Říkal se si, že je nás tady celkem dost s BMC Twostroke po těch crazy výprodejích na Bike24 a tak tomu založit vlákno na sdílení zkušeností, tipů, fotek Vašich bajků a dalších.¨
PS: Sháním redukci na kulatou sedlovku, zrovna na Bike24 není, tak kdyby někdo měl, rád odkoupím.
Míša vozí celou maratonskou sezonu Tufo XC14 v trošku lehčí tovární race verzi (615 g) a je spokojená. Akorát teď ji v KPŽ připravil první defekt sezony o bronz na Oderské Mlýnici.
Jsou to balóny, v reálu skoro 2.4 (61 mm na EIE ráfcích i30 mm), ale na asfaltu nijak nebrzdí a v dešti/blátě podrží. Pocitově pohodlné, ale svižné a rychlé gumy s dobrým záběrem.
Já tam na léto hodil ještě lehčí S-Worksy Renegade/FastTrack 2.3 okolo 575 g. Jsou o trošku užší a pružnější než ty Tufa, ale nemyslím, že by byly pohodlnější nebo rychlejší.
Právě řeším přestavbu kola do rodiny. A to BMC vypadá skvěle. Zvláště ta tmavě červená u modelu Four. Jakýkoli postřeh bude super.
Vzhledem k použití kola na bike-packing vznikl požadavek na mechanické kotoučové brzdy. Kolik je tam místa vzadu kolem třmenu u velikosti M? Vejde tam BB7 třmen? Z fotek jde prd vidět.
Dodávají ke kolu redukci na kulatou sedlovku? Nebo kde se to dá popřípadě koupit? Ideální by bylo tam mít teleskopku.
Pokud to dobře chápu, řetězová linka je 52 mm. Kolik je tam místa u převodníku? Chtěl bych tam asi dát starší XTR kliky s 50 mm řetězovou linkou.
Ty jo klucí, já vám závidím vaše nohy. Já mám vepředu 32, ale při delších prudších stojkách (typu Rýchorské boudy) už to je na hraně a přemejšlim dokonce o 30z. A to mám vzadu 10-52z.
Zrovna řeším výhledově novou vidlici, směřuju k REBĚ 100mm.
A narazil jsem na offset 51mm, který má REBA téměř výhradně. A dodávaná JUDY Silver TK R má psaný offset 42mm. OK.. ale co jsem zjistil, že JUDY Silver TK R se v offsetu 42mm dělá pouze v 27,5" a v 29" je taky 51 offset. No, nakonec jsem zadal seriové číslo do vyhledávače Rockshoxu a našlo jí to. Takže ok, 29" Judy s offsetem 42mm existuje:-)
Co ale teď řeším.., že REBA se dělá s "crown outer diameter" 53mm a 59mm. Moje Judy by měla mít 53mm.
Otázka tedy zní, můžu dát i těch 59mm? Znamená to jen výměnu hlavového složení nebo je to věc typu, bacha to nekupuj, protože budeš mít doma tyč k rajčatům?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Už slouží 2 roky a pořád jsem nadšený.
Přidávám svoje BMC, letos odjety závod 1000 miles.
značkuju :-) ještě jsem se nedokopal hodit ho do profilu :-)
Moje BMC Twostroke :) Vic v profilu, ten ram je fakt famozni. Par veci, co vidim jako negativum:
Chybejici UDH patka
Clearance na plaste je 58, dneska uz to chce aspon 62
Sedlovka by mohla bejt aspon 30,9
Bral bych moznost tahat kabely pres hlavove slozeni
Jinak je to super HTcko, co jede do kopce a da se s nim blbnout i z kopce :) Akorat sem objednal teleskop, tak uvidime co to s tim udela.
Já ho mám dva týdny. Hned přeskládáno na kompletní XT, SID SL...
Aktuálně jsem na 10.1kg a čekám na EIE kola.
Po 7 letech na silničce (pokud nebudu počítat krátkou epizodu s Fatbikem v roce 2019) a gravelu zase na XC.
Mě to kolo neuvěřitelně překvapilo.
Jede super nejen do kopce, ale řekl bych že ještě líp dolekopcom... :)
A bmc speedfox nemůže? :-)
Domácí ministáj, s teleskopkami 9,3 a 9,1 kg (M a S) včetně pedálů.
Skvělé stroje nahoru, dolů i rovně :-)
Da se nekde koupit samostatne ta D shape sedlovka? Nasel jsem jen na bike24 pro teammachine (je to stejne?), navic neni skladem.
