Ahoj. Už nějakou dobu hledám a řeším nějakou integrálu. Mladej (teď 5 let) šlape do trailů a pomalu přiostřuje... Doposud má integrálu zn. Rockbros z alíka (teď už to prodává i Kaufland), která ale ve mě jakožto ve starostlivém otci důvěru nevzbuzuje (i když parkrát už fakt pomohla). Hmotnost a velikost má ale super. Objenal jsem tedy Acerbisku na MTX, která ale váží cca 1000g a mladej nejen, že vypadá jako kosmonaut, ale je vidět, že ta hmotnost prostě je velkej problém (on sám je kostík co má 17 kg).
Dotaz je jasný: Jakou integrálu na juniora (nyní cca 50-51 cm), která nebude z vnějšku obří, a nebude mít 1 kg, a nebude stát 6000,- ?
Na CZ eshopech nic moc není (to už znám nazpaměť) - co nějaký zahraniční s něčím co se sem třeba běžně nedováží?
... ještě dodám, že jsem viděl i Alpinu Rupi a Abus YouDrop FF - je děsivé, jak moc je to podobné tomu Rockbrosu, co má teď mladej z aliexpresu. Dokonce tak moc, že jsem na tyto modely tak nějak zanevřel :(
Já pořídil Leatt, ale bez Brace bych mu to nedal, právě kvůli tý hmotnosti. Fotka je z jednoho z prvních použití, teď už jezdí na větším kole a mnohem rychleji a tak jsem rád, že je na to zvyklej. Už to párkrát něco zachránilo.
mladej jezdí bikros a taky jsem pro něj hledal nějakou helmu s rozumnou hmotností. Nejdříve jsem měl Bell Sanction XS (tu nosil od cca 3-5let), celkem dobrá, ale málo větracích otvorů, hmotnost 850g. Poté jsem mu koupil FLY racing rayce - ta je skrz větrání lepší, hmotnost stejná - 850g v lehce větší velikosti, ale nevýhoda že nemá přesku ale tzv. dvojité D-kroužky-> mladej si jí není schopen sám zapnout:/ U nás jsou bohužel za nesmysl ceny, ale nakonec jsem ji sehnal novou z UK skrz ebay za rozumnější peníz...
Jinak pokud by ti nevadila z druhé ruky tak mrkni tady na FB skupinu: "Bazar všeho pro bikros"
Ale to je snad ještě méně polstrované než ten abus = nebyl by odřený od země, nemá vnitřní polstr kolem uší a na bradě, takže je otázka, co by to udělalo při pádu.
Zatím musím zaklepat, pádů míváme hodně (odrážedlo, 2,5 roku, 12 kilo, občas modrý trail, hlavně pumptraky), ale zatím se pádům na bradu vyhýbáme v klasickém škopku.
Hele já jsem fanda integrálem pro děti, jsme v parku často a naopak nechápu to kolik dětí tam jezdí bez ni. Když tě nahoru veze lano není důvod ji nevzít, a prckovi už zachránila pár hodně nehezkejch úrazu, možná i dost vaznejch. Prcek od cca 5-6 vozil starší generaci Bell Sanction, vážila kolem 850g a byla super. Koukám že ta novější už váží víc. Teď jsme přešli na rozevírací Bell super 3 R, díky tomu je berem u na traily typu TT a i lokální věci, když chcem jezdit něco těžšího. Jasně, není plnohodnotná, tak premejslim ještě o doplnění něčím macatejsim, ale uvidíme. Zas prcek neváží jako dospelej chlap, tak ty energie tam není tolik. A malá kočka vozí od 5 O Neal backflip. Ta je těžká dost, ale malá to zvládá v pohodě, přece jen není to její sport c. 1 a většinou nejezdí celý den.
I když už máte vybráno, tak za zvážení stojí koupit i dětskou integrálu na motokros, vlezou se tam velké brýle jak nic. Náš synátor ji využije na kole v bikeparku, motokáry a měl i malou krosku, takže jezdil i na motorce ve stejné helmě.
Samozřejmě to nemá odnímatelnou čuňu, ale tu jsem na Uvexce viděl ležet po menším pádu utrženou 20 metrů za jezdcem...helma byla prakticky na vyhození, ulomilo se to komplet...
Konečně máme nahradu za rozkládací bellku, co ten malej opičák zapomněl na Klínovci. Bude to Abus Airdrop MIPS. Mips verze má na rozdíl od normální nastavovací kolečko, takže velikost S/M padne na 11letou hlavu akorát. Jen jsem dál větší lícní vycpávky. Pecka že jsme konečně našli helmu kam bez problémů padnou dioptrické brýle. Takže kdyby někdo řešil stejný problém, tahle helma je řešení. Navíc je teď za solidní cenu do 5 tisíc. Jediná nevýhoda je D přezka pod bradou, s tím bude asi trochu bojovat. Ale nic není dokonalé, ne? :)
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
... ještě dodám, že jsem viděl i Alpinu Rupi a Abus YouDrop FF - je děsivé, jak moc je to podobné tomu Rockbrosu, co má teď mladej z aliexpresu. Dokonce tak moc, že jsem na tyto modely tak nějak zanevřel :(
A je ta integrálka nutná? Já mít tohle na hlavě při sotva 20 kilech mít fakt nechtěl.
Já pořídil Leatt, ale bez Brace bych mu to nedal, právě kvůli tý hmotnosti. Fotka je z jednoho z prvních použití, teď už jezdí na větším kole a mnohem rychleji a tak jsem rád, že je na to zvyklej. Už to párkrát něco zachránilo.
Ja porizoval lehkou Abus s odnimatelnou bradou... asi 100 EUR, lehoucka.
