Servis FOX v Brně
Přátelé, zkušenost se servisem Asasin na Chládkově ulici, v Brně, neříkám špatný, ale výsledek repase je následující.
Asi ten klučina o vidlicích fox ví něco více než já a asi s tím má i větší zkušenosti. Nicméně můj konkrétní případ.
Vlastním vidlici FOX 32 SC (úprava kashim). První servis dělán u Drmely na Lidické, v Brně. Výsledek takový, že nebyly gufera FOX, tak mi tam dal RockShox. PO týdnu ježděni jedno gufero vylítlo. Takže zpátky k Drmelovi, omlouval se a gufera vlepil a ještě mi do vzduchové komory nalil trochu vazelíny, aby se nepropadal časem zdvih. Od té doby byl klid a vidlici jsem najezdil 2 sezony.
Tento týden jsem dal vidlici na doporučení na tu Chládkovu, do Servisu Asasín. Dneska vyzvedl - výsledek byl takový, že mi ten klučina sdělil, že bylo vidět, že se na té vidlici někdo vyřádil (asi Drmela nebo Sasin), ale že vnitřní těsnění nebyla v cajku. Ten klučina to prý spravil, ale že šlo blbě povolit ten vrchní díl od vzduchové komory. Já si moc nepamatuji, zda jsem tu vidlici v takovémto stavu odevzdával, vím, že ta barva šestihranu byla oprýskaná, ale takto oprýskané a stržené hrany? viz obrázek. Teprve dneska 10.3. jsem ji donesl domu. Tak si udělejte názor. Pokud je vidlice udělána správně, potom to bude mít je ryze estetický vzhled.
PS. Dotazy:
Má smysl se domáhat nějaké reklamace, když si nejsem jistý tímto stavem před 2. servisem? (tvrzení proti tvrzeni).
Kolik může stát ten vrchní díl (viz obrázek)?
- nema to smysl
- zvejknuti, pokud to bylo pretazeny se muze stat (driv nebo pozdeji to asi ujede kazdemu) - vubec bych to neresil ;)
Dulezite je, jestli vidle chodi jak ma.
Drmela je hroznej fuser s tragickym planovanim casu prace. Tomu bych nedal uz servisovat ani odrazedlo. Jinak k tvemu dotazu, vlastne nevis v jakem stavu jsi to tam dal a v jakem jsi to donesl, takze ani nevis zda byl nejaky problemu ... Borec tu je pod nickem Concorde, tak mu napis a treba se vyjadri. Myslim, ze psal, ze si veci pred a po servisu foti prave z toho duvodu, aby predesel temto dohadum.
Dobrý den, již při předávání jsme se bavili o tom, že podle poškození hran a ROCKSHOX stíráků vidím, že už se ve vidlici někdo vrtal...
Mrzí mě, že si tu situaci nevybavujete, ale s mým nářadím (nástavce bez náběhů) opravdu tohle poškození není možné udělat, o čemž jsem Vás informoval a na demonstraci ukázal několik zhotovených vidlic, kde nebyla vidět absolutně žádná stopa po nástavci. Cenu dílu jsem Vám rovněž sdělil při předání.
Dobrý den, děkuji, že jste se k tomu vyjádřil. Respektuji, co píšete, neobviňuji Vás. Jen opravdu nevím, zda vidlice byla v takovémto stavu, nevěnoval jsem tomu takovou pozornost do detailu Nechci se ani s vámi hádat a obviňovat Vás z něčeho. Jen uznejte, že vidlice za takové peníze, jeví známky značného mechanického poškození. Ve vidlici jsem se sám nikdy nerypal. Pro mě je důležité, že vidlice bude fungovat. Jen ta horní ohlodaná korunka je prostě prasečína. Nechci abyste to bral jako kritiku a nějakou stížnost.
Jen vás znovu ujišťuji, že takové poškození opravdu neopustí mou dílnu, pokud už tam předtím nebylo. Na matici bylo vidět, že zobance jsou az od půlky hrany, což způsobí použití běžného nástavce s náběhem u hrany-které samozrejme na vidlice nepouzivam. A opět - řešili jsme to pri příjmu i při předání, rozhodně jsem to nezkoušel ututlat a sam Vás na to upozornil.
Dobře a ty fotky, co jste přiložil, to jsou fotky mě vidlice nebo jiných vidlic?
To jsou fotky mnou zhotovených vidlic ze dneška, moje nářadí takhle hrany fakt neožvýká.
Uz to nebudu řešit. Jde mi hlavně o funkčnost vidlice. Ten ohlodaný díl se dá koupit nový? Myslím pouze ten vrch, bez patrony?
Ano, jak jsem sdělil při odevzdání - nový topcap cca 1000-1500Kč
Jo díky za info.
Vidím to naprosto stejně. Zvláště když doneseš něco co někdo před tebou totálně posral, pleteš z hovna bič a pak se to ještě takto obrátí proti tobě. Nedivil bych se kdyby mechanik po této zkušenosti takovou práci příště ani nebral.