Je lepsi pro komfort D shape nebo ergon/canyon dvoudilna odpruzena s adapterem, nezkousel nekdo?
Míša vozí celou maratonskou sezonu Tufo XC14 v trošku lehčí tovární race verzi (615 g) a je spokojená. Akorát teď ji v KPŽ připravil první defekt sezony o bronz na Oderské Mlýnici.
Jsou to balóny, v reálu skoro 2.4 (61 mm na EIE ráfcích i30 mm), ale na asfaltu nijak nebrzdí a v dešti/blátě podrží. Pocitově pohodlné, ale svižné a rychlé gumy s dobrým záběrem.
Já tam na léto hodil ještě lehčí S-Worksy Renegade/FastTrack 2.3 okolo 575 g. Jsou o trošku užší a pružnější než ty Tufa, ale nemyslím, že by byly pohodlnější nebo rychlejší.
Máte na tom někdo vidlici se zdvihem 120mm? Bude to zvedat předek ve stoupáních?
Ahojte nema niekto skusenost?
https://eu.oneupcomponents.com/products/dropper-post-27-2-v2
na mojom santa cruz highball mam
https://www.bike-discount.de/en/syntace-p6-carbon-hiflex-27.2-di2-ready-27.2-x-400mm-seat-post
Jazdi sa na nej paradne ale premyslam nad teleskopom a syntace predat.
Zrušil sem objednávku a nakonec se rozhodl pro delší sedlovku, co byste brali z těhle vy?
DXC DP - https://www.bike24.com/p2732977.html
KS Lev Integra - https://www.bike24.com/p2378621.html
CB Highline XC - https://www.bike24.com/p2379640.html
OneUp V2 - https://www.krabcycles.cz/Sedlovka-OneUp-Dropper-post-V2
Na Bikeradar je novej test co se týče toho zdvihu...jedno Bmc klasika se 100 versus upravenej DC model se 120 vidlici
Čau pánové řeším nákup pro kluka. Výška 178cm a dlouhé ruce. Jak to vidíte M nebo L? Podle tabulky je přesně na rozhraní.
Právě řeším přestavbu kola do rodiny. A to BMC vypadá skvěle. Zvláště ta tmavě červená u modelu Four. Jakýkoli postřeh bude super.
Ty jo klucí, já vám závidím vaše nohy. Já mám vepředu 32, ale při delších prudších stojkách (typu Rýchorské boudy) už to je na hraně a přemejšlim dokonce o 30z. A to mám vzadu 10-52z.
Zrovna řeším výhledově novou vidlici, směřuju k REBĚ 100mm.
A narazil jsem na offset 51mm, který má REBA téměř výhradně. A dodávaná JUDY Silver TK R má psaný offset 42mm. OK.. ale co jsem zjistil, že JUDY Silver TK R se v offsetu 42mm dělá pouze v 27,5" a v 29" je taky 51 offset. No, nakonec jsem zadal seriové číslo do vyhledávače Rockshoxu a našlo jí to. Takže ok, 29" Judy s offsetem 42mm existuje:-)
Co ale teď řeším.., že REBA se dělá s "crown outer diameter" 53mm a 59mm. Moje Judy by měla mít 53mm.
Otázka tedy zní, můžu dát i těch 59mm? Znamená to jen výměnu hlavového složení nebo je to věc typu, bacha to nekupuj, protože budeš mít doma tyč k rajčatům?
Ahoj všem, po přechodu na velikost S (bohužel jen černá) pouštím do světa své M v exkluzivní Red Cherry :-)
Než to hodím na Cyklobazar, dávám možnost tady fans ;-)
Rám jetý jednu sezonu, bez kosmetických vad. Lak perfektní stav.
Velikost M je doporučena pro výšku 170 - 180 cm.
Hmotnost rámu 1,05 kg.
Prodám včetně nové zadní osy, nového vodítka řetězu, sedlové objímky, nového hlavového složení a nové karbonové sedlovky 120 g.
V ceně je i středové složení Black Bearing s novými ložisky dle vaší potřeby.
Vychytávky jako Block lock integrovaný do hlavového složení nebo vedení bovdenů/hadic trubičkami v rámu asi už všichni znáte.
Jako první majitel registrovaného rámu podržím záruku do 7/2027.
Pokud by někdo měl zájem, napište do SZ nebo zavolejte ;-)
Dobrý den , chtel bych se zeptat jak se tohle kolo chová na silnici popřípadě kolik maximalne km jste na něm ujeli předem děkuju za odpověď.