg). nikde som ale nenasiel co znamena rebound tune (rt.jpg) - je to tiez nejake tovarne nastavenie? a ako to ovplynuje vlastnosti tlmica.(teoreticky by to snad mohlo byt jasne, ide mi o prakticku skusenost) vedel by sa k tomu niekto vyjadrit? (sorry za mizernu kvlaitu fota z mobilu, ide len o ilustracny obrazok)
Rebound tune jde také o tovární nastavení, ale tam to není tak problematické, protože to posouvá celý rozsah, který nastavuješ kolečkem. A rebound tune mívají výrobci téměř vždy určený vhodně k danému rámu (ono taky díky tomu rozsahu nastavení by to musel výrobce rámu vybrat úplně špatně, aby nastal problém).
Tedy změnu rebound tune má smysl řešit pouze v případě, že používáš krajní nastavení kolečka a ještě ti to nestačí.
Já jsem neměl nikdy s rebound tune rozsahem problém, i když někdy to bylo pro moje nastavení tlaku a váhu už téměř na kraji rozsahu. Po úpravě v TF tuned, kde nahrazují komplet i část zajišťující expanzi, tam se pak trefily dle udaných parmetrů opravdu velmi dobře, protože jsem teď oba tlumič vozím nastavené přesně ve středu rozsahu (tedy velká rezerva na obě strany).
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41