Musím už přejít na bezduše .. a moc nechci kompresor (kvůli místa). Má cenu si koupit tire booster (asi všude mají Schwalbe) nebo je lepší řešení? Moc ani nechci flikovat něco z petflasek nebo kanystru, to většinou moc nevydrží. Dík
Schwalbe jsem v rukách neměl, ale doma mám tohle od Joe's a jsem s tím spokojen, naplním dílenskou pumpou a v klidu nahodím. Zatím fungoval vždy, i na pláště 3.0.
Mám ten Schwalbe a funguje parádně. Malý, skladný, dá se i vzít i někam s sebou. Taky jsem spekuloval o výrobě z PETky, ale tohle je přece jenom sofistikované řešení. A elegantnější, než s kolama běhat na pumpu ke kompresoru.
Jako prvni a zasadni vec pri prechodu na bezduje vidim zvolit funkcni a vyzkousenou kombinaci plastu a rafku. Potom nejspis nebudes tire booster potrebovat a nahodis velkou pumpou.
Ok, diky vsem. ze se tu resily vzdusniky z pet flasek vim, ale to se mi nelibi, ja mam rad pekne veci :)
Dokonce jsem si sehnal hasicak, ale kdyz jsem spocital v Hornbachu kolik by me staly potrebne redukce a hadicky abych to zprovoznil, tak jsem byl nekde na 800Kc - coz uz si radeji snad koupim profi vzdusnik, ktery natlakuji pumpou - jen jsem si chtel overit, ze tyhle male maji smysl.
Mám Beto už asi dva roky a když to nejde nahodit dílenskou pumpu, tak Betem vždy. Nestojí to svět a než něco bastlit za 500,- nebo jezdit s každým nahozením pláště na benzínku to si radši koupím odzkoušený funkční řešení, než pak řešit výbuch 10 atmosfér nebo něco takovýho.
Mel jsem PETku od Coly a fungovala. Ale protoze jsou u toho deti, koupil jsem nakonec origo nadobu od Giantu a jsem maximalne spokojenej. Hlavne kvuli jistote bezpecnosti. Foukam tim 29 mtb plaste.
Rád bych se zeptal uživatelů Schwalbe TireBoosteru, zda jim jde koncovka našroubovat na všechny typy bezdušových ventilku.
Teď jsem přezouval několik kol, byly tam různé ventilky a tak na polovinu jsem to nenašrouboval. Doteď jsem si myslel, že ten závit je u všech stejný, ale není.
Případně, jestli to není nějaký upgrade u TireBoosteru. Půjčoval jsem si starší, teď jsem zakoupil nový. Vizuálně stejný, jen přidaný nějaký pásek.
Chci se zeptat, jaký průchod vzduchu na booster Beto? Nejlepší koupě je asi ten Schwalbe. Využiji jen samotný zásobník, když nám dílenskou pumpu, která umí jen 5 bar? Potřebuji nahodit 3" plášť, kde píšou max instalační tlak 2.4 bar. Nahodí tedy zásobník pneu, když ho nahustím na 2.4 bar? Nebo potřebuje větší provozní tlak aby docílil výsledku. (5bar) ??? nebo ještě víc?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Schwalbe jsem v rukách neměl, ale doma mám tohle od Joe's a jsem s tím spokojen, naplním dílenskou pumpou a v klidu nahodím. Zatím fungoval vždy, i na pláště 3.0.
Joe's No Flats Rideair
Já používám dílenskou pumpu se vzdušníkem a cajk.
Komoresor u benzinky?
Mám ten Schwalbe a funguje parádně. Malý, skladný, dá se i vzít i někam s sebou. Taky jsem spekuloval o výrobě z PETky, ale tohle je přece jenom sofistikované řešení. A elegantnější, než s kolama běhat na pumpu ke kompresoru.
Jako prvni a zasadni vec pri prechodu na bezduje vidim zvolit funkcni a vyzkousenou kombinaci plastu a rafku. Potom nejspis nebudes tire booster potrebovat a nahodis velkou pumpou.
Já mám tire booster od Beta, luxusní věc, neřeším ani kompresor (který mám doma), ani jakékoliv jiné řešení...
