Pozvánka: Bohemia Swiss Tour - vyzkoušej si silniční etapák na vlastní kůži

Čtyři dny závodního nasazení napříč přírodou Českého Švýcarska a k tomu jedinečná atmosféra mezinárodních závodů. Pokud rád závodíš na silnici a hledáš nové výzvy, může to být pro tebe ta správná kombinace.

V termínu 25. - 28. května se uskuteční již 34. ročník UCI ženských etapových závodů Tour de Feminin. Mezinárodní silniční závody obsazované i zvučnými jmény ženského profi pelotonu, které se odehrávají v nádherném prostředí NP České Švýcarsko, letos přicházejí s velkou novinkou – své brány otevírají všem nadšencům silniční cyklistiky v podobě paralelních hobby závodů s názvem Bohemia Swiss Tour.


Bohemia Swiss Tour je závod určený pro mužské amatérské jezdce i pro ženské amatérské jezdkyně. Jsou vítáni všichni, kdo chtějí zažít atmosféru velkých profesionálních závodů na vlastní kůži. Za nápadem dát příležitost i „hobíkům“, aby se popasovali s vícedenním závodem, stojí předseda organizačního týmu obou akcí, Jan Novota: „ Každý rok sledujeme zápolení cyklistů na etapovém závodě, všichni obdivujeme Tour de France, ale ve skutečnosti si to nemáme kde vyzkoušet. V Evropě je minimum takových příležitostí pro amatéry, a tak jsme si řekli, proč to nevyzkoušet právě u nás.

Co vás čeká?

Trať je na 100 % totožná se ženským závodem, takže stejně jako závodnice Tour de Feminin, i účastníky Bohemia Swiss Tour čekají čtyři soutěžní dny. První den tempářské dovednosti jezdců prověří časovka na 12,6 kilometru a v následujících dnech je čekají tři etapy v délkách od 101 do 114 kilometrů s převýšením od 1454 do 2136 metrů v poslední etapě. Vypsaných je šest soutěžních kategorií, amatéři budou startovat vždy v dopoledních hodinách a po nich se v 15 hodin na trať vydají ženské UCI a reprezentační týmy.


Tour de Feminin je ženský etapový cyklistický závod, který se od roku 1988 pořádá v Krásné Lípě a okolí. V minulosti se ho zúčastnila taková jména jako Jeannie Long, Marianne Vos či naše Lenka Ilavská, která se stala vítězkou v roce 1995. Bohemia Swiss Tour tak představuje jedinečnou příležitost být součástí významné cyklistické akce a zároveň si její náročnost otestovat na sobě samém.

Další podrobnosti i možnost registrace naleznete na webové stránce tourdefeminin, stejně tak i na Facebooku či Instagramu. Jak na závěr dodává ředitelka závodu Simona Davídková: „Bohužel, kapacita startovní listiny je omezená, takže nás nezapomínejte sledovat, abyste nepromeškali svou šanci zaregistrovat se a zažít výjimečný zážitek.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Rozhovor: Tereza Neumanová - z Vysočiny do World Tour

Rozhovor: Tereza Neumanová - z Vysočiny do World Tour

Cyklisty na světové úrovni bychom v našich českých a slovenských končinách uměli napočítat i v desítkách. Jak to je s dámami – cyklistkami?
Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Seriál DATART Valachy tour bude už brzy pokračovat další akcí: v sobotu 16. září vás čeká ve Ski areálu Bílá tradiční závod horských kol Bike Valachy pro dospělé i děti, na nějž v neděli 17. září naváže Den s Moravskoslezským krajem plný aktivit pro děti i dospělé.
keyboard_arrow_up