Ahoj, mám dotaz. Mám tento střed na kole Canyon Grizl a mám problém že jsem dostal vakl v tomto středu. Ložiska jsou volnější a nedrží i když dotáhnu ten plastový střed. Řešil jste tento problém už někdo?
Vlastním canyon grizl 6 s tímto středovým složením, najeto 3 tis. km a od středu se občas ozve takové povrzávání, není to extra hlasité ale je to znát. Hlavně když zaberu na levé klice a pouze ze sedla. Co byste doporučili jako řešení? Nemám s tímto stred. složením zatím žádnou zkušenost, co se servisu tyče. Doposud jen 4-hran :D Děkuji
Manipulace s Ninjou a podobnými produkty, které nejsou tak drahé jako origo Token je neobyčejně jednoduchá, takže bych se na nějakou redukci vykakal :-) . Docela by mě zajímalo, jestli vůbec taková redukce existuje.
Já doufám ze ten můj problém bude někde jinde až to rozhodím, je to spis takový plastovo gumový zvuk, spis jakoby tam ten pressfit na levé straně měl mírnou vůli ve středu a občas to vrzlo ale když zkouším hýbat, tak drží zdá se
Čau, já ho měl na Grizlu taky a za 1800 km padl 1 originál, 1 ten lepší (neplastový) co je v sadě s redukcema a klíčem a 2x jen výměna ložisek, vždy cca 400km a už v vrzal. Zkoušel jsem 2 druhy pasty. Podotykám mám 115kg, ale podle mě je *****..ka ten Grizl cf sl rám, protože byl i na reklamaci a nový rám to začal dělat taky. Na starém kole SH pressfit vydržel 4 roky a teď na endurace AL mám ten samý token lite jak na Grizlu a už mám nachystaný od koupi pressfit a světe div se, na tom AL rámu to problémy nedělá a to s tím tahám na háku 30kg vozík s malou, jezdím s ním v mokru a v dešti, když nemůžu na HT do lesa a teď jsem s ním objel Balaton i s vozíkem a vše úplně v pohodě.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
BB Installation Tool.
Ahoj, mám dotaz. Mám tento střed na kole Canyon Grizl a mám problém že jsem dostal vakl v tomto středu. Ložiska jsou volnější a nedrží i když dotáhnu ten plastový střed. Řešil jste tento problém už někdo?
Zdravím vás, využiji vlákno pokud možno.
Vlastním canyon grizl 6 s tímto středovým složením, najeto 3 tis. km a od středu se občas ozve takové povrzávání, není to extra hlasité ale je to znát. Hlavně když zaberu na levé klice a pouze ze sedla. Co byste doporučili jako řešení? Nemám s tímto stred. složením zatím žádnou zkušenost, co se servisu tyče. Doposud jen 4-hran :D Děkuji
Zkouším ještě jednou připnout, na poprvé to tady zapadlo.
Ja mam ma tom stredu na grailu asi 10tis a nemam problem a na luxoj taky nejak tak. Jednou neco vrzalo a byl to bordel v zavitu pedalu.
Dekuju za reakci, ja ze jestli to nemá nějaké známe bolesti tento střed.
Dojezdim retez a při příští údržbě zkusím shodit kliky a vyčistit, možná tam bude nějaká nečistota, jak píšete.
Ještě jsem se díval, ze ninja token jde snad koupit jen z originálních stránek ta 1500,- + to stejne ta dopravu, to je celkem raketa.
Da se koupit kdekoliv kolem cca 1100-1200kc
Ja našel teď jenom allegro za 1200
Tohle by mělo pasovat
https://allegro.cz/nabidka/press-fit-bb92-bb86-bb90-spodni-drzak-kolo-bb-85-96-mm-14617886864
Dej tam redukci a k tomu BSA XT střed a další budoucí údržba a výměna bude lepší a levnější
Manipulace s Ninjou a podobnými produkty, které nejsou tak drahé jako origo Token je neobyčejně jednoduchá, takže bych se na nějakou redukci vykakal :-) . Docela by mě zajímalo, jestli vůbec taková redukce existuje.
Presne, montaz a demontaz je v poho, pokud mas klic. A ja mam tokena na 4 kolech a vsude ok.
Já ho měl na silničce a zvládl asi 5 tisíc a pak se začal samovolně povolovat. Radši jsem tam pak dal klasický pressfit.
Já bych středy bytostně nesnáším. Ale každý máme jiný potřeby :) jako bych nic neřekl
Tak jasny, patek je lepsi jak streda :-)
Ale zase středa, je ho tam třeba.....pak si máš vybrat no
Co myslíš redukcí? Jak jsem psal výše, vyměnil jsem za obyčejný PS bez jakékoli redukce...
asi si myslel, ze je to prumer 46 mm, ale podle vseho je to klasickych 41, takze jak pises.
Dají se vyměnit jen ložiska a tělo zachováš ?:)
Levnější a frendly k planetě Zemi?:))
Já doufám ze ten můj problém bude někde jinde až to rozhodím, je to spis takový plastovo gumový zvuk, spis jakoby tam ten pressfit na levé straně měl mírnou vůli ve středu a občas to vrzlo ale když zkouším hýbat, tak drží zdá se
Já to měl v ravenu /mtb na fest až moc na fest a dělaly to ložiska které jsem už asi 3xměnil :)
Zkus to vyndat ,zkontroluj ložiska ,namaž a vraž ho zpět a uvidíš?
Zkontroluj, jestli to neni jen povoleny. Jestli ne, vyhodit a dej tam lisssovaci shimano.
Čau, já ho měl na Grizlu taky a za 1800 km padl 1 originál, 1 ten lepší (neplastový) co je v sadě s redukcema a klíčem a 2x jen výměna ložisek, vždy cca 400km a už v vrzal. Zkoušel jsem 2 druhy pasty. Podotykám mám 115kg, ale podle mě je *****..ka ten Grizl cf sl rám, protože byl i na reklamaci a nový rám to začal dělat taky. Na starém kole SH pressfit vydržel 4 roky a teď na endurace AL mám ten samý token lite jak na Grizlu a už mám nachystaný od koupi pressfit a světe div se, na tom AL rámu to problémy nedělá a to s tím tahám na háku 30kg vozík s malou, jezdím s ním v mokru a v dešti, když nemůžu na HT do lesa a teď jsem s ním objel Balaton i s vozíkem a vše úplně v pohodě.
Přidám se s dotazem. Existuje šroubovací pressfit pro Grizla v kombinaci s osou Sram DUB? Já se v těch rozměrech a označení nějak ztrácím ..