Jaké máte výhrady proti kolům Maxbike? Já osobně vidím jen přednosti. Hlavně ve výbavě, kdy už od Altusu je výbava komplet Sh, bez taiwan dílů a tedy plně kompatibilní, kvalitativně na výši, vydrží, vše je spolehlivé ..
Jediné "slabší" místo vidím v nadváze, která je ale jen u nižší a střední třídy, kolem 500 g .. Ale osobně bych dal přednost Maxbike s Altusem až Aliviem, než obdobné cenové kategorii GT, Rock Machine a jiné renomované zn., kde se platí jen za rám a jehož cena je kompenzována ubohou, noname výbavou .. J.
v Vilém, Prodi, McBlacky a další .. kritizujete, kolik se vynořilo nových nicků na obhajobu Maxbike .. ale na druhé straně je fakt, že se všichni vyjádřili, proč jsou zastánci maxbike .. A vy??
Kolik z vás udělalo nový nick, n. jste alespoň požádali někoho neangažovaného do causy Maxbike, aby dal hlas na "fuj"??
Ani neměli odvahu se vyjádřit a prostě hlasovali negativně .. Tomu neříkám hrdinství. Přijde mi to, jako že odpůrci dostali bobky, že Maxbike byjde cool a tak jste zaktivizovali všechny možné způsoby, aby jste zvrátoli převahu kladných hlasů .. !! Styďte se, "hrdinové" .. :-) J.
cuuuus Jiriku, ty jeste zijes ? byla tu nuda bez tebe :-DDD
hehe ale k tematu - sem se uklik, ja to cetl jako KO - tak pardon :-(, design se mi ale nelibi, takze bych si podobny ram neporidil - snad to staci :-)
Já tu uvedl tuhle diskusi a jasně řekl, co je polusem u těchto kol. Nikdo z vás neřekl jedinou podstatnou výhradu, znamenající mínus ..
Design je věc vkusu, čili irelevantní.
To, že MrBlacky nemá rád Maxbiky jen proto, že tu mnozí z vás udělali z diskuse o maxbike guláš a chaos, to je opět věcí jeho ne/vkusu .. Navíc šlo o účelové znehodnocení této diskuse .. :-) ..
A nezvratný důkaz, že Maxbike jsou dobrá kola, je jejich prodejnost a .. stačilo by statisticky porovnat prodejnost značek této třídy .. ale jsem jist, že nikdo takovou statistiku nepředloží i kdyby existovala .. V podstatě by stačila statistika několika větších obchodů, kde se vedle maxbiku prodávají i jiné zn. .. Takový Patar by mohl přispět .. ostatní prodejce, sledující toto vlákno, nebudu jmenovat, je na každém z nich, zda se prohlásí, anebo ne ..(nejsem jako tu mnozí, co se vrtají v soukromí jiných ..)ale jsou tu a sledují dění tu, já je znám, jako oni znají mne .. a jako nikdo z nich proti mne nevystoupil, tak ani já nebudu na ně prstem ukazovat .. bylo by to neetické ..J.
No tak hledím na to,co se zde všechno napsalo během jednoho dne ,co jsem tu nebyl.
Pánové já vám tleskám:-)
Je vidět ,že o samotné hodnocení značky Maxbike tady vlastně ani nejde.
Myslím,že ani nemá moc smysl vyjadřovat se k některým příspěvkům.
Díky za dodatečné hodnocení mého kola.
Ale přece jen si neodpustím nějaké poznámky.
1.Pokud jde o používaní levných značek,u některých lidí jde jen o image a nic víc.
já sám mám kamaráda,který celý svůj život věnoval jízdě na kole a který má s koly daleko více společného ,než kterýkoliv z vás a pánové tento člověk jezdí na kole Dominátor.Ročně najezdí hrubo přez 15 000km a ještě jsem ho neslyšl,že by byl nespokojen se svým kolem.
2,Už jsem se setkal s jedinci,kteří se odváží na rámech Maxbike jezdit FR a DH.Sebevrazi!
Pak se nedivme že ty rámy pod někým praskají.
Asi by se dalo napsat spousta dalších argumentů,ale asi by to ani nemělo smysl.
No já jsem zde na B-F slyšel několikrát argument,že tyto rámy praskají.
Já znám teda v mém okolí 4 lidi co na rámech MB jezdí a zatím nikomu nepraskl.
Ale už jsem se setkal s lidmi,kteří na těchto rámech jezdí FR.
Já zastávám názor,že prasknout může jakýkoliv rám.
A ovlivnit to sám můžu leda tak,že si pořídím takový jaký je svojí kvalitou odpovídající mým nárokům na ježdění a finanční únosnost.
