Zdravím. Jezdím hlavně silnici, ale k vánocům jsem si pořídil gravel (Giant Anyroad 1 LTD 2018). Mám na tom najeto zatím 500km. Hlavně lesní cesty (na silnici mám silnici), vesměs za sucha. Lehkej terén mě na tom opravdu baví, ale z kamenů a kořenů mám dost vyklepananý ruce. Do kopce a po rovině to ještě jde, ale sjezdy musím jezdit hodně pomalu, jinak každá větší díra nebo kořen hrozí, že poletím přes řidítka. Docela bych na tom uvítal odpruženou vidlici, ale to je technicky neřešitelný. Předpokládám, že by pomohly šiřší pláště s terénnějším vzorkem. Koupil jsem to s bezdušovýma 30mm Giant CrossCut Tour 2 (v reálu 32 mm, https://www.giant-bicycles.com/au/crosscut-tour-2). Ráfky Giant SX-2 Disc (vnější šířka 25,5 mm). Naměřený místo v přední vidlici 55 mm, vzadu 41 mm. Napadlo mě dát dopředu širší a agresivnější plášť než dozadu. Případně pořídit něco širšího/agresivnějšího jenom dopředu a vzadu nechat ten původní. Je to dobrá úvaha? V terénních pláštích se nevyznám, proto uvítám konkrétní tipy na pro mě vhodný bezdušový pláště, případně jejich kombinaci (typ a rozměr). Cena cca 1000 Kč za plášť? Když to bude půlka, nebudu se zlobit.
Kluci vysvětlí mi někdo, o kolik v reálu mi kolo pojede rychleji, když přejdu z 29er specialized Ground control 2,1 a 2,3 na pannacer GK SK s GK SS+? Budu jezdit hodně kopce a čeká mě Stelvio 4dny a Solden 4 dny. Chci si na jaro léto podzim dát tyhle na HT.
Poznatek: Thunder Burt na zadním kole (tlak 1,9 ) je asi lepší než ByWay... přijde mi že jede snad ještě lehčeji než hladká ByWay a přitom má vzorek, takže drží
Včera jsem protáhl kolo lesem přes sníh a led... spokojenost maximální :-)
Vybírám nějaké rychlejší gravel pláště, jezdím z velké části po stezkách/cestě občas nějaká rozbitá panelová cesta a až bude sucho tak nějaké polňačky. Podle testů co se týká valivého odporu a odolnosti proti defektu nevypadají zle Pirelli Cinturato Gravel H a Specialized Pathfinder Pro 2bliss. Máte s nima někdo konkrétní zkušenosti, nahození, prosakování mléka, držení tlaku? Díky
Známej má ty Pathfindery a je max spokojený. Já si objednal taky 29 verzi přímo a čekám na dodávku. Zvažoval jsrm kombinaci Gravelking SK a SS verze v kombinaci ale dávám šanci Pathfinderum.
Ve vedlejším vlákně jsem loni v květnu chválil své Michelin Pover Gravel a po 9 měsících používání je musím pochválit znovu. Včera jsem si dal kolečko, jehož součástí bylo i 5 km stoupání po silnici pokryté uježděným, částečně rozbředlým sněhem, který nahoře na kopci začínal namrzat. Za celý výjezd ani náznak podhrábnutí a i přední kolo příkladně drželo směr. Po cca 1200 km už je na zadním kole na středovém pásu figur vidět opotřebení, ale odhaduji, že najedu alespoň jednou tolik, než se vzorek uprostřed ojede úplně. Přední plášť vypadá stále jako nový.
Ahoj. Omlouvám se za případné plevelení, ale nestíhám pročítat celou diskusi. Co za pláště doporučujete na jízdu po asfaltu a sem tam po lesních cestách, které jsou místy rozblácené? Šířku 35 mm.
Já jsem nyní dojezdil drátěný pláště Author, jelikož na kola Tribanu bylo nasazení skládacího pláště otázkou dlouhých minut, několika montpák a velké trpělivosti (dodávaný silniční plášť bez problémů).
