Ahoj, vybírám nové brzdy na kolo a zajímalo by mě která volba by byla asi ta nejlepší. Jedna se spíše o spolehlivost údržbu než o cenu. Kolo bude prevazne na trail (modrá, červená) a singletrack. Nejlépe dvoupist.
Mam SRAM Code RSC , kotouce 203, uz asi 3 roky a funguji. Servis v pohode a navic se daji koupit servisni sady. To Shimano nenabizi. Ale proti XT nebo SLX nemam nic.
A co DB8 od Sramu ? ja je mám na kole 2 měsíce... 1300km, 25 tisic výškovych (jezdím i modré/černé traily) spolu s SM-RT76 kotoučema od Shimana a Sram/Galfer destičkami to brzdí srovnatelně jako Deore 6120 (na starém kole)
uvažoval jsem že vyměním za SLX 7120 ale zůstanu při DB8 ... brzdy skutečně překvapili
Kamarát co má XT8120 a vyzkoušel DB8 tak taky byl překvapen.
Ahoj, zkusím to přidat sem. Nemá někdo porovnání v tom ja brzdí Level Ultimate vs Tech3 X2? Level Ultimate aktuálně mám a krom famozní ergonomie a nastavení matchmakerů to nejsou moc brzdy na můj styl ježdění... Mám doma jednu Tech3 X2, tak mě napadlo dokoupi druhou a hodit si je na bajka, ale otázka zní - pomůžu si vůbec nějak?
Případně nějaké jiné doporučení na dobře fungující - servis a přitom fajn brzdící brzdy s lehkou vahou? :-) Je to na DC kolo, proto bych chtěl udržet i tu váhu dole :-)
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
XT
XT je jednoznačně kvalitnější.
Shimana
Shimano, klidně jen SLX
Klidně pouze SLX, brzdí to stejně jako XT, spolehlivost a údrža také stejná, je tam jen pár drobných rozdílů.
Super diky :)
SLX nebo XT
ty Sramy budou fungovat taky, nebál bych se, ale XT/SLX dopředu ideálně 4pístek je sázka na jistotu
Mam SRAM Code RSC , kotouce 203, uz asi 3 roky a funguji. Servis v pohode a navic se daji koupit servisni sady. To Shimano nenabizi. Ale proti XT nebo SLX nemam nic.
muzu si prihrat polevecku? uvazuju o < Formula CURA > bohuzel nikdo z party je nema, tak se optam tady, ma smysl je menit za < SRAM Level TLM > dekuji
Pokud bych měl investovat dneska do brzd, tak asi jedině TRP DHR Evo a Hayes Dominion A4. TRP mám dvoje a je to pecka a na hayes slyším jen chválu.
SRAM to je pořád do kola odvzdušňovat aby fungovaly a Shimano (XT785, saint, jsou celkem ok) pumpuje ať děláš co děláš.
Samozřejmě jsou i jiné super brzdy ale za 25tis pár je už trochu úlet.
A co DB8 od Sramu ? ja je mám na kole 2 měsíce... 1300km, 25 tisic výškovych (jezdím i modré/černé traily) spolu s SM-RT76 kotoučema od Shimana a Sram/Galfer destičkami to brzdí srovnatelně jako Deore 6120 (na starém kole)
uvažoval jsem že vyměním za SLX 7120 ale zůstanu při DB8 ... brzdy skutečně překvapili
Kamarát co má XT8120 a vyzkoušel DB8 tak taky byl překvapen.
klidně levnější shimana a 203 mm kotouč a ušetříš
Ahoj, zkusím to přidat sem. Nemá někdo porovnání v tom ja brzdí Level Ultimate vs Tech3 X2? Level Ultimate aktuálně mám a krom famozní ergonomie a nastavení matchmakerů to nejsou moc brzdy na můj styl ježdění... Mám doma jednu Tech3 X2, tak mě napadlo dokoupi druhou a hodit si je na bajka, ale otázka zní - pomůžu si vůbec nějak?
Případně nějaké jiné doporučení na dobře fungující - servis a přitom fajn brzdící brzdy s lehkou vahou? :-) Je to na DC kolo, proto bych chtěl udržet i tu váhu dole :-)