sdílená objednávka EIE carbon
Mi ta váha naopak přijde mega nízká, dostat se s 29 pod 1.300 je bomba a tohle má při stejně těžkém ráfku 1.150!
Ráfky 300 g, náby 350 g, nejlehčí špice pod 4 g jedna. Takže minus 8 špic oproti 29 Ti zas tolik váhy nesundá.
Trošku přidávají mosazné niple, asi 50 g. Ale to je servisní jistota pro bezděrové ráfky a nemusí se dávat páska, takže váhový přídavek se tím maže.
špatně zařazeno, reakce na TJK
jj to me bylo jasne, ted chapu i tu vahu, ja sem cekal ze treba extra lehka 26" by kohla mit 250g ale jak rikas, kdyz to nikdo nikdo uz netlaci pak je to jasne. Vaha naboju taky neni spatna ale cekal jsem je lehci...
aby to nebylo chapano spatne, ta vaha je naprosto super, jen sem cekal ze pri dnesnich moznostech 29" pujdou 26 pod kilo snadno.
Tyhle Bitex náby jsou pořád lehčí než nové DT 350 2021+ a o hodně lehčí než staré DT 350.
Defakto mají váhu DT 240 EXP za třetinovou cenu :-)
Jsem docela gramař, ale zatím jsem nesložil lehčí 29 kola než 1.270 g.
Teď chystám pro sebe na novou sezonu set na ráfcích i30 okolo 1.200 g (DT 180).
Když pominu cokoliv extrémního typu tkaničky místo drátů apod., tak jak jsem psal, hranici pod 1.300 g beru jako mega lehké MTB záplety :-) Jinak celké kolo pro prcka bude mít okolo 7 kg s pevnou vidlí a karbonovým rámem, pak hodím do Naše biky.
1.070 g rám
530 g vidlice 15 mm (docela fuška sehnat 26 na pevnou osu, ale povedlo se)
čáo...jak je ten rám dlouhý.....taky jsem se díval na 26 rámy a ta délka horní rámové trubky bývá šílená.....
Střed hlavy - střed sedlovky 50 cm. Asi hodně, ale zas déle vydrží.
Představec už mám pořízený 30 mm a se sedlovkou/sedlem se dá taky polaborovat ze začátku, klidně i obrátit lehký ofset dopředu, kdyby bylo třeba.
jinak je to velikost 14
Stavba začíná
pláště jsou 2.35 pro pohodlí a trakci ;-)
Něco mimo kola, ale co budeš dávat za kliky?
Tvle to vypadá super!
to vypada jako velka naloz krbonu! to se mi hodne hodne libit! :-D
pecka!
Zatím to, co je na fotce, má 4 kg. Počítám celek do 7,5 kg i s pedálama.
Kliky jsem našel v Jůesej od značkyTrailforks - slušná váha a velký výběr délek, navíc dobrá kompatibilita s převodníky Sram.
Hope Kids bohužel momentálně nejsou ve 150 mm, a když jsou, stojí šílené peníze a převodník musí být taky Hope,
Bude to takové 26+, co snese i tvrdší techničtější terén. Na naučení ovládání kola zatím pevná vidlice, později Sid 26 jako upgrade.
Při tlaku v gumách na pilota 30 kg to bude chodit jako zdvih 20-30 mm a zároveň jsou ty kola pořád pocitově lehká.
Kliky vypadají dobře, jen ta cena už je příliš. Půjdu do nějaké levnější varianty.
Kdybys našel něco rozumného do 150 mm, pošli odkaz.
nějaké lehké xtr (klidně bazar) kvůli q a zkrátit u matbikera :-) to by byla pecka
To já použiju asi zkrácené kliky na 140mm.
zkusil bych noquestion kdyz umi tohle, nemel by pro ne byt problem na kliky nakopirovat Sram spline
pripadne stancecomponents
...třeba něco takového :-)
https://www.federleicht-bike.com/en/components/kurbel-150mm-sl.html
Ty vole 400E za detske kliky je ranec
Ja aktualne na detske kola davam kliky Jiankun. Asi to nebude pro gramare, ale cena je prizniva
Škoda, že jste si tu takhle nepsali, když jsem dělal objednávku dětských klik Jiankun... Mám je nafocené na čtyřiadváce v profilu. Před měsícem vyšel 1 pár při objednávce 13 ks na 1600,- (s převodníkem a středem BSA nebo PF). Objednávaly se délky 140, 152 a 160 mm.
Kolik mají reálnou váhu náboje DT 350 2021+ vs. DT 240 EXP ?