To je u každého naprosto individuální záležitost a to je to co mě tady trochu mrzí,když závodníci a lidé majetnější hodnotí výrobky,tak jako by to měly být závodní a drahé komponenty.
Celá pointa se pak ztrácí kdesy v záplavě nesmyslných přízpěvků a imaginárních teoríí.
Ano, každé kolo je výrobcem a výbavou určeno k něčemu jinému .. Přesto si myslím, že kvalitní rámy (vč. Maxbike) nebudou praskat ani při nevhodném a extrémním použití, spíš se jezdec díky nevhodnosti někde vymele .. a při šikovném pádu se může zničit vše .. Ale to už jsme v rovině úvah .. :-) J.
Jsi blbeček většího kalibru než jsi se ukázal, nemluv do něčeho o čem nic nevíš...To že má někdo stejné příjmení nemusí nutně znamenat, že je pojí i příbuzenský vztah...přeber si to chytráku
A to že reaguju je jen dusledek, toho jak tady prudíš a zasíráš olkyčforum, čekám kdy na mě zakřičíš z kola,nebo už nesplnuju tvuj pedofilni level na děti na který to praktikuješ?
Ha?
Nebo mi napiš něco latinsky, třeba něco z wikipedie :-*
Na Maxbiku mi přijde dost ujetý, krom toho že se mi nelíběj, že maj model za 14900,- a 75000,- postavenej ne stejným rámu. Alespoň podle katalogu to tak vypadá.
to, co napíši, je můj SUBJEKTIVNÍ názor pro přečtení několika threadů na téma MaxBike i ostatních - protože se často zvrhnou na debatu OLKYC+jiné alternativy versus zbytek. Věnoval jsem tomu čtení pár hodin. Celkový dojem shrnu:
A. Místo abych se dozvěděl, jak třeba někomu funguje vidle SR Raidon - tedy informace typu - mám ji dlouho, najel jsem na ní xxx km, nemusí/musí se jí věnovat hodně údržby, atd. čtu různé přestřelky mezi výše uvedenými skupinami.
B. Co se týče tohoto boje - můj dojem je, že OLKYC&spol odmítne přijmout jakýkoli jiný názor, než ten jeho a použije k tomu jakýkoli argument. To mi připomíná jednoho mého bývalého kolegu, který před holkami tvrdil, že nejí maso. Následně pak v jídelně, kde na výběr bylo vždy nějaké bezmasé jídlo, našel pokaždé argument, proč zrovna teď si musí dát jídlo masité. :-)
C. Buď je OLKYC:
Geniální člověk, kterému jde 100% o zjištění objektivní pravdy, který i při vědomí toho, že nemůže nikdy vyhrát, pořád se snaží zlepšit svět a přivést lidi k pravdě.
Jde o člověka s poruchou osobnosti.
Já se, za současného stavu poznání, přikláním k variantě 2.
Opakuji, že je to můj a jen můj osobní názor, který jsem vyslovil a nikomu ho nevnucuji, nebudu o něm nikoho přesvědčovat - tedy nebudu reagovat na ničí reakci na tento můj příspěvek, ať kdo chce napíše co chce. :-)
A teď k hlavnímu důvodu, proč jsem si dal tu námahu se zaregistrovat a obtěžovat mým názorem.
NEDALO mi nerýpnout si. :-))))
Cituji "Hlavně ve výbavě, kdy už od Altusu je výbava komplet Sh, bez taiwan dílů a tedy plně kompatibilní ......"
Na stránkách www.maxbike.cz jsem v katalogu kol našel kolo COCA za 16500, které má v detailu uvedeno kliky TRUVATIV BLAZE, osu TRUVATIV, cenu 33500 ;-) CO S TÍM ??
P.S. Mám rám MERIDA MATTS900V, osazený kombinací SH a SRAM, manželka má Author Enigma, osazený kombinací SH a SRAM a nevidím v tom vůbec žádný problém proti druhým našim kolům, kde je pouze SH nebo kombinace SH/SR. A také se stotožňuji s názorem, že rám většinou nevyměníš, cokoliv z výbavy ano.
Tož tak ! :-)
Mám 35Mb 3roky,najeto cca 20000km,při váze 70kg a vcelku brutálnim zacházení rám v pořádku,komponenty jsem postupně vloni dle peněz různě obměnil.Každý jezdí podle kapsy,já jsem spokojen
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Maxbike moc dobrý být.., ale poslední dobou jim šplhá na paty idealbikes ! www.idealbikes.net/bike.php?bike=87 :)
v Vilém, Prodi, McBlacky a další .. kritizujete, kolik se vynořilo nových nicků na obhajobu Maxbike .. ale na druhé straně je fakt, že se všichni vyjádřili, proč jsou zastánci maxbike .. A vy??
