SRAM Red upgrade
Ještě bych se chtěl zeptat. Mám nakonec v plánu vyměnit převodník(48-35) + kliky, kazetu s řetězem všechno Rival za Red. Převodník jsem v Red verzi našel se stejným počtem zubů. Ale u Red kazety mají nejvíc 10-33. Přiznám se na rovinu, že zubům a odstupňování moc nerozumím. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli to bude všechno v pohodě šlapat, či jak se tahle změna zubů projeví. Díky !
Jak se projeví změna zubů? Vždyť je to trojčlenka ze základní školy. Co je ale problém, z kávové sedliny nepoznám jakou máš teď kazetu. Takže je těžké spočítat změnu převodového poměru když původní je 48-35 / x-y a nový 48-35 / 10 - 33.
Koukal jsem na to a zapomněl jsem to dopsat, omlouvám se. Kazeta je 10-36
Takže teď máš druhý nejlehčí převod 35/32 a po výměně budeš mít nejlehčí převod 35/33, což je v podstatě to samé. Jak s tím vystačíš, víš jen ty. Jak často musíš řadit kašpárka.
A neni divny porovnat nejlehce prevod a druhy nejlehci. Mu ten soucasny nejlehci muze chybet
Budu psát trochu pomaleji.
Chce kompletní Red. Chce zachovat kliky včetně převodníků. Kazeta se stejnými převody v Redu není. Kazeta z Redu bude končit v podstatě stejným pastorkem, který má teď jako druhý nejlehčí. Porovnání je na místě proto, že jde o dva téměř totožné převody. Jestli mu to bude stačit ví jen on a několik jasnovidců. Káva z páky nemá sedlinu a křišťálovou kouli nemám, takže já to nevím.
Jasný, takže jestli tomu správně rozumím, tak v podstatě co se týče převodu, tak nijak o nic nepřijdu, vyjde to skoro na stejno. Každopádně, kdybych si pohrál i s převodníky a hodil tam místo 48-35 třeba 50-37, tak bych těch lehčích převodů ztratil asi víc ale zas naopak bych si přidal, že? Nebo koukám, že mají ještě 46-33. Otázka nejspíš hloupá ale jak říkám, nerozumím tomu zas tak a snažím se nějak postupně na to přijít, jak to funguje????
Jestli jsi dost silnej a mas najeto tak kliky 48/35 nebo 50/37 coz ale uz je zavodni kombinace. 46/33 je idealni pro rekreacni jezdeni s kazetou 10-33.