Po zimě jsem se pokusil centrovat zadní kolo, ale nepohnu s (Al) niplema. Máte tip jak to rozchodit ? Nejde mi to, ani když ty ztenčované dráty nad klíčem chytnu kleštěma. Zkusil jsem po drátu pustit kapku WD, ale nic.
Kolik je u ráfků Ritchey OCR "povolený" probrus od brzd ?
jo chlape tak to je docela možný, že už s tim nepohneš ani když tam naleješ cokoliv. Lepší než WD by ,možná byl Concor a nebo obyčejná brzdová kapalina do auta, pod tou taky povolí dost (i barva, tak bacha na to). Maximálně to skončí tak, že na to vezmeš kleště hehe.
U Al niplu celkem bezna vec. Rozchodit to mozna uz nepujde a kdyz to budes porad zkouset tak ukroutis drat. Nedavno jsem nechaval prepletat kolo a z 32 jsem musel 4draty prestipat byli s niplama srostly :)
To se mi take stalo. Ale jen u nekolika dratu. Nechtel jsem si znicit ty draty. Tak jsem stipackama podelne rozstipnul ten Al nipl a pak uz to slo povolit sroubovakem zvrchu. Dal jsem jiny nipl a pak uz jsem mohl centrovat. Takze timto zpusobem by se daly tak aspon usetrit ty draty.
Plánuju zaplést kola na novou fixie a chci použít černé špice. Nevíte, jestli existuje levnější varianta než DTswiss? Na jedno kolo sem zaplétal špice od Marka a ač nerezky, tak byly za supr cenu (4 nebo 5 K/ks). Nevíte, jestli dělá Marek i černé špice a kde by se daly v Brně koupit popř. za kolik…? Minule jsem je kupoval v Brandýse u Sváti, ale to mám teď krapet z ruky…:)
Nechtěl jsem zakládat nové vlákno, tak dávám sem. Praskl mi drát, chtěl jsem vyměnit, ale moji blbostí mi spadl nipl do karbonového galuskového ráfku. Nejde ven. Hraji si s tím již celé odpoledne. Malé otvory. Poraďte prosím nějaký fígl (je hliníkový). Pokud ho tam nechám, hrozně to rachtá. Mám v úmyslu vyvrtat větší díru do ráfku (na místě vkládání niplů ->na straně kde se lepí galuska). Je to dobrý nápad?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
jo chlape tak to je docela možný, že už s tim nepohneš ani když tam naleješ cokoliv. Lepší než WD by ,možná byl Concor a nebo obyčejná brzdová kapalina do auta, pod tou taky povolí dost (i barva, tak bacha na to). Maximálně to skončí tak, že na to vezmeš kleště hehe.
Zatuhlý niple jsem měl taky, nakonec pomohly nůžky - vystříhat výplet a dát nové dráty s niplema. Pomáhat kleštěma nemá smysl, dráty se poškodí.
jeste na to zkus treba kofolu,delal sem v pivovaru a pouzivali to tam na cokoliv co neslo povolit.nech to tam pres noc
U Al niplu celkem bezna vec. Rozchodit to mozna uz nepujde a kdyz to budes porad zkouset tak ukroutis drat. Nedavno jsem nechaval prepletat kolo a z 32 jsem musel 4draty prestipat byli s niplama srostly :)
Tak jste mi tu napsali přesně to, co jsem očekával :) Al niple už asi zkoušet nebudu. Jen mi je dost líto rok starých drátů DT Revolution :(
To se mi take stalo. Ale jen u nekolika dratu. Nechtel jsem si znicit ty draty. Tak jsem stipackama podelne rozstipnul ten Al nipl a pak uz to slo povolit sroubovakem zvrchu. Dal jsem jiny nipl a pak uz jsem mohl centrovat. Takze timto zpusobem by se daly tak aspon usetrit ty draty.
Kdyz jsme u tech Revolutionu, kde se daj sehnat nejlevnejc? Ted se prej zdrazily az na 20kc/kus.
co mam teda delat kdyz chci cerny niple?musim pocitat s tim ze za nejaky cas budu muset vystipat draty?
Trošku oživim tohle vlákno.
Plánuju zaplést kola na novou fixie a chci použít černé špice. Nevíte, jestli existuje levnější varianta než DTswiss? Na jedno kolo sem zaplétal špice od Marka a ač nerezky, tak byly za supr cenu (4 nebo 5 K/ks). Nevíte, jestli dělá Marek i černé špice a kde by se daly v Brně koupit popř. za kolik…? Minule jsem je kupoval v Brandýse u Sváti, ale to mám teď krapet z ruky…:)
Chci se zeptat zkušenějších,budou tyto Niple použitelné s těmito Dráty
Ted pri zavode jsem blbe doskocil a praskl mi nipl u vypletu Magic s dratama sapim cx ray. Staci nahradit jen praskly nipl?
Jinak mam to jako bezdusi, takze odmotat pasku a nalepit novou co…
Ahoj.
Nechtěl jsem zakládat nové vlákno, tak dávám sem. Praskl mi drát, chtěl jsem vyměnit, ale moji blbostí mi spadl nipl do karbonového galuskového ráfku. Nejde ven. Hraji si s tím již celé odpoledne. Malé otvory. Poraďte prosím nějaký fígl (je hliníkový). Pokud ho tam nechám, hrozně to rachtá. Mám v úmyslu vyvrtat větší díru do ráfku (na místě vkládání niplů ->na straně kde se lepí galuska). Je to dobrý nápad?
Díky moc.
zkouším, ale nejde. Není o tolik větší a vnitřní profil není úplně kluzký. Mám u toho spoustu drátků a jiných nástrojů, ale je to špatný.
Budu tedy zkoušet dál. Už jsem si říkal , nechám ho tam, stříknu pěnu aby se zafixoval a neřeším, ale je mi to proti srsti.
Jdu na to. Hezký večer.