Ahoj,
mladej jezdí bikros a taky jsem pro něj hledal nějakou helmu s rozumnou hmotností. Nejdříve jsem měl Bell Sanction XS (tu nosil od cca 3-5let), celkem dobrá, ale málo větracích otvorů, hmotnost 850g. Poté jsem mu koupil FLY racing rayce - ta je skrz větrání lepší, hmotnost stejná - 850g v lehce větší velikosti, ale nevýhoda že nemá přesku ale tzv. dvojité D-kroužky-> mladej si jí není schopen sám zapnout:/ U nás jsou bohužel za nesmysl ceny, ale nakonec jsem ji sehnal novou z UK skrz ebay za rozumnější peníz...
Jinak pokud by ti nevadila z druhé ruky tak mrkni tady na FB skupinu: "Bazar všeho pro bikros"
tam určitě nějakou seženeš za dobrý peníz...A pokud bys hledal i chráníče, tak třeba na vrch těl je za mě uplně super https://www.2hmoto.cz/ufo-bdyguard-ultralght-kid-l-pe02428-kl?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwi5q3BhCiARIsAJCfuZkZ3Y95mTjGAaO0mcj0zuM5F0vMRtMu9wgJjCgEdSKfia-yHzQsHfUaAuUxEALw_wcB
ten z druhé ruky uplně vklidu koupíš za 1000-1500,- v uplně ok stavu...
Když jsem to studoval, tak jsem ještě viděl https://www.twowheelingtots.com/strider-full-face-helmet-review/
Ale to je snad ještě méně polstrované než ten abus = nebyl by odřený od země, nemá vnitřní polstr kolem uší a na bradě, takže je otázka, co by to udělalo při pádu.
Zatím musím zaklepat, pádů míváme hodně (odrážedlo, 2,5 roku, 12 kilo, občas modrý trail, hlavně pumptraky), ale zatím se pádům na bradu vyhýbáme v klasickém škopku.
https://www.dookie.cz/integralni-prilba-bell-sanction-2-2024-mat-turquoise/?v=6597&gclid=Cj0KCQjwi5q3BhCiARIsAJCfuZlporBth4aLDzVuVjyCQjFpSOV8NNJzh7VtzGJ4NqNBBv2vGkBDlQYaAguXEALw_wcB&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=17610477351&utm_content=Cj0KCQjwi5q3BhCiARIsAJCfuZlporBth4aLDzVuVjyCQjFpSOV8NNJzh7VtzGJ4NqNBBv2vGkBDlQYaAguXEALw_wcB
... ale váží kilo
Detske BMX integraly Oneal jsou fajn. Mame uz druhou, tu prvni mel mladej ca. od peti let, a vydrzela dlouho, 3-4 roky.
Integralu vozime jen do bajkparku kde je lanovka, na traily a vsude jinde normalni helmu. Na slapani moc tezka.
Hele já jsem fanda integrálem pro děti, jsme v parku často a naopak nechápu to kolik dětí tam jezdí bez ni. Když tě nahoru veze lano není důvod ji nevzít, a prckovi už zachránila pár hodně nehezkejch úrazu, možná i dost vaznejch. Prcek od cca 5-6 vozil starší generaci Bell Sanction, vážila kolem 850g a byla super. Koukám že ta novější už váží víc. Teď jsme přešli na rozevírací Bell super 3 R, díky tomu je berem u na traily typu TT a i lokální věci, když chcem jezdit něco těžšího. Jasně, není plnohodnotná, tak premejslim ještě o doplnění něčím macatejsim, ale uvidíme. Zas prcek neváží jako dospelej chlap, tak ty energie tam není tolik. A malá kočka vozí od 5 O Neal backflip. Ta je těžká dost, ale malá to zvládá v pohodě, přece jen není to její sport c. 1 a většinou nejezdí celý den.
naši synovci vozí leatt endura 4.0 v Sku
Tak nakonec vybrána a objednána iXS Trigger FF MIPS na bike-discontu za 150 EUR.
Splňuje to asi vše, co jsem chtěl - kvalitu a bezpečnost, vhodnou velikost, dobrou hmotnost (>600g) a dobrej desing.
To jen kdyby někdo pročítal a taky něco takového hledal.
Díky všem za rady a názory!
https://cratoni.com/en/produkt/madcat/
.
I když už máte vybráno, tak za zvážení stojí koupit i dětskou integrálu na motokros, vlezou se tam velké brýle jak nic. Náš synátor ji využije na kole v bikeparku, motokáry a měl i malou krosku, takže jezdil i na motorce ve stejné helmě.
Samozřejmě to nemá odnímatelnou čuňu, ale tu jsem na Uvexce viděl ležet po menším pádu utrženou 20 metrů za jezdcem...helma byla prakticky na vyhození, ulomilo se to komplet...
Konečně máme nahradu za rozkládací bellku, co ten malej opičák zapomněl na Klínovci. Bude to Abus Airdrop MIPS. Mips verze má na rozdíl od normální nastavovací kolečko, takže velikost S/M padne na 11letou hlavu akorát. Jen jsem dál větší lícní vycpávky. Pecka že jsme konečně našli helmu kam bez problémů padnou dioptrické brýle. Takže kdyby někdo řešil stejný problém, tahle helma je řešení. Navíc je teď za solidní cenu do 5 tisíc. Jediná nevýhoda je D přezka pod bradou, s tím bude asi trochu bojovat. Ale nic není dokonalé, ne? :)
Tak tohle je luxusní nabídka.
https://www.alza.cz/sport/abus-youdrop-ff-velvet-black-s-d7684852.htm