Dětské 24" celopéro??
Doba se zase posunula a koukal jsem, že Kejda už Ripcorda odeslal.
Taky mám v plánu něco opatřit nebo postavit, i když to využijeme asi až další sezónu, tak se pomalu dívám co je k dispozici.
Kolo bude určeno na snazší enduro traily, Rychlebky, Trutnov. Bikepark příležitostně.
Mladej má teď ca. 125 cm, takže počítám, že bude mít okolo 128cm až to bude aktuální.
Chtěl bych
- teleskop ovládaným z řídítek, takže ideálně možnost vnitřního vedení a sedlová truba aspoň 30.9. (to bude asi největší problém, třeba Ripcord to zatím nemá, Yuma myslím taky ne, VPace nevím, snad jo)
- Zdvih - je mi to v podstatě jedno, na trhu je od 100mm do 145mm
- Zbytek - ideálně abych toho nemusel moc měnit
- Stavbě se nebráním, ale nepreferuji ji nutně, protože dětské komponenty se hůř shání...
Zatím jsem narazil na následující kusy a zajímal by mě názor těch, co taky řešili co pořídit.
- Transition Ripcord
- VPace Moritz24 (chystá se Moritz24 2.0 na letošní léto)
- Rocky Mountain Reaper
- Propain Yuma 24/26 (je pro vetší děti, 145cm+, pro nás brzo)
- Norco Fluid 24 (otázka je dostupnost)
- Jeffsy Primus 24 (dostupnost?)
- Early Rider Hellion X24
- Commencal Clash 24 (moc bajkparkové)
- Mondraker Factor 24
- Cube Stereo Rookie 24 (uvádějí 15,5kg, to asi ne)
- Kona Process 24
Nikdo nic?
Ke kolům bohužel neporadim, jsme zatim u 16". Ale u Sterea mi to teda tvrdí 12,1kg a dle Cube stránek jiný název pro 24" STEREO 240 PRO to STEREO 120 ROOKIE co píšeš ty je 27,5" a tam opravdu je těch 15,5kg. Jinak teda u toho Sterea 240 asi stačí doplnit sedlovku. Má 30,9mm ale asi bez origo vnitřního -> díra asi neni takovej problém dodělat.
Ja jo :-)))
Nevim jak moc trvas na fullu (mas ve vyberu i hardtail). Ted jsem dostavel na NsBikes Clash - https://nsbikes.com/clash-jr,119,pl.html
Vyhodou je, ze ten ram pobere i 26" kola, ma 30.9 sedlovku. Nevyhodou - nema diru na vnitrni vedeni, tu dodelam az teleskop prijde.
Obecne jsem se vubec s detskymi komponenty nemazal - krome klik a sedla. Na takhle velke kolo uz to asi neni treba. Vidlice 26", komplet Deore 1x12 a jezdec nema s ovladanim problem - razeni umackne, a packy brzd priblizis. Holt je prehazka v pozici hluboka orba, ale s tim se da zit. Ale obecne jakekoliv komponenty se ted budou kupovat blbe, ja uz skoro nesehnal kotouce.
Velikostne je na tom spunt podobne - 126cm aktualne.
Ad hluboka orba: co tam mas za kazetu a co je to za raminko? Ja budu davat 1x12 11-46 a ctr s kratkym. Bohuzel je to do 45z, tak snad to tam nejak zkroutim...
Mam tam Shimano DEORE RD-M6100 SGS spolu s SunRace CSMZ90WA5. Tuhle kombinaci jsem kupoval dvakrat, i na dcery kolo a zatim funguje super. Mel jsem z toho obavu, jak se to na 24" posklada, ale nijak me to neurazi.
HT mame a pocitam ze to letos bude hlavni kolo, ale na dalsi rok bych chtel 24 celopero. Loni bylo hlavni kolo 20 celopero a to je ted na slapani do kopce uz male, takze bude jen do parku/traily s tahanim na lane.
Vim ze na HT jde jezdit taky, ale prijde mi to zbytecny - kdyz chci aby mladej potadne lital, chci mu poskytnout adekvatni vybaveni kdyz muzu. Navic ja celopero mam, nechci ho nutit jezdit na HT.
Ja to udelal presne opacne:) Fulla jsem prodal (s logikou - nebudu jezdit na fullu, kdyz on ma HT) a jezdim s nim (po 15 letech) na HT (29" Dartmoor Primal 160mm zdvih). A popravde - bavi me to mnohem vic, mel jsem preprahnout uz davno. Ale chapu, ze tohle je ryze individualni a ja jdu trochu proti proudu. Ale ta jednoduchost HT je fakt opojna, ma to neco do sebe.
Tak já mám oboje, jak fulla, tak enduro HT.
Mám už 7 let Cotica BFE se 150mm Foxem, dá se na tom jet cokoliv. Ale na enduro trailech to není takové potěšení, prostě 160/160mm full to prostě není, a těžší věci jako velký skoky nebo kameny na tom radši nedávám (a mám tam i lehčí obutí). Když jsem kvůli tlumiči v servisu musel vzít na Trutnov Cotica, tak jsem byl tak vyklepanej, že jsem si řekl, že to nemám zapotřebí. A defekt zadku cvaknutím mám občas i na těch 160mm :D
S mladým jezdím nejvíc na pevňáku, ale když jedeme na traily, tak beru fulla, a mladýmu ho chci dopřát taky, protože jezdit nějaký kameniště na HT není úplně ono a osazení počínaje pláštěma musí taky odpovídat.
Pěkně pěkně :). S teleskopem budeš mít trochu potíže, jestli se to vůbec do těch rámů vleze... teď jezdíme 27,5" na S rámu a žádný teleskop tam nedám. Ale prakticky to ničemu nevadí:).
Spíš budeš mít problém asi cokoli sehnat.