Help: vidlice předozadně kmitá při brždění
Problem bych videl taake v kotoucich. Na sve meride jsem mel maguraa julia (ci tak nejak) a vse v pohode. Loni jsem byl nucen je vymenit (zacly poustet olej kolem prasatek), tak jsem na raadu servisu nechal namontovat komplet XT (765, ci jake to ma cislo), puvodni adaptery (pry jsou stejny) a kotouce XON (plus minus, nazes si nepamatuju), protoze shimana nemeli skladem. Predni vidle delala strasny brakule - vicemene to co popisuje j.zeman. Extremne neprijemne, necitil jsem se bezpecne a vidlici to taky urcite neprospivalo. Kotouce nakonec po asi 100-200 km vymeneny za shimano ice tech. Lehce bruci (magury byly proste zcela tiche), ale jedna se vicemene jen o sluchovy projev, v rukou nic necitim. Puvodni XON byly divne (agresivne) prolamovane a mam podezreni, ze to delal obvod kotouce, ktery nekdy zasahoval do desky (tj. deska chvili brzdila celym svum povrchem a chvili zase ne). Bruceni ICEtechu pricitam diram v kotouci.
A já to tu píšu celou dobu že je to kotoučem :-) Pokud chce mít jistotu a neexperimentovat, tak Sram centerline je dělaný přesně aby to nevibrovalo. Ale aby mne někdo neobvinil, reklamu jim nedělám a ani je nedealuju :-D
Navíc mu to dělá jen přední a zadní (identický i v průměru) to nedělá. Tak je prohodit a uvidí, jestli to byl vadný jeden ku s a když tak bych ho reklamoval.
poslední komentář: 23. 8. 2026 o 2:41