Kolik z vás udělalo nový nick, n. jste alespoň požádali někoho neangažovaného do causy Maxbike, aby dal hlas na "fuj"??
Ani neměli odvahu se vyjádřit a prostě hlasovali negativně .. Tomu neříkám hrdinství. Přijde mi to, jako že odpůrci dostali bobky, že Maxbike byjde cool a tak jste zaktivizovali všechny možné způsoby, aby jste zvrátoli převahu kladných hlasů .. !! Styďte se, "hrdinové" .. :-) J.
cuuuus Jiriku, ty jeste zijes ? byla tu nuda bez tebe :-DDD
hehe ale k tematu - sem se uklik, ja to cetl jako KO - tak pardon :-(, design se mi ale nelibi, takze bych si podobny ram neporidil - snad to staci :-)
hehe, jdu si to cely docist, stoji to za to...
Já tu uvedl tuhle diskusi a jasně řekl, co je polusem u těchto kol. Nikdo z vás neřekl jedinou podstatnou výhradu, znamenající mínus ..
Design je věc vkusu, čili irelevantní.
To, že MrBlacky nemá rád Maxbiky jen proto, že tu mnozí z vás udělali z diskuse o maxbike guláš a chaos, to je opět věcí jeho ne/vkusu .. Navíc šlo o účelové znehodnocení této diskuse .. :-) ..
A nezvratný důkaz, že Maxbike jsou dobrá kola, je jejich prodejnost a .. stačilo by statisticky porovnat prodejnost značek této třídy .. ale jsem jist, že nikdo takovou statistiku nepředloží i kdyby existovala .. V podstatě by stačila statistika několika větších obchodů, kde se vedle maxbiku prodávají i jiné zn. .. Takový Patar by mohl přispět .. ostatní prodejce, sledující toto vlákno, nebudu jmenovat, je na každém z nich, zda se prohlásí, anebo ne ..(nejsem jako tu mnozí, co se vrtají v soukromí jiných ..)ale jsou tu a sledují dění tu, já je znám, jako oni znají mne .. a jako nikdo z nich proti mne nevystoupil, tak ani já nebudu na ně prstem ukazovat .. bylo by to neetické ..J.
právě sem dočetl celý tenhle thread a musim řictže sem se hoooodně pobavil:-)
No tak hledím na to,co se zde všechno napsalo během jednoho dne ,co jsem tu nebyl. Pánové já vám tleskám:-) Je vidět ,že o samotné hodnocení značky Maxbike tady vlastně ani nejde. Myslím,že ani nemá moc smysl vyjadřovat se k některým příspěvkům. Díky za dodatečné hodnocení mého kola. Ale přece jen si neodpustím nějaké poznámky. 1.Pokud jde o používaní levných značek,u některých lidí jde jen o image a nic víc. já sám mám kamaráda,který celý svůj život věnoval jízdě na kole a který má s koly daleko více společného ,než kterýkoliv z vás a pánové tento člověk jezdí na kole Dominátor.Ročně najezdí hrubo přez 15 000km a ještě jsem ho neslyšl,že by byl nespokojen se svým kolem. 2,Už jsem se setkal s jedinci,kteří se odváží na rámech Maxbike jezdit FR a DH.Sebevrazi! Pak se nedivme že ty rámy pod někým praskají. Asi by se dalo napsat spousta dalších argumentů,ale asi by to ani nemělo smysl.
No já zatím o žádných prasklých rámech neslyšel, ale zeptám se .. pokud to od Tebe nebylo jen teoretické připuštění této možnosti .. J.
No já jsem zde na B-F slyšel několikrát argument,že tyto rámy praskají. Já znám teda v mém okolí 4 lidi co na rámech MB jezdí a zatím nikomu nepraskl. Ale už jsem se setkal s lidmi,kteří na těchto rámech jezdí FR.
ještě, že jsem se Tě zeptal .. :-) .. Vyznělo to, jako by jsi o prasklých věděl .. :-) j.
a TO, COS TU SLYŠEL O PRASKÁNÍ, BYLA JEN (doufám) TEORETICKÁ ÚVAHA Gorgova, že by to mohl říct účelově jako alter nick .. J.
Já zastávám názor,že prasknout může jakýkoliv rám. A ovlivnit to sám můžu leda tak,že si pořídím takový jaký je svojí kvalitou odpovídající mým nárokům na ježdění a finanční únosnost. To je u každého naprosto individuální záležitost a to je to co mě tady trochu mrzí,když závodníci a lidé majetnější hodnotí výrobky,tak jako by to měly být závodní a drahé komponenty. Celá pointa se pak ztrácí kdesy v záplavě nesmyslných přízpěvků a imaginárních teoríí.
