2.Alebo sa to musi robit CO2 bombickami? Nehrozi zmrazenie mlieka?
3.Ako zistíte, že treba doliať mlieko?
4. Ako zistite, ze treba vymeniť mlieko?
5.Stalo sa vam, ze ste kvoli tymto komplikaciam (potreba mat velku pumpu, potreba dolievat alebo vymenit mlieko) sa vratili spat k dusiam?
Po precitani prispevkov vyzera, ze tubeless ma vyhody vo vacsom komforte jazdy (nizsi tlak v pneumatike) a lepsie drzanie v zakrutach, ale vyzeraju byt dost silne nevyhody:
-pri uplnom vyfucani plášťa sa to minimpumpou zrejme nedá nafukat
-potreba pravidelneho dolievania mlieka, resp. jeho vymena (otazne ako casto)
-potreba nosit okrem rezervnej duse aj 2 bombicky na CO2, asi aj 60ml flasticku s mliekom, striekacku
-potreba kupit na doma poriadnu pumpu s kompresorom minimalne 100 EUR)
Tu cenu by som aj zvladol, ale odradza ma to, ze treba zrejme dost častú starostlivosť o tubeless a hlavne ze clovek musi zrejme nosit na vyjazdy:
Tak 200 km na Contíkách, dělají mi radost, fakt jedou, jen o chlup hůř než Schwalbe Pro One, foukáno 5 bar vzadu, 4.5 vpředu na mých 88kg, jízda jako na obláčku, jediný mínus bylo nasazení na ráfek, to byl fakt porod, ale patky snad časem povolí.
Pridam spatnou zkusenost s Challenge Paris-Roubaix. Po cca trech tisicich se guma uplne oddelila od "platna", na plasti jsou boule (cca 6-8) a uchazi po obvodu (viz bublinky na fotce) gumy jako blazen. Do te doby vse v pohode, ale tohle me zklamalo. Navic predni vypada, ze bude zanedlouho nasledovat zadni.
Takže dnes jsem nahazoval Schwalbe Pro One, dovnitř mlíko OKO Magic Hi-fibre, vše šlo krásně jen rukama...
Pro první usazení patek jsem použil vzdušník Beto, patky zůstaly krásně na místě, pak už jen pumpou na mé oblíbené tlaky a uvidíme, jak to zítra pofrčí, premiéra na silničních bezduších rychlejší, než jsem původně počítal... :o)
Koupil jsem si kola Equator 45C disc (WH281), do kterých jsem si nechal zaplést náboje DT 350 disk straightpull. Jsou to moje první kola, co lze použít jako bezdušová - koupil jsem si pneu (Schwalbe Pro ONE Addix Race), pásku a ventilky. Když jsem ovšem zkusil ventilky zkusmo zasunout do ráfku (pásku ještě nemám nalepenou) zjistil jsem, že se tam nevejdou - tělo ventilku (tedy kovová část se závitem) ano, ale "hlava ventilku (rozšířená část) už ne.
Tak se chci zeptat: Jsou nějaké standardy rozměrů ventilků? Délky jsou mi jasně, ale tady jde o průměr válcové rozšířené části , která je zakončena hlavou, která se opře o ráfek. Evidentně jsem koupil špatně a už to nechci opakovat. Proto bych rád už "šel na jisto"...
Je velmi pravděpodobné, že se stanu dalším z majitelů Triban RC520 Gravel. Primárně to kolo bude na silnici, ale sem-tam si to určitě zkrátím po polní cestě či něčem podobném. Tedy silnička, do suchého počasí. Aktuálně mám původní pláště Hutchinson Overide 700x35C a překvapilo mě, jak dobře si poradily s mojí vahou (120kg) a i přes neexistující vzorek jsem je nedokázal zaskočit ani štěrkovou cestou nebo parkem. Drží a jedou. Jen tedy bylo nutné nafoukat, aktuálně cca 4/5 barů.
Určitě mě láká přejít na bezduše a myslel jsem si, vzhledem k mé váze a i možnosti příležitostně sjet mimo silnici, bude lepší koupit gravelového pneu, něco jako Schwalbe G-One Allround nebo Continental Terra Speed ProTection. Pak jsem ale náhodou narazil na video GCN, kde se snaží porovnat rozdil silničních a gravel plášťů a naměřené rozdíly (byť ve 45km/hod.) mě zarazily viz. video:
A z toho plyne i můj dotaz: jak moc je na silnici cítit gravel plášť proti silničnímu a od jaké rychlosti? A zda na moje plánované ježdění/váhu je vůbec nutné o gravel plášti uvažovat, když i současný plášť mě s klidem dává a nemám problém? Nebo ještě lépe, kde leží hranice volby silničního/gravel pláště?