Jen bych tomu vyčetl ventil, kterým se to tlakuje, ten je horší, musel jsem na to dát redukci, abych to bez problémů dofukoval dílenskou pumpou.
Ok, diky vsem. ze se tu resily vzdusniky z pet flasek vim, ale to se mi nelibi, ja mam rad pekne veci :)
Dokonce jsem si sehnal hasicak, ale kdyz jsem spocital v Hornbachu kolik by me staly potrebne redukce a hadicky abych to zprovoznil, tak jsem byl nekde na 800Kc - coz uz si radeji snad koupim profi vzdusnik, ktery natlakuji pumpou - jen jsem si chtel overit, ze tyhle male maji smysl.
Schwalbe jsem mel doma, dostal jsem ale vadny kus, kde byla poskozena dosedaci plocha kam se sroubovalo tesneni, tak jsem ho vratil.
Jak jsem ho zkousel, tak na nahozeni gumy urcite o dost lepsi nez jen velka pumpa.
Chybu asi neuděláš ani s jedním (Schwalbe, Joeys, BETO).
Zajímalo by mě jestli třeba nějaký dílenský má zkušenost a dokázal by se rozepsat a porovnat je.
Kolikrát za rok/km jste potřebovali vzdušník na nahození, nepočítám plánované servisní jako výměna pláště kvůli opotřebení atd.
Díky Petr
Použij starej funkční hasičák. Místo hadice našroubuješ zahradní hadici s patřičnými koncovkami. Zahradní hadice je dimenzovaná na vysoký tlak.
Přes napouštěcí ventil hasičáku nádobu natlakuješ např. kompresorem nebo i dílenskou pumpu. Nahození je pak sranda.
Celé mě to stálo asi 500 Kč.
Mám ten Schwalbe. Funguje dobře, zpracování kvalitní, jsem s tím spokojen.
Mám Beto už asi dva roky a když to nejde nahodit dílenskou pumpu, tak Betem vždy. Nestojí to svět a než něco bastlit za 500,- nebo jezdit s každým nahozením pláště na benzínku to si radši koupím odzkoušený funkční řešení, než pak řešit výbuch 10 atmosfér nebo něco takovýho.
Mel jsem PETku od Coly a fungovala. Ale protoze jsou u toho deti, koupil jsem nakonec origo nadobu od Giantu a jsem maximalne spokojenej. Hlavne kvuli jistote bezpecnosti. Foukam tim 29 mtb plaste.
Nejvíce mě baví to, že ty vzdušníky stojí stejně jako levnější kompresor.
Používám tenhle kufříkový typ, který je celkem skladný a mám ho na vše (auto/moto/kolo)
https://kompresory.heureka.cz/scheppach-air-force-3/
Vzdušník nebo Petka je dobrá na nahazování bezdušáků na dovolené. Jinak preferuju kompresor...
len tak mimochodom, neviem na jakych gumach jazdis ale ked vidim toto tu (vid. foto) tak by som pet flasu nezavrhoval.
To by člověk nevěřil, jak vděčné toto téma dokáže být...
petka od koly....navod z youtube...prevzany z jineho vlakna z BF...usetreny litr nebo dva pro rodinu:-)
Rád bych se zeptal uživatelů Schwalbe TireBoosteru, zda jim jde koncovka našroubovat na všechny typy bezdušových ventilku.
Teď jsem přezouval několik kol, byly tam různé ventilky a tak na polovinu jsem to nenašrouboval. Doteď jsem si myslel, že ten závit je u všech stejný, ale není.
Případně, jestli to není nějaký upgrade u TireBoosteru. Půjčoval jsem si starší, teď jsem zakoupil nový. Vizuálně stejný, jen přidaný nějaký pásek.
Chci se zeptat, jaký průchod vzduchu na booster Beto? Nejlepší koupě je asi ten Schwalbe. Využiji jen samotný zásobník, když nám dílenskou pumpu, která umí jen 5 bar? Potřebuji nahodit 3" plášť, kde píšou max instalační tlak 2.4 bar. Nahodí tedy zásobník pneu, když ho nahustím na 2.4 bar? Nebo potřebuje větší provozní tlak aby docílil výsledku. (5bar) ??? nebo ještě víc?