Sram Eagle AXS
Existuje nejaka moznost diagnotiky kapacity baterie axs? Mam doma procesorovou nabijecku. Lec nenachazim zadny redukce mebi zarizeni co bych dokazal nabastlit na baterku a pak to pripojil na nabijecku kde uz mi to kapacitu zmeri. Řesi se tahle problematika u toho systemu vubec nebo tu baterku mam zahodit a koupit novou?
To by mně taky zajímalo.
Možná tvůrci custom axs baterií by mohli vědět? Třeba tady je používal - https://www.instagram.com/twisted_wheels/?hl=cs, ale víc vím prd.
Jsem na to mrkl a není to žádná raketová věda, krajní piny jsou označené na baterce + a -, mezi prostředním a - je teplotní sensor 10k ohm při pokojové teplotě, s rostoucí teplotou klesá. (NTC termistor?) Nabíjecí dok zkusím udělat z krytky baterie a připojím to na modelářskou nabíječku.
A jedem :-)
Tak jsem naměřil na 4 baterkách 250, 260, 280 a 310 mAh, vždy vybito na 6V a nabito na 8,4V. Ta poslední je nejnovější, asi sezonu jetá, další mají něco za sebou...
Jakou mas tu rc nabijecku? Ja zjistil ze moje neumi 8,4V clanky. Dokazu jen velky 3,5V.
Shark 10, už se určitě nedělá, má minimálně 10 let. :-) Potřebuješ nabíječku, která zvládne dvoučlánkové Li-Ion (2S)
Má vstup na 12V DC, takže ještě potřebuje zdroj z 230V AC...