Rychlé pneu na MTB 29''
Ahoj,
má někdo zkušenosti s Continental Cross King - Protection, Black chilli verze? Váhově bych se měl vlézt do 700g, vzorkem vypadají dobře...
Budu pomalu nahazovat "jarní" setup a do finálního výběru se dostaly právě Cross Kingy (předek i zadek), nebo komba od Spešlu a to Fast trak/ Fast trak nebo rychlejší Fast trak/ Renegade. Pak ještě otázka jaké směsy, buďto T7/T5 nebo bych možná zkusil i S-works verze.
Loni jsem vozil Tufa XC11/ XC14, takže co se gripu týče, tak se spešlem bych si mohl snad taky polepšit, s Contíky asi určitě...
Někdo nějaké zkušenosti, porovnání z výše uvedených komb ?
od speslu s-works jsem vozil < FT i RG na zadku > vepredu GC, idealni mi proslo GC/GC ale vyhejbam se asfaltu
CK jsem jezdil drive vepredu a RK vzadu, nevim jak ted, ale jako bezduse to byla celkem marnost
ted jezdim XC11/XC14 a prijde mito stejny, neli lepsi jak FT/GC
coti vadilo na TUFEch abych vedel kam cilit odpoved
V zásadě velice nic, určitě grip, ale jinak měly dost pozitiv. Nicméně i tak bych rád zkoušel.
Tufa super jely (největší rozdíl byl na asfaltu), na 2,25" byly i balón a komfortní. Na suchu super plášť. Paradoxně mi pak XC14 jakožto nejhrubší vzorek přišla marná, přišlo mi, že řídký vzorek v zatáčce nedržel. Životnost u XC14 dobrý, ale třeba XC11, jak už má hustý vzorek, tak jsem na zadním kolem hodně "odrbal" figury, tedy výškově zvorek neubíval, ale figury už měly orvaný patvar.
Vize nových plášťů je lepší grip a ideálně se rychlostně přiblížit Tufu. Pokud pak porovnám s životností výše uvedené XC11, tak ideálně se vyvarovat "otrhaným" figurám na zadku.
aha, tak to zatim nemohu posoudit, XC11/14 tam mam 800km, a zatim zadnej brutus teren, nicmene mi prijdou tak nejak srovnatelny s GC, Schwalbe Racing Ray EVO, a co jezdi kamos Vittoria Barzo, ale taky je tam ma od letoska, takze zadny velky zkusenosti
https://www.kolokram.cz/plast-specialized-renegade-grid-2bliss-ready-t5-29x2-35-p262170/?cid=323
Za pár stovek (599) Renegade s odolnou grid kostrou a T5 směs
Dozadu na léto jestli hledas rychlou gumu
Nejsem odborník, je na té fotce v odkazu Renegade?
Je to Renegade
V reálu je ta firuga menší, tady to vypadá, že je tam docela hrubý vzorek, ale včera jsem se měl v ruce na prodejně a jsou hodně jemné. Šel jsem do komba fast trak T7 / fast trak T5...
neni lepsi ta sworks verze?
Záleží... grid je tezsi proti ostatním protože ma pevnější kostru.Kdybych jezdil xc nebo závody tak bych sice koukal na to že sworks a control jsou lehčí jenže grid je pevnější, takže jde mít nižší tlak jde s tím jezdit víc agresivně ponevadz drží tvar.Ja to poznám hlavně pri poskakovani nebo zataceni ze ta podpora boků mi sedí víc u grid verze.
Cross King Prot. 2,2 jezdím dlouho, i na bikepacking. Odolný, jedou, jen se občas prosákne tmel bez ztráty tlaku. Mám cca 95.
Teď jsem začal na předku vozit GroundControl , líp drží, ale je o dost těžší.
Pokus s FastTrakem Grid vzadu skončil dvěma defekty během měsíce, tak jsem se vrátil vzadu ke CrossKing 2,2 prot. Za mě velmi spolehlivý lehký plášť. Třeba Tuscany trail jsem jel Cross King - RaceKing bez defektu.
jakej kupujes GC jeto jeden z tech lehcich plastu, tedy v rozmeru 2,1
Měl jsem 2,35 Control co byl na kole z výroby a teď T7 2,35 Grid.
rozdíl ve váze je podle výrobce malý
29 x 2,2 ", PSI 25-50, přibližná hmotnost 820 g.
29 x 2,35 ", PSI 25-50, přibližná hmotnost 845g.
diky, ty udaje PSI tj fakt ulet :DDD
Píchnout verzi grid musí být docela umění
Jo je to umění když jezdíš stejný trasy tři roky bez defektu a s novým FT v Gridu během měsíce 2x píchneš. Naštval jsem se a dál ho nezkoušel. Někde ho mám v dílně.
Jsem jinak docela příznivec S gum a na trailovým Stumpovi jezdím Butcher, Eliminator, Purgatory v podstatě bez problémů.