poměrně super tu na B-F fungují vlákna Dětské kolo 16, Dětské kolo 20 a Dětské kolo 24... nicméně děti rostou a je potřeba přezbrojit. Nejinak je to s mým starším mládětem, a i to druhý mu šlape na paty. Proto bych rád založil nový vlákno zaměřený na výběr 26" kola... jak verzí mini26er, který řeší ti, co chtěl z nějakého důvodu přeskočit 24", tak i na kola pro juniory, kteří vozí velikosti o fous větší.
Dětské kolo na 26" má totiž svá specifika, ale zase dík tomu, že 26" byl douhou dobu preferovaný rozměr kol, lze seznat poměrně dost zajímavých komponentů za rozumný peníz (i nerozumný :-)). Takže bych rád vytvořil místo, kde se setkají podobně pozitivně postižení rodičové, kde se člověk dozví hromadu novýho, najde konstruktivní oponentůru i inspiraci z jiných úspěšných nákupů či staveb :-)
No a jen tak pro zábavu, jako sondu do naší duše, přidávám aketku...
Kolik jsem ochoten nasypat prostředků do dětského kola?
Superior už má na webu modely 2018 a jak už bylo před časem zmíněno ve vlákně 24" Kinder kol, tak skutečně přišel s rozměrem 27,5". Koukám na to a ten Team 27 je moc fajn. Nevím,jestli někdo další dělá 27,5" pro mlaďochy. Za mě zajímavej počin.
Dobrý den všem, poradili byste mi s výberem kola pro:
kluk přesně 9 let, výška 135, trasy cca 10-15km lesní stezky, asfalt/hlína, občas kořeny/kamení, převážně rovina - typicky Klánovický les. Občas celodenní výlety 20-30km typicky Polabská cyklostezka nebo Brdy. Preferuji nízkou váhu, kvalitní komponenty.
Rozhoduji se koupit nyní a užít ještě podzim: Author UltraSonic 26:
Rád bych samozřejmě aby za ty peníze kolo užil co nejdéle. Dle jednoho obchodu (kde mají Supa) bude 15.5' rám na jaře pro něj jezditelný, dle druhého (kde mají Authora) bude na tuto veĺikost zralý až od 2019.
Ahoj , nepotřebujete někdo pěkný, zachovalý rám V15( kola 26) No Saint Angel, bílý, váha 1500g+ gratis pevná alu vidle, případně bych postavil i celé lehké kolo ( ZTR Crest, Sid, X9 2x10, případně podle přání) ?
Dost se tu řešil Amulet Youngster 26. Viděli jste už toho nového 26" carbonového Youngstera co maj na rok 2018? Vypadá fakt nádherně, jen cena taky pěkná. 26 000 za rám včetně karbonové vidlice.
Zeptám se tady, protože možná najdu více stejně postižených. Protože synek odrostl 24" a druhý potomek do ní doroste až za 3-4 roky, musím ji umístit na půdu. Jak kolo co nejlépe zakonzervovat? Mám v plánu vše umýt, vyčistit, promazat spíše více, kovové prvky šplíchnout lehce silikonem (rám, kliky atd.) a lehce zabalit do igelitu. Na půdě v zimě mrzne, v létě je vedro. Ale sucho tam je.
Máte tip na (lehký) košík do malého rámu, s možností vyjmutí/vložení lahve bokem?
Brzy budu mít k prodeji 2 rámy, 26´, velikost cca 15 - 16´ (sedlová trubka 40 cm, horní 53), disc i V brzdy. Jeden chlapecký, jeden holčičí, ježděny dětmi 10 let, cca 150 cm. Fotky i přesné rozměry dodám, možné i jiné komponenty, i celá kola.
Poslal jsem v rámci rodiny dál Nippera 24 z profilu a zůstali mi tu jednou jeté 2ks pláště Schwalbe Rocket Ron Addix 24x2.1 - kevlar. Jedna vím že má 430g, druhou si nepamatuju, můžu zítra zvážit, ale bude to +-10g stejný.
Kdyby měl někdo zájem tak do SZ. 800,- + pošta. Myslel jsem na jaře, že současnou 26ku budu stavět o něco déle a tu 24 ještě užijem, ale nějak se zvrtlo ;-)
Edit: sorry teď sem si všimnul, že jsem ve 26 vlákně...
Synovec povyrostl a 20" už bude příští rok vodit jeho bráška, tak je čas na nový projekt. Ještě musím udělat měření, jestli se na to vejde, ale doufám, že jo...
Ahoj, pokud by byl zájemce měl bych na prodej rám RB KID xs 26" viz. moje biky. K rámu nechám kliky se středem a převodník 32Z. Hrozný jak ty děcka rostou.
Pokud si netroufáte na stavbu a skousnete konfekci, tak teď během cyber weekend se dá pořídit GRAND CANYON AL SL 6.9 2016 v SX (pro cca 150-162cm) i s dopravou cca 22.500,- váha kolem 11,5kg, osazení: 27,5 kola, RS REBA RL, 3x10 SLX, šaltr XT, brzdy jen BR-M506. Já ráno neodolal a jednoho dětem objednal :-)
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Dotaz. Dostanu tyhle "kliky": do tohohle rámu?
Superior už má na webu modely 2018 a jak už bylo před časem zmíněno ve vlákně 24" Kinder kol, tak skutečně přišel s rozměrem 27,5". Koukám na to a ten Team 27 je moc fajn. Nevím,jestli někdo další dělá 27,5" pro mlaďochy. Za mě zajímavej počin.