(váha cca 380 gr, reálná šíře po zajetí na 19mm ráfku 26mm)
příjemné překvapení, dobrej grip a čitelnost,
Celkem pohodlné a nebojím se říct že skoro neprůstřelné (zatím 2,5 k bez defektu včetně gravel vložek) což se ale vzhledem k váze ale očekává. těsní dobře i bez tmelu.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Možná úplně hloupý dotaz: Roztáhne se i drátová patka? (karbonová ne, kevlarová ano)
Bezduše z toho "bastlit" nehodlám, viděl jsem tu spoustu varování v obou vláknech a dostatečně se spálil s RaceSport Contíkem na MTB :-)
Mam zopar otazok:
1.Da sa v terene na cesťáku nafukat tubeless koleso z nuly (vyfucane) minipumpou (120 PSI, 8 bar)?
https://www.sportservis.sk/minipumpy/mini-hustilka-topeak-race-rocket-zlata/
2.Alebo sa to musi robit CO2 bombickami? Nehrozi zmrazenie mlieka?
3.Ako zistíte, že treba doliať mlieko?
4. Ako zistite, ze treba vymeniť mlieko?
5.Stalo sa vam, ze ste kvoli tymto komplikaciam (potreba mat velku pumpu, potreba dolievat alebo vymenit mlieko) sa vratili spat k dusiam?
Po precitani prispevkov vyzera, ze tubeless ma vyhody vo vacsom komforte jazdy (nizsi tlak v pneumatike) a lepsie drzanie v zakrutach, ale vyzeraju byt dost silne nevyhody:
-pri uplnom vyfucani plášťa sa to minimpumpou zrejme nedá nafukat
-potreba pravidelneho dolievania mlieka, resp. jeho vymena (otazne ako casto)
-potreba nosit okrem rezervnej duse aj 2 bombicky na CO2, asi aj 60ml flasticku s mliekom, striekacku
-potreba kupit na doma poriadnu pumpu s kompresorom minimalne 100 EUR)
Tu cenu by som aj zvladol, ale odradza ma to, ze treba zrejme dost častú starostlivosť o tubeless a hlavne ze clovek musi zrejme nosit na vyjazdy:
rezervna dusa
2x bombicka CO2
60ml mlieka
striekacku
Dakujem
Ahoj, jeden rychlý dotaz. Jak je to s valivým odporem na silničním kolem při porovnání duše vs. bezduše? Je to tak dramatický rozdíl jako na MTB?
Tak 200 km na Contíkách, dělají mi radost, fakt jedou, jen o chlup hůř než Schwalbe Pro One, foukáno 5 bar vzadu, 4.5 vpředu na mých 88kg, jízda jako na obláčku, jediný mínus bylo nasazení na ráfek, to byl fakt porod, ale patky snad časem povolí.
Tak kdo už to máte nainstalované, jaké jsou zkušenosti?
Vittoria launches run-flat Air-Liner inserts for road bikes
https://road.cc/content/tech-news/vittoria-launches-run-flat-air-liner-inserts-road-bikes-282313
https://www.kola-radotin.cz/plast-na-silnicni-kolo-specialized-roadsport?gclid=Cj0KCQjw1a6EBhC0ARIsAOiTkrEXnCSKL99YyVslDYOF6SE26VmkTd7WvNgCzfxWofIyWOObVgFGYgUaArelEALw_wcB#384165
Někdo zkušenosti s tímhle Specialized?
Pridam spatnou zkusenost s Challenge Paris-Roubaix. Po cca trech tisicich se guma uplne oddelila od "platna", na plasti jsou boule (cca 6-8) a uchazi po obvodu (viz bublinky na fotce) gumy jako blazen. Do te doby vse v pohode, ale tohle me zklamalo. Navic predni vypada, ze bude zanedlouho nasledovat zadni.
Plast to nebyl spatny, ale za ty penize nestoji.
Z jiného zdroje to ověřené nemám, na jejich stránkách jsem také nic o tom nenašel. Jedině jim napsat.
To naleptání mě napadlo podle fotky. Přijde mi to jako by se rozlepoval.
Někdo už zkusil? Dneska dorazilo.
Best 2021 -
Takže dnes jsem nahazoval Schwalbe Pro One, dovnitř mlíko OKO Magic Hi-fibre, vše šlo krásně jen rukama...
