Tento příspěvek vyhodnotili uživatelé jako nekvalitní nebo ofenzivní, a proto se nezobrazuje visibility
I s omezovačem na 25km/hod dokážu jezdit rychleji, ale denně jezdím cca 16km tam a 16 zpět chtěl bych to navýšit jen zhruba na 32km/hod což jezdím i tak ale někdy po šichtě už se mi nechce tolik šlapat. Je to spíš o rozumu kdo na takovém kole jezdí než kdo to vymyslel.
16 km je dost, to je při 25 km/h skoro tři čtvrtě hodiny, to chápu, že je otrava pokud se dá jet rychleji. Holt si kup rychlejší dopravní prostředek, moped, skůtr nebo rychlé elektrokolo, což je legislativně taky moped.
no tak jasně že tam máš přechody a podobně, ale tam budeš brzdit i na tom tom ečku a ono zase o tolik větší zrychlení než ty nemá tam žádné minuty neušetříš
To se samozřejmě bude dramaticky lišit podle toho kudy jezdí na kole a kudy by musel na motorovém vozidle. Ve městě získá míň než někde po okreskách, kde by na skútru jel třeba 70 - 80.
no, myslel jsem pri zvyseni rychlosti toho kola o 7km/h, i pokud by celou cestu mastil tech 32, coz je velice nepravdepodobny, a pokud jetam par krizovatek a zatacek, ktery neporjedes max rychlosti tak to bude treba i pod 5 min a to jsem hodne velkej optimista
Přesně tak to bude. V reálu bude rozdíl minimální:
směrem dolu (i mírné sjezdy) pojede pořád stejně
ve výjezdech zrychlí jen v mírných, na střední a prudší nebude mít dost výkonu a stejně pojede jen do těch 25km/h
na rovině si přišlápne za svoje někdy i s limitem 25km/h
Jediný případ, kdy ten rozdíl bude aspoň trochu znatelný (i když i tak to ani těch 5 minut reálně nebude) bude pro případ, že má celou cestu po rovině a bude srovnávat se situací, kdy si teď za celou cestu nepřišlápnul za svoje vůbec.
A čím kopcovitější trasa, tím menší rozdíl až blížící se nule (stejně tak zmíěných křižovatek, zatáček a jiných zpomalení).
zalezi na typu elektrovybavy. prohledej weby. v cechach jsou servisy co to delaj od 1000 vyse. nekdy to pujde flashnutim firmware, nekde pridanim aktivniho prvku do elektroniky. na legislativni problem te uz upozornili jini.
Protože je taková legislativa, kolo max. přípomoc do 25 km/h, pokud chceš jezdit rychleji tak víc šlapej, nebo si kup takové “vozidlo” které to legislativně umožňuje. To už ale není kolo
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Pretože mal aspoň niekto rozum.
Pro že bys si mohl parádně rozbit hubu .
Jde mi rychlost ne výkon takže o rozbité hubě to asi nebude
I s omezovačem na 25km/hod dokážu jezdit rychleji, ale denně jezdím cca 16km tam a 16 zpět chtěl bych to navýšit jen zhruba na 32km/hod což jezdím i tak ale někdy po šichtě už se mi nechce tolik šlapat. Je to spíš o rozumu kdo na takovém kole jezdí než kdo to vymyslel.
Kup si motorku, když se ti nechce šlapat.
V momentě kdy to jede na motor rychleji než 25 to ztrácí status elekttokola a ziskavá status nehomologovamé motorky. Každý sám strůjce svého štěstí.
16 km je dost, to je při 25 km/h skoro tři čtvrtě hodiny, to chápu, že je otrava pokud se dá jet rychleji. Holt si kup rychlejší dopravní prostředek, moped, skůtr nebo rychlé elektrokolo, což je legislativně taky moped.
Hlavně to chce ten elektro moped mít homologovany, zaplatit za nej povinne ručení, mít na to papíry ….
Jenže pak už to moc výhodný není. S tím už na stezku nesmíš, což je asi největší benefit kola, když to chceš na dojíždění do práce po městě.