Co bylo zajímavé - jelikož plášť se nechtěl usadit do patek, namazal jsem ráfek tekutým mýdlem (pomohlo to). Nedávno jsem zjistil, že mám pomalý defekt (jezdím s duší, dofukování po cca 3 dnech). Nyní jsem se rozhodl defekt opravit a co se nestalo: plášť se k patkám prakticky přilepil, nešel sundat (musel jsem nožem říznout mezi ráfek a plášť, až vznikla mezera a pak už to šlo). Na duši jsem našel dvě velké díry po procvaknutí. Plášť tak fungoval v bezdušovém režimu, vzduch musel odcházet přes ventilek. Author plášť s řeznými ranami letěl do koše.
Tak jsem nasadil nové Gravelking Semi Slick/SS 32. Šířka na ráfku je o chlup menší než 32 mm, což u předchozích SK bylo opačně (35 mm měly 39 mm). První jízdní dojmy jsou výborné. Pocitově mají dobrou adhezi na asfaltu, moc nehučí (SK krásně bzučely), jedou velmi dobře (ale včera foukalo, tak to bude chtít víc km). V terénu (horší polní cesta, spíše suchá - sem tam louže a bahno, písek) také OK, ale to jsem nešel do žádných extrémů. Hlavně se mi zdají pohodlné a to jsem je foukal na max, když jsem je nasazoval na ráfek.Tak uvidím, kolik vydrží km, protože SK jsou dobré nezmary.
Ahoj, nezkoušel někdo SCHWALBE G-One Allround, RaceGuard 40-622 (700x38C) folding na bezduše? Nikde na nich není napsáno, že jsou TLR. Měl jsem je na duších a teď mám ridler 37c na bezduších, tak bych chtěl vyzkoušet co je lepší. Díky
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
"Trendy pro gravel na 2021 - rychle se valící velkoobjemové pláště 47-50 mm" (citace)
Tak to trochu výroba zaostává, protože já nemůžu najít žádný plášť v rozměru 622x47 mm.
Jenom WTB Venture 50 mm
Víte někdo o nějaké bezdušovce v 47 mm?
Na starým kole jsem jezdil 42, na novým mám 35 a taky dobrý :-)
Kluci vysvětlí mi někdo, o kolik v reálu mi kolo pojede rychleji, když přejdu z 29er specialized Ground control 2,1 a 2,3 na pannacer GK SK s GK SS+? Budu jezdit hodně kopce a čeká mě Stelvio 4dny a Solden 4 dny. Chci si na jaro léto podzim dát tyhle na HT.
Tak to by bylo dobrý. Trošku trénuju a když to pak bude snazší na Stelvio, Gaviu a Mortirolo tak budu spokojený.
Poznatek: Thunder Burt na zadním kole (tlak 1,9 ) je asi lepší než ByWay... přijde mi že jede snad ještě lehčeji než hladká ByWay a přitom má vzorek, takže drží
Včera jsem protáhl kolo lesem přes sníh a led... spokojenost maximální :-)
Vybírám nějaké rychlejší gravel pláště, jezdím z velké části po stezkách/cestě občas nějaká rozbitá panelová cesta a až bude sucho tak nějaké polňačky. Podle testů co se týká valivého odporu a odolnosti proti defektu nevypadají zle Pirelli Cinturato Gravel H a Specialized Pathfinder Pro 2bliss. Máte s nima někdo konkrétní zkušenosti, nahození, prosakování mléka, držení tlaku? Díky
Známej má ty Pathfindery a je max spokojený. Já si objednal taky 29 verzi přímo a čekám na dodávku. Zvažoval jsrm kombinaci Gravelking SK a SS verze v kombinaci ale dávám šanci Pathfinderum.