Pro první usazení patek jsem použil vzdušník Beto, patky zůstaly krásně na místě, pak už jen pumpou na mé oblíbené tlaky a uvidíme, jak to zítra pofrčí, premiéra na silničních bezduších rychlejší, než jsem původně počítal... :o)
Taky pridam...
Commtury od Tufa + DT Swiss + Tesa paska.
Tmel Tufo, Zero Flats. Za asi 3 dny tlak z 5,5 bar klesl tak na 2 bar. U vyse jmenovanych to uz po noci chtell dofukovat.
Klasika NoTubes - za tyden pokles tak z 5,5 bar na 4,5 bar. Coz uz je pouzitelne...
Včerejší příhoda s Vittoria Corsa Speed G2.0.
Ve sjezdu se nejprve odlepil běhoun a pak už to šlo rychle. Naštěstí to bylo zadní, obešlo se to bez pádu
Omlouvám se, že se sem přivtírám s dotazem:
Koupil jsem si kola Equator 45C disc (WH281), do kterých jsem si nechal zaplést náboje DT 350 disk straightpull. Jsou to moje první kola, co lze použít jako bezdušová - koupil jsem si pneu (Schwalbe Pro ONE Addix Race), pásku a ventilky. Když jsem ovšem zkusil ventilky zkusmo zasunout do ráfku (pásku ještě nemám nalepenou) zjistil jsem, že se tam nevejdou - tělo ventilku (tedy kovová část se závitem) ano, ale "hlava ventilku (rozšířená část) už ne.
Tak se chci zeptat: Jsou nějaké standardy rozměrů ventilků? Délky jsou mi jasně, ale tady jde o průměr válcové rozšířené části , která je zakončena hlavou, která se opře o ráfek. Evidentně jsem koupil špatně a už to nechci opakovat. Proto bych rád už "šel na jisto"...
Díky za případnou radu!
nasazování pláštu.
mam Schwalbe One 25-622 new Addix MicroSkin TLE na Nextie bezduš. to nejde. nasadil jsem na dušové ráfky a čekám jestli se nevytáhnou.
máte někdo zkušenost za jak dlouho trochu povolej? na karbon to rvát pákama se mi moc nechce.
Hoši dotaz:)
Mám asymetrický ráfek.
Nedaří se mi sehnat (a ani vyrobit) podložku pod ventilek, aby neutíkal vzduch.
Prosím, nějaký tip na obchod v Praze, kde to mají?
nešlo odolat
Je velmi pravděpodobné, že se stanu dalším z majitelů Triban RC520 Gravel. Primárně to kolo bude na silnici, ale sem-tam si to určitě zkrátím po polní cestě či něčem podobném. Tedy silnička, do suchého počasí. Aktuálně mám původní pláště Hutchinson Overide 700x35C a překvapilo mě, jak dobře si poradily s mojí vahou (120kg) a i přes neexistující vzorek jsem je nedokázal zaskočit ani štěrkovou cestou nebo parkem. Drží a jedou. Jen tedy bylo nutné nafoukat, aktuálně cca 4/5 barů.
Určitě mě láká přejít na bezduše a myslel jsem si, vzhledem k mé váze a i možnosti příležitostně sjet mimo silnici, bude lepší koupit gravelového pneu, něco jako Schwalbe G-One Allround nebo Continental Terra Speed ProTection. Pak jsem ale náhodou narazil na video GCN, kde se snaží porovnat rozdil silničních a gravel plášťů a naměřené rozdíly (byť ve 45km/hod.) mě zarazily viz. video:
A z toho plyne i můj dotaz: jak moc je na silnici cítit gravel plášť proti silničnímu a od jaké rychlosti? A zda na moje plánované ježdění/váhu je vůbec nutné o gravel plášti uvažovat, když i současný plášť mě s klidem dává a nemám problém? Nebo ještě lépe, kde leží hranice volby silničního/gravel pláště?
GAVIA COURSE 1 25mm¨
(váha cca 380 gr, reálná šíře po zajetí na 19mm ráfku 26mm)
příjemné překvapení, dobrej grip a čitelnost,
Celkem pohodlné a nebojím se říct že skoro neprůstřelné (zatím 2,5 k bez defektu včetně gravel vložek) což se ale vzhledem k váze ale očekává. těsní dobře i bez tmelu.
Nějaké zkušenosti se záplatou uvnitř pláště + mlíko?
No skoro novém plášti jsem zevnitř zalepil malou dírku.
Zatím první švih vše ok.