Dobrý den všem, poradili byste mi s výberem kola pro:
kluk přesně 9 let, výška 135, trasy cca 10-15km lesní stezky, asfalt/hlína, občas kořeny/kamení, převážně rovina - typicky Klánovický les. Občas celodenní výlety 20-30km typicky Polabská cyklostezka nebo Brdy. Preferuji nízkou váhu, kvalitní komponenty.
Rozhoduji se koupit nyní a užít ještě podzim: Author UltraSonic 26:
http://cz.author.eu/detska/detska-26/author-ultrasonic-26-2017-ua42873301
Nebo na jaře ve velikosti rámu 15.5': Sup Team 27.5:
https://superiorbikes.eu/cz/2018/junior-kids/team-27/matte-black-white-team-red
Rád bych samozřejmě aby za ty peníze kolo užil co nejdéle. Dle jednoho obchodu (kde mají Supa) bude 15.5' rám na jaře pro něj jezditelný, dle druhého (kde mají Authora) bude na tuto veĺikost zralý až od 2019.
Děkuji za případné rady, hezký den
Ahoj , nepotřebujete někdo pěkný, zachovalý rám V15( kola 26) No Saint Angel, bílý, váha 1500g+ gratis pevná alu vidle, případně bych postavil i celé lehké kolo ( ZTR Crest, Sid, X9 2x10, případně podle přání) ?
Dost se tu řešil Amulet Youngster 26. Viděli jste už toho nového 26" carbonového Youngstera co maj na rok 2018? Vypadá fakt nádherně, jen cena taky pěkná. 26 000 za rám včetně karbonové vidlice.
zdravíčko, neprodává někdo nějakou tu 26ku? pro našeho devítiletého klučinu, cca 145 cm
bejci..budu mít na prodej rám sup xp 905..bledě modrý vel. 15...rám na 26 kola...pokud by byl zájem, hodím foto...
tak ne 905 ale xc 830 ve Velikosti. 15...
Zeptám se tady, protože možná najdu více stejně postižených. Protože synek odrostl 24" a druhý potomek do ní doroste až za 3-4 roky, musím ji umístit na půdu. Jak kolo co nejlépe zakonzervovat? Mám v plánu vše umýt, vyčistit, promazat spíše více, kovové prvky šplíchnout lehce silikonem (rám, kliky atd.) a lehce zabalit do igelitu. Na půdě v zimě mrzne, v létě je vedro. Ale sucho tam je.
Máte tip na (lehký) košík do malého rámu, s možností vyjmutí/vložení lahve bokem?
Brzy budu mít k prodeji 2 rámy, 26´, velikost cca 15 - 16´ (sedlová trubka 40 cm, horní 53), disc i V brzdy. Jeden chlapecký, jeden holčičí, ježděny dětmi 10 let, cca 150 cm. Fotky i přesné rozměry dodám, možné i jiné komponenty, i celá kola.
Na sériovku nevypadá zle. Dal jsem to vedle SUPu na váhu a vyšlo mi cca o 110g víc - 9,98kg
Pro stavitele ;-)
Poslal jsem v rámci rodiny dál Nippera 24 z profilu a zůstali mi tu jednou jeté 2ks pláště Schwalbe Rocket Ron Addix 24x2.1 - kevlar. Jedna vím že má 430g, druhou si nepamatuju, můžu zítra zvážit, ale bude to +-10g stejný.
Kdyby měl někdo zájem tak do SZ. 800,- + pošta. Myslel jsem na jaře, že současnou 26ku budu stavět o něco déle a tu 24 ještě užijem, ale nějak se zvrtlo ;-)
Edit: sorry teď sem si všimnul, že jsem ve 26 vlákně...
Měl by někdo zájem o kompletní osazení z kola Cube AIM 2014 26er ?
Na prodej by bylo vše vyjma rámu. Cena 5k. Stav slušný.
Stačí jen doplnit rám a je komplet kolo.
Chlapi, koukněte na bazar. Nabízím 2 rámy pro dětskou 26, díly, ev. i celá kola. Děti vyrostly :-)
Synovec povyrostl a 20" už bude příští rok vodit jeho bráška, tak je čas na nový projekt. Ještě musím udělat měření, jestli se na to vejde, ale doufám, že jo...
Ahoj, pokud by byl zájemce měl bych na prodej rám RB KID xs 26" viz. moje biky. K rámu nechám kliky se středem a převodník 32Z. Hrozný jak ty děcka rostou.
Prý novinka:
https://www.ghost-bikes.cz/produkt/asket-46-al-redblackwhite/1441?eco=mail&utm_source=ecomail&utm_campaign=2017_11_10_media_ghostasket2018&utm_medium=email&utm_term=55781&ecmid=55781
Dobrý den,
Chtěl bych postavit 26" pro kluka. Má 9 let , 140cm.
Našel jsem tento rám : http://pcshop.pells.cz/sport/ram-razzer-26-junior-s-15-_d38364.html
Bude tento rám vhodný ? Nebo máte nějaké jiné tipy?
Dekuji
Pokud si netroufáte na stavbu a skousnete konfekci, tak teď během cyber weekend se dá pořídit GRAND CANYON AL SL 6.9 2016 v SX (pro cca 150-162cm) i s dopravou cca 22.500,- váha kolem 11,5kg, osazení: 27,5 kola, RS REBA RL, 3x10 SLX, šaltr XT, brzdy jen BR-M506. Já ráno neodolal a jednoho dětem objednal :-)
https://www.canyon.com/cs/factory-outlet/category.html#category=mtb-bikes&sort=price&order=1&id=21377