Full e-bike do 100k
Dát dnes kilo za ebike, určitě bych chtěl karbon a novou generaci... Nic s baterií 630, starým motorem aj... To je prostě nesmysl...
Takže ideálně to Cube...Nebo tu Husqvarnu a za tu ušetřenou dvacku bych si dopřál lepší vidlici... Protože jak blbě koupíš teď, tak se toho budeš horko těžko a pod cenou zbavovat...
...na jazdu okolo komína, žiadne divočenie ... vysvetlíš mi, akú výhodu má pre 110kg pohodového jazdca karbónový rám proti hliníku? Fakt ma to zaujíma
Třeba v opravitelnosti a odolnosti. Případně některé vibrace vidlice a tlumič nebere a pohodlí je o rámu
Spousta lidí co si tu kupuje levné duralové rámy, často nechtějí přijmout ať podvědomě , nebo nevědomě to kolo má malou živostnost a omezenou opravitelnost až žádnou.
prečo malú životnosť? a opraviteľnosť čoho? žiadne rýpanie, vyslovene ma to zaujíma
Karbon je velmi houževnatý materiál, odolnější než hliník. A taky "nestárne". Hliník jednou praskne, akorát nevíš kdy. Karbon se dá opravit jednodušeji, prostě to zalepíš. Kdežto sežeň dobrého svářeče na hliník.
Hliník jednou praskne, akorát nevíš kdy.
Určitě jednou praskne, ale kdy podle vás?? Kolik se na hliníkovým rámu dá ujet? 6000km? 20000km? 100 000km?
To bude asi dost individuální. Mám 26 starý superior, najeto kolem 5000 a zatim nepraskl. Začal jsem na něm jezdit víc až loni tak se uvidí :).
Nižší váha, opravitelnost a říkejme si co chceme, většinou to i líp vypadá. Doby covidu kdy se se stotisící v ruce zapisovalo do pořadníku na kolo, které dostanu po sezóně jsou už naštěstí pryč.
Dneska prostě vybírám komu a za co ty peníze dám... Takže za mě karbon. slušný motor a baterii a co nejlepší osazení.
Husqvarna končí, asi bych nechtěl bajk s neznámou dostupností ND do budoucna.
Ale je pravda že často ND nejsou na kola tři roky stará u normálních značek které dal fungují.
To by mě taky nějak netrápilo... Od výrobce bych při nejhorším možném scénáři potřeboval asi jen rám.
Nevím jak teď, ale měli svoje baterky.