Ve vedlejším vlákně jsem loni v květnu chválil své Michelin Pover Gravel a po 9 měsících používání je musím pochválit znovu. Včera jsem si dal kolečko, jehož součástí bylo i 5 km stoupání po silnici pokryté uježděným, částečně rozbředlým sněhem, který nahoře na kopci začínal namrzat. Za celý výjezd ani náznak podhrábnutí a i přední kolo příkladně drželo směr. Po cca 1200 km už je na zadním kole na středovém pásu figur vidět opotřebení, ale odhaduji, že najedu alespoň jednou tolik, než se vzorek uprostřed ojede úplně. Přední plášť vypadá stále jako nový.
https://bikerumor.com/2021/02/03/review-tufo-gravel-thundero-tires-roll-fast-deliver-all-surface-grip-or-a-quicker-speedero/
Recenze na Tufa (Thundero a Speedero) na Bikerumor
Nové gravel pneumatiky MAXXIS Receptor
https://cyclingtips.com/2021/02/maxxis-receptor-is-a-new-gravel-tyre-featuring-mtb-tech-and-a-tan-sidewall/
Nekdo nejaky typ na 700x42 az 700x50 s hodne hrubym vzorkem do tohodle blata, do lesa pres koreny a trochu do terenu?
Dik
Ahoj. Omlouvám se za případné plevelení, ale nestíhám pročítat celou diskusi. Co za pláště doporučujete na jízdu po asfaltu a sem tam po lesních cestách, které jsou místy rozblácené? Šířku 35 mm.
Já jsem nyní dojezdil drátěný pláště Author, jelikož na kola Tribanu bylo nasazení skládacího pláště otázkou dlouhých minut, několika montpák a velké trpělivosti (dodávaný silniční plášť bez problémů).
Co bylo zajímavé - jelikož plášť se nechtěl usadit do patek, namazal jsem ráfek tekutým mýdlem (pomohlo to). Nedávno jsem zjistil, že mám pomalý defekt (jezdím s duší, dofukování po cca 3 dnech). Nyní jsem se rozhodl defekt opravit a co se nestalo: plášť se k patkám prakticky přilepil, nešel sundat (musel jsem nožem říznout mezi ráfek a plášť, až vznikla mezera a pak už to šlo). Na duši jsem našel dvě velké díry po procvaknutí. Plášť tak fungoval v bezdušovém režimu, vzduch musel odcházet přes ventilek. Author plášť s řeznými ranami letěl do koše.
Tak jsem nahodil Continental Cyclocross Speed drát 35-622 a zatím tlak drží. O víkendu to projedu a uvidíme ten zázrak :-)
Tak jsem nasadil nové Gravelking Semi Slick/SS 32. Šířka na ráfku je o chlup menší než 32 mm, což u předchozích SK bylo opačně (35 mm měly 39 mm). První jízdní dojmy jsou výborné. Pocitově mají dobrou adhezi na asfaltu, moc nehučí (SK krásně bzučely), jedou velmi dobře (ale včera foukalo, tak to bude chtít víc km). V terénu (horší polní cesta, spíše suchá - sem tam louže a bahno, písek) také OK, ale to jsem nešel do žádných extrémů. Hlavně se mi zdají pohodlné a to jsem je foukal na max, když jsem je nasazoval na ráfek.Tak uvidím, kolik vydrží km, protože SK jsou dobré nezmary.
Novinka Gravelking Limited Edition v barvě růžové a modré :-) https://cyclingtips.com/2021/04/panaracer-announces-limited-edition-pink-and-blue-gravel-king-tyres/
Dnes jsem nahodil novou pneumatiku Michelin Power Gravel v rozměru 700x47 (622x47) Na ráfku co má 22 mm vnitřní šířku má 48 mm
Nikde nic neutíká, je dost těsná a hezky kulatá :-)
https://mtbs.cz/clanek/schwalbe-uvadi-zavodni-gravel-novinku-g-one-r/kategorie/doplnky-na-kolo#.YMGjsB6Ls0M
Nová Schwalbe G-One R
Ahoj, nezkoušel někdo SCHWALBE G-One Allround, RaceGuard 40-622 (700x38C) folding na bezduše? Nikde na nich není napsáno, že jsou TLR. Měl jsem je na duších a teď mám ridler 37c na bezduších, tak bych chtěl vyzkoušet co je lepší. Díky