Desky a kotouče
Galfery kotouče jsem zkoušel, snad všechny druhy, destičky fialové a zelené. Kupodivu, zdaleka nejlíp mi s brzdami Saint a originálními Shimano destičkami a chladičem brzdí snad ty nejlevnější kotouče Tektro (203 mm) , které byly původně na manželčině elektrokole Rockrider EXPL 520 S. Kdyby mi to někdo povídal, vysmál bych se mu, ale je to prostě tak. Zatím jsem se nedostal k tomu, abych ty kotouče v téhle kombinaci vyzkoušel v nějakých opravdu dlouhých prudkých sjezdech (předpokládám, že to už se ty kotouče budou kroutit), ale při běžném ježdění i v celkem náročném terénu mě fakt hodně překvapilo, že tahle kombinace je lepší než kdybych měl se Saint Galfery kotouče a Galfery destičky.
No tvl.. Minus za osobní zkušenost..., bez vysvětlení A to i přesto, co jsem napsal... Jak na Novinkách, anonyme. ????????
Jo, tyhle Tektro kotouče mi na trailbike taky brzdili nejlépe z toho, co jsem tam zkoušel (SRAM Centerline, Formula, Avid). Mám je teď i na silničce :-)
kupodivu potvrzuji, mel jsem je na gravelu (160mm) a protoze sem menil kola z 6h na CL tak jsem je dal na zkousku na bike a max spokojenost
Má to nějaké modelové označení? V decathlonu jsou téměř vyprodané a Tektro tento konkrétní model ani nemá na svém webu.
Mám Tektro 160-24 (dva větší výřezy) a Tektro 160-8 (jeden větší výřez).
Jsou ty kotouče vhodné na destičky metalické a organické
Ano. Tohle není Shimano, které má některé kotouče jen na organiky :-).
Vypadaj pěkně! Jen teda škoda té váhy... Já kupuju z bike-discount obyč Magura Storm HC... Maj tam za 10 éček jak 180mm tak 203mm. Brzdí to, je to levný, lehký, 2,0mm tloušťka, není co řešit... Desky Galfer zelené - brzdí to pěkně, je to drahý... Desky Sinter zelené - brzdí to taky pěkně, trochu levnější.. Teď mám na trialovým kole desky v Magura mt5 třmenu český Goldfren - směs SW33 - tyhle desky prodávají vyloženě "trialové" brandy přebalené ve svých sáčcích za dvojnásobné peníze. Tahle směs je totálně jedovatá, jsem z nich nadšenej, navíc za totál jude peníze. A prostě česká firma, tak mám z toho dobrej pocit:-) Nejspíš objednám a otestuju i na mých mtb kolech... Jediný co je teda špatný je zpracování podkladové destičky - konkrétně pro modely do třmenů mt5 - to jsem musel trochu jináč naohejbat horní "pacičky".
Galfer zelene jsou organiky? (Chci organiky na jedovatejsi nastup...driv vadnou,ale nejezdim v Alpach:)
postupne zkousim 3 typy desticek na < SRAM TLM >
zeleny jsem zrovna v alpach mel, jediny co me prekvapilo, ze rychle odejdou
Pise se to..organiky brzdi vic hned, ale rychleji vadnou na delsich sjezdech.
Pro me tady na skalky/kopecky ideal
napsal jsem to spatne, ta smes mizi pred ocima :)
Galger dělá pouze organiky, s různym podílem kovových částic. Zelený jsou dost dobrý ale moc nevydržej. Fialový jsou skoro stejně dobrý ale vydržej podstatně dýl.