Gripy ESI Chunky EXTRA
A nevite nekdo jak je sundat z riditek aniz bych je znicil?
Tenhle tyden budu stavet kolo a mam je v supliku zatim, ale slysel jsem ze dolu nejdou :(
Prsty mam krapet delsi ale hubeny, jezdim jenom tlusty gripy, nenky nesnesu. Kdykoliv pujcuju kolo, beru si sebou svoje.
Stříkačka – jehla a pod grip natlačit třeba jarovou vodu, mělo by to jít dolů..
u Esi ani nemusíš. Narozdíl od jiných je stačí „urvat“ a pak jdou dolů líp než cokoli jinýho – překvapivě-.
Větší problém mi přijde je nasadit než sundat
Viz zakladajici prispevek vlakna http://www.bike-forum.cz/…e-figle.html#…
rozstřihnul jsem kus sika pásky, namočil do vody s jarem, vrazil pod to a jde to dole jak po másle.
Jak píše ječňák. Stlačeným vzduchem je to nejlepší. A zrovna ESI jdou stlačeným vzduchem úplně perfektně. A nejlepší na tom je, že si člověk nepoškrábe řidítka a ihned po nasazení je grip použitelnej, protože se to dělá celý nasucho, takže se nemusí čekat až to vyschne.
Já jsem pod ně narval ze strany dlouhou 4ku imbus a kolem nej stříkačkou normální vodu. Pak otáčením imbusu (kterej tak objede celou plochu mezi gripem a řídítkama) se namočí celej vnitřní povrch, a gripy stáhneš volně rukou.
koukal jsem v servisu na mechanika, ten dělá to samé, akorát místo imbusu používá šroubovák. Celá operace trvala tak 20 vteřin.
No imbus fakt nic nějak zásadně moc neodře – na konci má takový zaobletí takže pohoda. I kdyby, osobně mě představa řídítek poškrábaných v místě pod gripama fakt moc nebolí.
Přesně tak, aspoň to místo pod gripama zdrsníš a nebudou se nové gripy protáčet :D
presne tak, u karbonu je to riziko dost velky… na hlinu sere pes:)
anebo to chce hodne tupej sroubovak:))