Ano, každé kolo je výrobcem a výbavou určeno k něčemu jinému .. Přesto si myslím, že kvalitní rámy (vč. Maxbike) nebudou praskat ani při nevhodném a extrémním použití, spíš se jezdec díky nevhodnosti někde vymele .. a při šikovném pádu se může zničit vše .. Ale to už jsme v rovině úvah .. :-) J.
maxbike prostě nemůže prasknout!!! To je naprosto nepřípustný!!!
no jisteee!
To je nesmysl, parsknout může jakýkoliv rám (nevhodné použití, defekt materiálu). Tomu přece nemůžeš věřit, že by ani MB neprasknul. :o)
ne MB nepraskne nikdy!
a kdyby nahodou, tak urcite samo sroste :-D
vlastně takový Chuck Norris mezi rámy
Ale budou....
muhehe, ty si ale pako :-) prej "neubudou praskat" :-DDD
no a mas snad nejakej argument? nemyslim plkani do vetru, chci dukaz misto slibu!
jasne pouzivam totiz OLD SPICE :-D
tok to je jina, musim uznat svoji porazku.
" .. kdesy .." .. " ..přízpěvků .." .. Jaká je Tvá řeč, takový jsi Ty .. A to nemluvím o uvedených hrubkách .. :-) J.
Jsi blbeček většího kalibru než jsi se ukázal, nemluv do něčeho o čem nic nevíš...To že má někdo stejné příjmení nemusí nutně znamenat, že je pojí i příbuzenský vztah...přeber si to chytráku
A to že reaguju je jen dusledek, toho jak tady prudíš a zasíráš olkyčforum, čekám kdy na mě zakřičíš z kola,nebo už nesplnuju tvuj pedofilni level na děti na který to praktikuješ?
Ha?
Nebo mi napiš něco latinsky, třeba něco z wikipedie :-*
300
Na Maxbiku mi přijde dost ujetý, krom toho že se mi nelíběj, že maj model za 14900,- a 75000,- postavenej ne stejným rámu. Alespoň podle katalogu to tak vypadá.
Jo o jednom SL ramu vim že byl prasknuty. Majitel měl okolo 100kg a kdví co s tim dělal:)
Ahoj všem,
to, co napíši, je můj SUBJEKTIVNÍ názor pro přečtení několika threadů na téma MaxBike i ostatních - protože se často zvrhnou na debatu OLKYC+jiné alternativy versus zbytek. Věnoval jsem tomu čtení pár hodin. Celkový dojem shrnu: A. Místo abych se dozvěděl, jak třeba někomu funguje vidle SR Raidon - tedy informace typu - mám ji dlouho, najel jsem na ní xxx km, nemusí/musí se jí věnovat hodně údržby, atd. čtu různé přestřelky mezi výše uvedenými skupinami. B. Co se týče tohoto boje - můj dojem je, že OLKYC&spol odmítne přijmout jakýkoli jiný názor, než ten jeho a použije k tomu jakýkoli argument. To mi připomíná jednoho mého bývalého kolegu, který před holkami tvrdil, že nejí maso. Následně pak v jídelně, kde na výběr bylo vždy nějaké bezmasé jídlo, našel pokaždé argument, proč zrovna teď si musí dát jídlo masité. :-) C. Buď je OLKYC:
A teď k hlavnímu důvodu, proč jsem si dal tu námahu se zaregistrovat a obtěžovat mým názorem. NEDALO mi nerýpnout si. :-)))) Cituji "Hlavně ve výbavě, kdy už od Altusu je výbava komplet Sh, bez taiwan dílů a tedy plně kompatibilní ......" Na stránkách www.maxbike.cz jsem v katalogu kol našel kolo COCA za 16500, které má v detailu uvedeno kliky TRUVATIV BLAZE, osu TRUVATIV, cenu 33500 ;-) CO S TÍM ??
P.S. Mám rám MERIDA MATTS900V, osazený kombinací SH a SRAM, manželka má Author Enigma, osazený kombinací SH a SRAM a nevidím v tom vůbec žádný problém proti druhým našim kolům, kde je pouze SH nebo kombinace SH/SR. A také se stotožňuji s názorem, že rám většinou nevyměníš, cokoliv z výbavy ano. Tož tak ! :-)
Mám 35Mb 3roky,najeto cca 20000km,při váze 70kg a vcelku brutálnim zacházení rám v pořádku,komponenty jsem postupně vloni dle peněz různě obměnil.Každý jezdí podle kapsy,já jsem spokojen
Jak se zpívá v moji oblíbené písničce..."Is everybody going crazy??..."