Servis FOX v Brně
Kolik vás stojí servis vidlice? Dal jsem to v Brně do kolofixu a po dvou týdnech jsem se dočkal - 4395. Rok jeta (cca 1000km). Docela dost. Asi si to příště zkusím sám. Servisak mi sice tvrdil, že to samodomo nejde pořádně udělat, že na to mají speciální laboratoř, ale to se mi nezdá. Keců a slov o dusíku a speciálním nářadí měl plno, ale pokud nedělají repas patrony, tak to nemůže být složitější jako každá jiná vzduchová vidlice, ne?
Fox Suspension 34 Float Performance Boost Fork
dost drahé
v příloze ceník servisu FOX u CykloSvec s rozpadem dílů
Aktuální 2023 ceník!
Priste jdi sem https://asasin.cz/
Rozhodně. Díky.
hmm koukám stránky ještě nemají dodělané, mám tam v plánu dát FOXku na poladění
Řekl bych, že všechno důležité na těch stránkách je. Lepší je stejně domluva osobně. Každopádně tento servis můžu jen doporučit.
Dělá to perfektně,ale v tuto dobu je cca.3 týdny termín zhotovení.
Pardon, není čas. :) Ale je to v řešení, už to chce upgrade...
Dusik do vidlice? Nejaky novinky co jsem asi prošvihl…
No a jinak v Brne ted koho znam tak dava Concordemu (asasin servis).
A proc sis nechal delat komplet servis s patronou na nove vidlici po 1000km ?
Já si naivně myslel, že udělají servis podle stavu vidlice. Za mě to mohlo být za půlku.
A jak oni poznají kolik to má nalítáno a v jakých podmínkách když jim to neřekneš :-) No tak sis za tu zkušenost zaplatil ... To nemuselo být za půlku, ale za pár korun doma.
Já jim to samozřejmě řekl, ale určitě to k nim nedošlo. Jsem tam naposled.
Jeho volba, ne? Mě přijde brzký servis nové vidlice důležitější než u starší. Už několikrát jsem našel v nové vidlici v oleji nějaký otřep ze závitu apod. Sahara ve spodních nohách nebo naopak zamatlaná negativka je taky klasika.
Tak, kazdej na me kouka jak na blba, ale delam servis hned jak to dojde nove dom….
3x nic
1x kybl vazeliny
1x kovove castecky
Dělaj automaticky komplet repas no...
1000km je trochu brzo i na vyčištění/namazání spodních nohou pokud se moc nejezdí v bahně, sněhu apod. A to je věc co zvládneš doma za 20 minut se základnim nářadim. Jednou vazelínou a dvěma olejema. Maximálně vyměníš molitany za pár korun. Když se to dělá pravidelně tak stačí kompletní repas s výměnou celýho servisního kitu za takových 500 hodin.
Dusík se tam nikám nedává, ten se dává do ifp komor tlumičů a ani tam neni bezdpodmínečně nutný.
Příště sám nebo asasin..
Pro zajímavost, co dělali, přikládám obrázek.
Snad vrátili zbytky, ty prachovky jeté 1000km si schovej.
Nevrátili nic. Už tam nepůjdu.
Prostě komplet repas no. Sady na tlumení, pružení a spodní nohy + olej a práce.
jak píšeš a ještě jsou dražší než Švec :D
Prostě komplet repas no. Fox to přímo požaduje.
Kolofix nikdy! V Brně je na odpružení nejlepší Asasin. Umí v podstatě všechno
To je dobré sadomaso :-). Preferuju Rockshox protože je na ně snazší servis (momentálně doma 4x RS). Ale mám doma jednu Foxku 34 elite 3 roky. Malý servis dělám jednou nebo 2x ročně podle potřeby. Ten je úplně stejný jako u každé jiné vidlice. Tlumení nechám udělat až se posere... při těchto cenách servisu si můžu za 2 roky koupit novou a servis neřešit vůbec.
Povezu uplne tu stejnou vidli s tim stejnym najezdem k A.Sasinovi, tak pak muzu dat vedet. Ale asi to nebude klasicky maly servis, jelikoz jsem chtel poladit i citlivost.
Dej vědět.
poslední komentář: 28. 8. 2026 o 10:15