Ventilek a bezduše
Zdar. Pokud chceš experimentovat s ventilkem, tak odkaz na podobné vlákno zde:
Je tam i nákres toho, co jezdím, a za 5 let nikdy nebyl problém s ventilkem. Výhoda mého systému je, že to opravíš i při expedici, protože starou duši najdeš všude a pásku můžeš vozit.
Je potřeba taky napsat, že je potřeba to vystřihnout z duše se šroubovacím galuskáčem, jinak tam asi dost těžko naleješ tmel.
Zas uplne nutny to neni. Tmel se da nalit pred nahozenim plaste.
To ano, ale ta čistá práce pak... :)
Ja jsem zdechlej a prijde mi jednodussi to vyhaknout, nez hledat kleste nebo ten pripravek na povoleni ventilku. Zaroven pri tom vytru plast od zbytku tmelu.
Viléme, jak prosím nahazuješ ten plášť? Já musím vždycky na benzinku, kde mají kompresor se zásobníkem, bo jinak to nejde nahodit. Z toho důvodu to raději ani nesundavám...
Já to dneska nahodil pumpu co meli minulej týden v akci z lidlu.
To mi musíš ukázat, jak to děláš. Zatím se mi to nepodařilo. Jaká máš kola a pláště?
ráfky DT Swiss 465D a pláště viz výše. Vyzkoušel jsem to i tak,že jsem prvně dal jen ventilek a otřel ráfek a pláště mýdlovou vodou.Sedlo to a nafoukl se plášt.Samozřejmě se vyfoukl po chvili,ale nějak to těsnilo.Pak jsem sundal kus plaště a nalil tmel a foukal.Chtělo to nafouknut víckrát. Dělal jsem to ráno,tak jsem na tom ještě nejel.
taky sem nad tím přemýšlel,ale jak doplnit,ale jestli fakt není lepší způsob přes tu stříkačku?
Ježek je dobrý termín. Fakt tam bývá.
Mam na to udelanej vzdusnik. Predtim jsem to delal jak popisujes, pripadne do pneuservisu a to me pekne stvalo.
Jinak jak uz tu pisi ostatni, jakmile uz to bylo jednou nahozeny, tak po vyhaknuti a doliti mlika, to vetsinou jde v pohode pumpou.
Přesně tak. Vyháknutí + v lékárně stříkačka za 5Kč, kterou to tam fouknu. Zajímavé je, že montpáky mají všechny takový háček, který slouží k zachycení za drát, když plast vyhákneš. Pochopil jsem to, až když jsem dělal takto bezduše. Takže je to fakt čistá práce bez rizika.
poslední komentář: 28. 8. 2026 o 10:15