Inserty do ráfku
Upřímně ta váha cushcore je znát spíš ve vzduchu než do kopce, ale stojí to za to. Na enduru vozím jen vzadu a nějak nemám potřebu řešit nic jinýho. Cushcore tvrdí že i snižuje valivý odpor, přijde mi že na tom něco možná je.
Sundat to z karbonových ráfků je docela dřina ale s Exo+ to není takový problém.
U hliníkovejch to bude jiný?
Není Stačí mít trochu grif a jde to v pohodě. Někdy to chce nové pláště nahodit a nafoukat bez vložky( stalo se mi to jen jednou u schwalbe super gtravity) aby to šlo pak nasadit. Jinak tak 10min práce jak na carbon nextie, tak na DT FR560
Ale je. Instaloval jsem to na mnoho ráfků a viděl a mluvil s lidma co to vymysleli. Obecně je to na karbon mnohem těžší. Nextie jsem ještě v ruce neměl ale mám srovnání mnoho značek al i karbon a obecně je to nesrovnatelně těžší.
Jak píšu, nextie hokelees i29mm bez problémů. Ale mám už grif a používám takovou mega plastovou špachtli a s ní je to jiná liga.
Muze byt. Grif mam myslim taky, delal jsem jich uz mozna sto a jak rikam, na hliniku nebo min tesnych karbonovych rafcich (treba Giant) to je prace na 5 minut. Na LB to ale stejnym postupem muze byt i hodina. Na ENVE jsem videl typky co to vyrabi nadavat a prat se s tim hodinu. Mam uz sto let objednanej ten jejich "Bead dropper" ktery cekam ze to dost usnadni oproti mymu vyrobenymu, ale i tak ta patka na LB udrzi vahu dvou lidi aniz by slezla z rafku..
Většinou jo. Na prakticky každém hliníkovém ráfku mám gumu s CC vyměněnou za 5 minut, na většinu karbonových potřebuju hodinu. Nevím jestli mívají méně hluboký kanál uprostřed a trochu větší průměr u patky nebo proč je to tak na těsno ale light bicycle, enve, e13 I we are one všechny jdou dost těžko sundat. Někdy i bez cushcore, ale s ním je to fakt dost práce.