Rád/a jezdíš, sleduješ dění v cyklistice a umíš tvořit? Přidej se k nám

Ne každý může říct, že dokáže spojit příjemné s užitečným. U nás tato možnost existuje a možná se cyklistika stane nakonec i tvojí prací...

Cyklistika v současnosti nabízí mnoho možností – někoho baví XC a maratony, někdo dává přednost disciplíně enduro, jiný nemusí ani jedno a loví nejkrásnější traily v okolí, anebo jede s partou na silniční švih. To je i důvod, proč vznikl MTBIKER na Slovensku - aby spojoval cyklisty bez ohledu na styl. Netřeba všechno zbytečně škatulkovat, důležité je přece užívat si podobu, která tě nejvíce baví, a podělit se o své zážitky s ostatními. Nyní máš příležitost zapojit se do projektu s názvem MTBIKER_CZ / Bike-forum.cz. Začátky už máme za sebou a náš vlak se pomalu rozjíždí, tak je potřeba rozhodnout se co nejdřív .

Pokud bys měl zájem o spolupráci s naším týmem, obrať se na uživatele jecnak, nebo napiš na redakce@bike-forum.cz



Hlavní je, aby tě cyklistika bavila. A úplně ideálně, pokud se jí aktivně věnuješ - to ale vůbec neznamená, že musíš být jezdec, co atakuje „bednu“. Jen se ti bude mnohem snadněji tvořit originální obsah, který je naším hlavním cílem. Důležité je umět lidem zprostředkovat zážitek a je jedno, zda budeš v top 10, nebo skončíš v druhé stovce. Co vše si pod tím můžeš představit a čemu se už věnujeme?

Multimediální obsah

Tady hned doplníme, že jsme multimediální, a tedy se v podstatě věnujeme všem formám. Důležitou součástí je náš YouTube kanál MTBIKER CZ, kde se snažíme tvořit originální a zajímavý obsah. Nejsou to jen reportáže, ale taky různé tipy ohledně péče o bike, případně představení zajímavých modelů apod. Cílem je přinést v první řadě kvalitní a hodnotné informace nebo zprostředkovat zážitek. To samé platí i pro psaný obsah, kde jsme už překonali začátky a momentálně nám jde taktéž o kvalitu. Ať už jde o poradenské články, nebo rozhovory apod.

V tomto směru u nás už déle fungují Petr a Lukáš. Je můžeš vidět ve videu nejčastěji, stejně tak píšou i články, případně domlouvají další spolupráce a aktivity. Pokud máš v cyklistice více zajímavých kamarádů a známých, opět jen dobře...


Reportáže

Dobrý report je v první řadě o zážitcích a ty najdeš v různých částech startovního pole. Ať už se bavíme o XC, maratonech, enduro akcích, nebo silniční cyklistice. Ideální je přinést vlastní pohled a přiblížit dění svýma očima. Možná tě to nakonec namotivuje podat co nejlepší výkon a postupně se zlepšovat. Reportům se věnujeme v psané formě, ale taktéž i formou videa. Dnešní akční kamery nabízí výbornou stabilizaci a schopný zvuk, což se dá pěkně využít na autentickou reportáž.


Stejně tak reportáž nemusí být jen taková, kde budeš jako účastník. Dá se to pojmout i jinak, nejlépe při zajímavých akcích s účastí kvalitních jezdců. Tehdy se zase může představit bike nebo se dozvědět něco od těch nejlepších.


Tipy na výlet

U nás to ale rozhodně není jen o závodění. Existuje v podstatě nekonečně mnoho možností, kde jezdit, a lidi mají tento obsah velmi rádi, přičemž velmi často jim slouží jako inspirace. Znáš zajímavé lokality, máš oblíbený okruh nebo trail? Anebo něco z dovolené v zahraničí? To všechno jsou ideální náměty, které poslouží ostatním. Může to být klasický výlet na horských kolech, pěkný kopec nebo okruh pro silniční kolo. Snažíme se dělat obsah pestrý a pro různé kategorie, přičemž to může být nejen článek, ale i video.


