Problém s brzdovou pákou SRAM Force AXS
Zkusím dotaz sem, i když se týká (asi) spíše třmenů. Mám sadu FORCE XPLR, po 6k km vyměnil desky Pístky ve třmenu zatlačím na maximum, přesto zůstane velmi malá mezera pro kotouč a po prvním zabrždění kotouč drhne. Zkusil jsem několikrát, očistil (v rámci možností) pístek, lehce zbrousil desky a nepomáhá.
Projel jsem SRAM videa netuším, co je špatně...
Může tam být moc brzdovky. Stává se to, pokud někdo odvzdušňoval brzdy s destičkami a ne s vloženým plastovým přípravkem místo nich.
Díky za nakopnutí.
Takže by mohlo pomoci vyhodit desky, otevřít šroub v páce a vrazit tam plastový přípravek?
Roztáhnout pístky a zavřít šroub...? Sadu na odvzdušnění doma zatím nemám.
Takhle bych to bez odvzdušňovací sady udělal. Ideálně se prostě předtím podívej, jestli teď zasunuté desky na maximum lícují s vnitřními plochami ve třmenu. Pokud ne, je tam opravdu moc brzdovky.
Písty roztahuj páčením přes staré desky na maximum co to půjde a nahoře ti otevřeným odvzdušňovacím šroubkem uteče trochu brzdovky (dej si tam kus hadru, co ji pochytá). Přípravek pak nepotřebuješ. Pokud se ti někde brzdovka rozlije po páce, umyj ji vodou, jinak ti naleptá lak.