Dostupná celoodpružená kola - ke štěstí stačí málo

Pro začátky v náročnějším terénu není potřeba hned co nejvíc „nadupaný“ stroj. Oslovit dokáží i dostupnější modely.

Kellys Thorx 30 29 - 2 249 €

All-mountain model Thorx na zdvizích 150/140 mm zvládne každý terén, do kterého to bude zvědavého cyklistu lákat. Výbava je uzpůsobena tomu, aby nabídla co nejlepší poměr výkonu a ceny. O pohon se stará sada Shimano SLX, brzdy jsou z téže řady. Samozřejmostí jsou pevné osy zvyšující tuhost celku, i teleskopická sedlovka se zdvihem 150 mm. Odolnost kola potvrzují i pláště Schwalbe. Jeho MOC je 71 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Kellys Thorx 30 29

CTM SCROLL Xpert 29 - 2 499,99 €

Scroll Xpert zvládá pestrý mix terénu, podmínek i disciplín, za což vděčí hlavně kombinaci 160 mm vidlice Fox 38 Float Performance a 155 mm tlumiče RockShox Deluxe Select +. Na hliníkovém rámu je osazený 12 rychlostní pohon Shimano Deore v kombinaci s klikami FSA. Drobné vodítko zaručuje, že řetěz nespadne ani při průjezdu náročným terénem. Podle velikosti rámu se mění i velikost zdvihu sedlovky KindShock. MOC tohoto kola je 74 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

CTM Scroll Xpert 29

BMC Speedfox AL ONE 29 - 2 399 €

Švýcarský trailový rychlík Speedfox staví na hliníkovém rámu se systémem odpružení APS. Řazení Sram NX tě snadno dostane nejen k trailu, ale dodá i rychlost, když je třeba přišlápnout. Kola odrážejí moderní trendy - na širokých, 30 mm ráfcích jsou osazené pláště Maxxis Forekaster o šířce 2,35“. Brzdy Shimano Deore spolupracují se 180 mm kotouči, kterým nedělají problémy ani delší sjezdy. MOC tohoto modelu je 72 299 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

BMC Speedfox AL ONE 29

Marin Rift Zone 26 - 1 659 €

Dětské trailové kolo Rift Zone zaručí, že si dítě vybuduje lásku k trailům. Velikosti kola jsou přizpůsobené i jeho zdvihy. O tlumení se stará vidlice i tlumič z dílny X-Fusion, obojí se zdvihem 120 mm. Přenos síly od pedálů do kol zabezpečuje 11 rychlostní Shimano Deore, které bohatě stačí na většinu tratí. Množství komponentů vlastní výroby sráží MOC kola na 44 599 Kč. S kompletní specifikací ho najdeš i na našem MTBIKER shopu.

Marin Rift Zone 26

Rock Machine Blizzard TRL 30 29 - 2 149 €

Trailový model Blizzard je stavěný v první řadě na zábavu. Aby byla co největší, je na kole osazený vzduchový tlumič RockShox Deluxe Select R, kombinovaný se zadní stavbou se systémem Floating Pivot. Pláště WTB o šířce 2,5“ vepředu a 2,4“ vzadu dodají jistotu při průjezdu „klopenkami“ za sucha i za mokra. Samozřejmostí v této kategorii je teleskopická sedlovka, která připraví o 150 nebo 170 mm víc místa na manévrování. MOC kola je 57 799 Kč a najdeš ho na MTBIKER shopu.

Rock Machine Blizzard TRL 30 29

Orbea Occam H30 29 - 2 799 €

Hliníkový stroj Occam H30 zaujme hlavně kvalitním tlumením v podobě tlumiče Fox Float DPS Performance se třemi úrovněmi tlumení a vidlicí Marzocchi Bomber Z2. Ty, spolu s pneumatikami Maxxis Dissector a Rekon, zabezpečí, že kolo poletí z kopce hladce, rychle a bezpečně. Trailovému určení napovídá i geometrie kola a teleskopická sedlovka přímo z dílny Orbea. Celek doplňuje spolehlivé řazení Shimano Deore. MOC kola je 67 499 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Orbea Occam H30 29

GHOST Riot Trail Essential 29 - 2 399 €

Riot sedne tobě i trailu jako ulitý. Pomocí geometrie SuperFit® se dá perfektně vybrat velikost a navíc má díky vysokému sedlovému i hlavovému uhlu výborné jízdní vlastnosti. K tomu se přidává systém tlumení Traction Link®, který ve spojení s tlumičem Fox Float DPS Performance a vidlicí Fox 34 Float Rhytm vykouzlí při jízdě z kopce úsměv na tváři. Pláště Aggressor a Minion DHF s výrazným vzorem zase dodávají jízdě stabilitu. MOC kola je 85 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

GHOST Riot Trail Essential 29

Lapierre Zesty TR 3.9 29 - 1 949 €

Základem trailového modelu Zesty TR 3.9 je lehký a pevný hliníkový rám z kvalitní slitiny Supreme 5. Kolo samotné bylo vyvinuto ve spolupráci s profesionálními jezdci, což se odrazilo i na jízdních vlastnostech. I tak dokáže začátečníkovi nabídnout dobrou cenu. Se zdvihy 120/120 mm se postaví čelem jednodušším trailům, ke kterým tě spolehlivě dopraví 11 rychlostní Shimano Deore. Cena tohoto trailového modelu je 66 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Lapierre Zesty TR 3.9 29
Pokud tě zajímá víc celoodpružených kol s příjemnou cenovkou, můžeš navštívit náš MTBIKER shop a prohlédnout si je.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
Od základu: Celoodpružené vs. hardtail MTB – rozdíly a benefity

Od základu: Celoodpružené vs. hardtail MTB – rozdíly a benefity

Dva různé světy, dva rozdílné principy, dva odlišné pocity z jízdy, ale jedna stejná zábava. Jaké jsou rozdíly mezi pevným a celoodpruženým rámem kola?
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE - na traily i maratony

Moderní XC kolo by mělo nabídnout víc, než jen rychlost. Technicky náročné tratě vyžadují moderní geometrii i vyšší zdvih. Splňuje tohle všechno Fourstroke LT ONE?
keyboard_arrow_up