Já mám naprosto opačné zkušenosti, vždy skvělí přístup, minulou sezonu rychle vyřešeno čvachtání v DPX2, po servise vše naprosto v pořádku. Dnes jsem si vyzvedl FOX 34, 36, DPS a BIKE YOKE, vše vysvětleno, veškeré vyměněné díly vráceny, rychlost v této době naprosto skvělá. Zatím mohu jen doporučit a já se budu vracet.
Vidiš to blbě jak tvůj souputník. Já jsem nikde nepsal, že to udělal špatně. Nezpochybňuji, že tu práci odvedl dobře. Ale mám otázky ohledně zpraseného šestihranu na vzduchové komoře. A mám otázku, jak se to mohlo stát, když si nejsem vědom, že by to tak bylo strhané. Ale opět se opakuji, nikoho neobviňuji. Takže tvoje teorie o tom, že jsem chtěl na někoho něco prásknout, je úplně mimo.
Proto jsem se ptal i na tu reklamaci, zda to má smysl.
Servis jsem doporučil dříve i svému známému a ten byl maximálně spokojený, proto jsem této služby využil taky.
Ale o stavu před předáním do servisu můžu jen spekulovat.
Tvoje teorie je opravdu mimo. Přečti si to od začátku, než mě budeš z něčeho obviňovat. Raději nepiš nic.
Sorry kamo mimo jsi ty a fakt solidne. Pises ze vubec nevis v jakem stavu si to tam dal. Predtim to bylo u frajera co na fox vidli nasadi RS gufera, takze servat hlavu neni problem. Concorde ti dvakrat napise jake pouziva naradi a jak se s tebou domlouval a ty sictu chces nechat odjajat jestli by jsi to mel reklamovat. Ale jinak vubec, ale fakt cestne soudruzi, vubec zadny chectaky nechcu zpatky.
Mohu se mimo tema zeptat, kde ty nastavce bez nabehu beres - vyrabis sam nebo se to da nekde koupit? Poptaval jsem v beznem hobby marketu a nic nemeli.
Ofiko FOX
Pripadne napriklad Unior dela bez nabehu
V hobby marketu neuspejes ;)
Předpokládám, že má origo fox. Levnější je koupit obyčejný ořech a odbrousit 2-3mm třeba na pásové brusce.
matka na vidlici je nizka, takze vychazi akorat do toho "nabehu". staci orech o ten "nabeh" zkratit. trubkovy klic lehce pajcnes jen platkem na zelezo. ;-P
Na fox vidlice primo od foxe. Nejake ostatni rozmery na suntour, RS apod jsem stahnul klasicke orechy na soustruhu. Dokonce mam vyrobeny i spesl nastavec na rockshox vnitrni tisicihrany, protoze i original klic umi ozvykat drazky.
Vzal jsem klasické gola ořechy a nechal stačit na soustruhu aby byl bez náběhu
Vzal jsem klasické gola ořechy a nechal stačit na soustruhu aby byl bez náběhu
Na pasove brusce zbrousis :)
Odpovim na vsechny v jednom komentari. Diky. Ten Unior vypada pouzitelne. Uz jsem to hodil do kosiku a objednal. Ja tu mam z ali RISK multiklic na horni vicka. Funguje to dobre na auron, ale na axon uz ne, protoze to ma moc velky prumer. Pasovou bruzku bohuzel nemam ani k ni nemam pristup :-(.
Stejne nechapu, ze neco co se tak casto sroubuje, i z pohledu bezneho uzivatele, delaj z materialu a povrchovky na ktere je vsechno videt.
Nasel jsem sadu od park toolu. Ma nekdo zkusenost pripadne porovnat park tool vs. unior?
Na jaké vidlice to chceš (resp. jaké rozměry)? Ty unior umím sehnat o pár kaček levněji, v pondělí posílám objednávku, kdybys tam chtěl něco přihodit.
napsal jsem ti zpravu, at to tu neplevelim.
No jestli ten týpek narval RS gufera do Foxu (prasečina) a pak je ještě znovu vlepoval (další prasečina) a nalil vazelínu (wtf?) Tak bych se nedivil kdyby závit na korunce buď nenamazal nebo pro jistotu taky zalepil. A ten závit časem jde velmi těžko povolit i když je namazanej... Žvejknutý už jsem to viděl o dost víc.
Když si ani nejseš jistej tak bych to asi neřešil. Tvrzení proti tvrzení by to bylo až kdyby sis jistej byl. Stojí to cca 300 pokud vim.
Hlavne to nema smysl resit :)
Navic ta hlava je hlina - mekke.
Sorry, ale ty si dobry pacient. :)
ten servis na Chládkově neznám, ale podle reakce tady v diskuzi bude ok... ale znám Drmelu a párkrát jsem tam byl, no už tam nechodím, snad kdybych potřeboval něco nestandardního zbastlit
No já už taky tam nechodím, špatné zkušenosti.
poslední komentář: 28. 8. 2026 o 10:15