No pokud chceš jezdit po cyklostezce rychleji než 25km/h tak musíš na kole prostě víc šlapat no :-)
Jet po rovině nějakých 16km rychlostí 30km/h snad zase není takový problém a když to kolo bude mít hladké gumy tak už je to úplně na pohodi
Jet po rovině nějakých 16km rychlostí 30km/h
Problém je, že do práce většina lidí nejezdí někde rovinku mimo civilizaci. Přechody, semafory, přednosti... To snižuje průměr docela citelně.
P.S. Nezastávám se čipovaných éček, sám jezdím na kole celoročně, mám to cca 14 km.
no tak jasně že tam máš přechody a podobně, ale tam budeš brzdit i na tom tom ečku a ono zase o tolik větší zrychlení než ty nemá tam žádné minuty neušetříš
a kolik usetri? i na papire je to minimum
To se samozřejmě bude dramaticky lišit podle toho kudy jezdí na kole a kudy by musel na motorovém vozidle. Ve městě získá míň než někde po okreskách, kde by na skútru jel třeba 70 - 80.
no, myslel jsem pri zvyseni rychlosti toho kola o 7km/h, i pokud by celou cestu mastil tech 32, coz je velice nepravdepodobny, a pokud jetam par krizovatek a zatacek, ktery neporjedes max rychlosti tak to bude treba i pod 5 min a to jsem hodne velkej optimista
38 proti 30 minutám pokud by to byla průměrná rychlost, což nebude, tak se bavíme o cc 5 minutách možná :D
Hlavně ráno do práce i 5 minut dobrejch. :-)
ale on pise < ... chtěl bych to navýšit jen zhruba na 32km/hod, což jezdím i tak, ale někdy po šichtě už se mi nechce tolik šlapat. >
Přesně tak to bude. V reálu bude rozdíl minimální:
Jediný případ, kdy ten rozdíl bude aspoň trochu znatelný (i když i tak to ani těch 5 minut reálně nebude) bude pro případ, že má celou cestu po rovině a bude srovnávat se situací, kdy si teď za celou cestu nepřišlápnul za svoje vůbec.
A čím kopcovitější trasa, tím menší rozdíl až blížící se nule (stejně tak zmíěných křižovatek, zatáček a jiných zpomalení).
Přesně o tom to elektrokolo je, abys nepřijel do práce vyšťavněnej a ne že tam budeš o pět minut dřív.
Přesně. Pokud dělá v kanceláři tak to asi nevadí, ale třeba ve Skodovce ne lince už by to asi vadit mohlo.
Na tohle mám babetu.
zalezi na typu elektrovybavy. prohledej weby. v cechach jsou servisy co to delaj od 1000 vyse. nekdy to pujde flashnutim firmware, nekde pridanim aktivniho prvku do elektroniky. na legislativni problem te uz upozornili jini.
Opravdu kvalitní dotaz.
Protože je taková legislativa, kolo max. přípomoc do 25 km/h, pokud chceš jezdit rychleji tak víc šlapej, nebo si kup takové “vozidlo” které to legislativně umožňuje. To už ale není kolo
To absolutně není problém, je tu toho napsáno dost na toto téma, hledej pod hesly trénink, výživa, regenerace...
Tak a teď vyřezat DPF a zaslepit EGR u auta, ať to lépe jede.
To záleží na konkrétním pohonu, ale u těchto levných nepříliš sofistikovaných pohonů to většinou spíš jde.
Nejrychlejší je zkusit přendat magnet na rychlost ze zadního kola na kliku a snímač otočit proti klice.
Protože musíš přidat ty sám.
Jinak si trhni levou zadní.
V CR je odhadem 0,5 milionů éček. Roční prodej 120 tis. Muze byt polovina precipovanych. Než to Policie vychyta, bude to chvíli trvat :-)
Protože úředníci rozhodli, že 25 km/h je adekvátní rychlost a rychleji jezdit nepotřebuješ.