Různá témata

Výhodou MTBIKER je fakt, že nemáme klapky na očích a nezaměřujeme se jen na jednu věc. Proto jsou vítána různá témata z prostředí cyklistiky, ať už se jedná o novinky v technice, nové materiály, nové trendy atd. Proto je dobré, pokud se v cyklistice orientuješ, máš přehled o dění ve světě a o aktuálním vývoji kol a doplňků. Nemusíš být zatím expert, ale nesmí ti chybět chuť zlepšovat se a nasávat informace z různých zdrojů, včetně těch zahraničních.


Sociální sítě

Důležitou součástí našeho obsahu jsou sociální sítě, které doplňují náš obsah, případně ho umožňují dostat mezi širší skupinu lidí. Stejně tak klademe důraz na kvalitu, nepostujeme, jen aby to bylo, ale aby to mělo i nějaký význam. V tomto směru už máme pěkně rozběhnutý Instagram, který slouží nejen na šíření našeho obsahu, ale rovněž informuje o zajímavostech, o dění v „zákulisí“, případně dodá trochu motivace k ježdění.


Video tvorba – nejen YouTube

Zřejmě sis všiml/a, že důležitá je pro nás video tvorba a momentálně je to trend, který jde stále vpřed a lidé mají tento obsah velmi rádi. Ale vůbec není potřeba umět stříhat nebo zpracovávat videa... Důležitý je obsah a forma, kterou se budeš prezentovat. Samozřejmě pokud si umíš sestříhat nějaký krátký klip a využít ho následně na Instagram nebo Facebook, máš plusový bod. Vždyť dnešní technologie umožňují tvořit videa i na mobilu, což má jednu velkou výhodu – aktuálnost. Takže pokud myslíš podobně, budeš pro náš tým velkým přínosem.

A kde na to vzít čas?

Máš možná zájem něco napsat, ale nemáš moc času a netušíš, kolik toho vlastně zvládneš? To vůbec nevadí, stačí, když pošleš jen jeden článek za měsíc. Samozřejmě víc vždy potěší, ale nejde nám primárně o kvantitu. Klidně se tomu můžeš věnovat při práci nebo škole, když budeš mít čas a chuť.

Co za to?

Odměnou za tvůj čas může být startovné na vybrané akce, kupon na nákup v MTBIKER shopu, nebo zajímavý produkt do testu. Stejně tak možnost prezentovat své názory ostatním a podílet se na vytváření komunity. Pokud uvidíš, že tě to baví, a chceš zkusit víc, je možné přejít nejdřív na part-time.

Kontakt

Pokud tě něco z toho zaujalo a chceš to zkusit, neváhej a dej nám vědět na
redakce@bike-forum.cz.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
Imroman 

Podobné články

Rád jezdíš, baví tě český jazyk nebo jsi organizační typ? Pak je tu nabídka od MTBIKER.CZ

Rád jezdíš, baví tě český jazyk nebo jsi organizační typ? Pak je tu nabídka od MTBIKER.CZ

Pokud jsi student/studentka a baví tě ježdění na kole, máme aktuálně nabídků 3 dlouhodobých brigád na MTBIKER.cz.
Staň se součástí redakce magazínu MTBIKER

Staň se součástí redakce magazínu MTBIKER

Rád/a jezdíš na kole? Rád/a o kolech čteš, vykládáš, okukuješ je v obchodech? Nedělá ti problém udělat fotku a dokážeš napsat článek? Pak neváhej a napiš nám, právě tebe v redakci magazínu MTBIKER.cz rádi uvidíme.
BLINDURO 2023: Jaké bylo a který závod byl nejlepší?

BLINDURO 2023: Jaké bylo a který závod byl nejlepší?

Vzhledem k tomu, že jsem loňský rok absolvoval všechny závody série Blinduro (kromě jeho gravel odnože), rozhodl jsem se Vám sepsat zážitky a dojmy z pohledu průměrného hobby jezdce, pohybujícího se na konci první poloviny startovního pole.
keyboard_arrow_up