Chtel bych poradit, jake horske kolo pro dceru (vyska 150cm).
Pozadavky jsou 27,5 kola, jednoprevodnik (dosud mela na detskem Rock Machine jen sedmikolecko vzadu) z duvodu jednoduchosti ovladani. Kotoucove brzdy v teto cenove relaci byt nemusi - spise naopak.
A v neposledni rade dulezity rozpocet 15.000 (max neco malo vic).
Už jsem ten tip psal ve vedlejším vlákně. Tohle kolo jde sehnat do 15k a v poměru cena/hmotnost, osazení je to docela slušné kolo, jen bych asi vyměnil kliky za kratší.
Na ježdění co popisuješ stačí úplně tenhle Rock Machine ve velikosti S (nebo mají jeste verzi s kotouči), počítej, že ho bude mít max. dvě sezóny. Nic lepšího, plus ještě ten Amulet a možná Superior Fly, Beany zero 27. Rozpočet 15.000 je na nové kolo v současné době málo nebo musíš počítat s kompromisy.
Varianta je jak psal Rapman koupit bazar a přestavět si ho podle sebe.
Zkusim se zeptat jeste jinak. At mam o cem premyslet ????
Jake nejlevnejsi kolo by tedy splnovalo me pozadavky jednoprevodniku ( uz jsem ochoten skevit z jednoho holecka na dve, ale tri jsou opravdu moc) a vami navrhovane vzduchove vidlice? Kdyz navysim rozpocet na 20.000 je to realne? Nebo koupit treba toho Radona a k nemu pak vzduchovou vidlici?
Spoustu vyrobcu, napr. Trek nabizi jen 29 kola, i kdyz s malymi ramy. Co si myslite o teto kombinaci?
Já dospěl k tomu, že jsem u dětských kol vypustil odpruženou vidlici. Tím se dá dostat do segmentu kol kolem 10-11 kg, klidně v provedení městského nebo fitnes kola v ceně určitě do 15 max. 20 tis. Alespoň moje holky stejně nejezdí žádné terény, a párkrát za rok nějaký kořen zvládnou na čemkoli.
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
https://www.amuletbikes.cz/cs/p/amulet-27-5-youngster-1-10-alu-brushed-transparent_orange-shiny-2022-amulet
Už jsem ten tip psal ve vedlejším vlákně. Tohle kolo jde sehnat do 15k a v poměru cena/hmotnost, osazení je to docela slušné kolo, jen bych asi vyměnil kliky za kratší.
Koukej po bazarech občas se dá něco pěkného najít.
Např. až na dlouhé kliky
https://sport.bazos.cz/inzerat/164977721/specialized-pitch-275-vel-s-rs-recon-air-deore-1x12.php
Canyon ma ted nejaky slevy ...
Na ježdění co popisuješ stačí úplně tenhle Rock Machine ve velikosti S (nebo mají jeste verzi s kotouči), počítej, že ho bude mít max. dvě sezóny. Nic lepšího, plus ještě ten Amulet a možná Superior Fly, Beany zero 27. Rozpočet 15.000 je na nové kolo v současné době málo nebo musíš počítat s kompromisy.
Varianta je jak psal Rapman koupit bazar a přestavět si ho podle sebe.
https://rockmachinebikes.com/cz/2021/junior/thunder-27-vb/gloss-dark-red-black-orange
https://www.beany.cz/beany-zero-27-5_z224/?gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4TorihHxVMQl-D3frsZy2BmSWbCmPDV3ZNuit6RTgyzfRiiTy6GSJzq8CBoCxwQQAvD_BwE#799
Zkusim se zeptat jeste jinak. At mam o cem premyslet ????
Jake nejlevnejsi kolo by tedy splnovalo me pozadavky jednoprevodniku ( uz jsem ochoten skevit z jednoho holecka na dve, ale tri jsou opravdu moc) a vami navrhovane vzduchove vidlice? Kdyz navysim rozpocet na 20.000 je to realne? Nebo koupit treba toho Radona a k nemu pak vzduchovou vidlici?
Spoustu vyrobcu, napr. Trek nabizi jen 29 kola, i kdyz s malymi ramy. Co si myslite o teto kombinaci?
Dekuji za vase reakce
Já dospěl k tomu, že jsem u dětských kol vypustil odpruženou vidlici. Tím se dá dostat do segmentu kol kolem 10-11 kg, klidně v provedení městského nebo fitnes kola v ceně určitě do 15 max. 20 tis. Alespoň moje holky stejně nejezdí žádné terény, a párkrát za rok nějaký kořen zvládnou na čemkoli.
Radon s akcni cenou 700€, vidlici RockShox Judy Silver TK a s vahou 12,9kg.
Chci znat vas nazor nez ho objednam ????
Dekuji za pomoc.
Dnes objednano.
Tak je doma :)