Zdroj: Natália Šoltesová

Při rychlé jízdě z kopce dolů je třeba dbát na správnou ochranu. Bude to klasická přilba či „integrálka“? Chrániče kolen, nebo raději celé torzo?

Kellys DARE II - 69,99 €

přilba Kellys DARE II
Helma DARE II je primárně určena k ježdění po trailech. Byla vyrobena technologií in-mold, což znamená vstřikování expandovaného polystyrenu do skořepiny přilby. Ve výsledku je tak přilba lehčí. Navíc, tento model disponuje štítem, který chrání před sluncem i před větvemi. Potěší také drobnosti jako magnetické upínání Fidlock či port na brýle. MOC přilby je 1 729 Kč a ve více barevných provedeních ji najdeš na našem MTBIKER shopu.

Leatt Knee & Shin Guard Dual Axis - 92,99 €

chránič Leatt Knee & Shin Guard Dual Axis
Chrániče kolen od Leatt mají kromě ochrany i další cíl – zajistit maximální svobodu pohybu. Dvojité otočné čepy přesně kopírují pohyby kolene a tak téměř necítíte, že chrániče nosíte. Kromě toho je každý kousek anatomicky tvarován pro konkrétní nohu. Na poli ochrany je skloubena tvrdá nárazová skořepina na vnější straně s měkkou a větranou nárazovou pěnou uvnitř. Lepší ventilaci napomáhají i větrací otvory. MOC chráničů je 2 749 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

CTM BONKiT - 32,99 €

přilba CTM BONKiT
Model BONKiT je jako doma při ježdění na BMX, pumptracku či v disciplíně dirt. Vzhledem ke své konstrukci je přilba až překvapivě lehká – její hmotnost je 270 g. O odvětrání se stará 20 ventilačních otvorů, které jsou v přední části doplněny síťkou proti hmyzu. Helma nezaostává ani z pohledu pohodlnosti nošení, jelikož je možné ji stáhnout otočným mechanismem. Samozřejmostí jsou pohodlné vycpávky a pásky. Její MOC je 829 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

ALPINA Rootage - 104 €

přilba ALPINA Rootage
Enduro s maximální dávkou bezpečnosti? V Alpině nenechali nic náhodě a model Rootage má ve skořepině integrované karbonové ploténky, díky kterým je přilba robustní a zároveň lehká. O odvětrání se stará 15 otvorů, které jsou vyztuženy polykarbonátem. Za zmínku však stojí zejména upínání. Systém Run Ergo Flex stáhne přilbu kolem hlavy ve 360°, což zaručuje maximální míru bezpečnosti při jízdě. MOC tohoto modelu je 4 549 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Leatt Impact Shorts 3DF 4.0 - 111 €

chránič Leatt Impact Shorts 3DF 4.0
Ochrana boků a stehen je někdy zanedbávána, ale při rychlých gravity disciplínách je o to důležitější. Šortky od Leatt jsou vyrobeny z kompresního MoistureCool materiálu. Síťovaná ventilace zajišťuje odvětrání i v teplých dnech a je odolná vůči zápachu. Nejeden cyklista ocení, že sezení je polstrované a tudíž na pohodlí zapracovali i v tomto směru. Bonusem je odnímatelné polstrování kostrče. MOC šortek je 3 199 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

Giro Agilis - 79,90 €

přilba Giro Agilis
Giro Agilis patří mezi univerzální přilby, které využiješ jak v terénu, tak na silnici. Kombinuje v sobě totiž závodní design s prodlouženou ochranou zátylku. O tom, že je stavěna na intenzivní trénink, svědčí i 32 větracích otvorů, uspořádaných za pomoci technologie Wind Tunnel™. Typickým pro přilby Giro je také systém upínání Roc Loc® 5, který spolehlivě drží přilbu na místě. MOC přilby je 2 299 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

Bell Super 3R MIPS - 269 €

přilba Bell Super 3R MIPS
Dva v jednom – takto by se dal popsat model přilby Super 3R MIPS. Chránič brady je odnímatelný a tak je vhodná pro traily, enduro i downhill. Neméně důležitý je ale systém MIPS, který při pádu snižuje účinek rotačních sil na mozek. Štít přilby je nastavitelný a tak je na výběr více poloh – od ochrany před větvemi až po lepší venitlaci. Tu klasicky zajišťuje 23 otvorů. Helma je kompatibilní se sjezdařskými brýlemi a GoPro, její MOC je 6 599 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

Leatt Body Vest 3DF AirFit Evo - 203 €

chránič Leatt Body Vest 3DF AirFit Evo
Chránič Body Vest chrání torzo těla a je odolný vůči nárazu do úrovně 2. Díky zvětšené nárazové zóně chrání větší plochu hrudníku. Nezapomnělo se ani na boční náraz - zde se nachází pěnová výstelka. Kromě toho, inovovaný systém BraceOn ve spojení s pěnou 3DF AirFit poskytují pohodlí při jízdě – jednak štíhlejšími popruhy a také měkkostí a odvětráním. Bonusem je kompatibilita s chráničem krku Leatt Neck Brace. MOC je 6 099 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Pokud si chceš projít více přileb či chráničů pro jízdu v terénu, můžeš navštívit náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: archiv redakce

[Úvodní foto: Natália Šoltesová]

report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Od základu: Jak si vybrat MTB přilbu a jaké typy známe?

Od základu: Jak si vybrat MTB přilbu a jaké typy známe?

Helma zachraňuje životy, o tom není pochyb. Jak si však vybrat přilbu, jaké typy MTB přileb existují a na co se při výběru zaměřit?
Úrazy hlavy – kraniocerebrální traumata

Úrazy hlavy – kraniocerebrální traumata

Cyklistika je nádherný sport, který nám přináší spoustu obohacení, ale na druhou stranu je třeba počítat i s určitými riziky. Drobné úrazy a oděrky k tomuto sportu prostě patří a jsou jen drobnou daní za nezapomenutelné zážitky. Jak ale rozpoznat situace, u kterých nám může jít dokonce o život?
Giro Aries Spherical: nejbezpečnější přilba na světě podle Virginia Tech PR článek

Giro Aries Spherical: nejbezpečnější přilba na světě podle Virginia Tech

Virginia Tech sestavila na základě nezávislého hodnocení žebříček nejbezpečnějších přileb. Na prvním místě skončila Giro Aries Spherical.
keyboard_arrow_up