Kolo pro dceru
Už jsem ten tip psal ve vedlejším vlákně. Tohle kolo jde sehnat do 15k a v poměru cena/hmotnost, osazení je to docela slušné kolo, jen bych asi vyměnil kliky za kratší.
Tobě se ten hybrid, u kterého jsou nacpána 27,5" kola do 26" rámu fakt líbí?
Tak v reálu to kolo vypadá podstatě lépe, než na obrázku.
Ale pokud jsi schopen poskládat něco do 15k, tak pro zájemce jen dobře. Bohužel v této ceně moc kol, které nebudou vážit 15kg výběr velký neni.
Nějaká kola jsem na tomto rámu stavěl na 26" kolech, to dává smysl. Na těch 27,5" už moc ne, vysoko střed, těžiště, horní rámová trubka, krátký rozvor.
Mel jsem na mysli spis nejake damske kolo v male velikosti.
Vim, ze chci nespis neco nerealneho v teto cenove hladine, ale ten Amulet vypada opravdu hrozne. Je to spise detske/juniorske kolo, nez kolo pro mladou dospivajici slecnu.
Sedim u toho cely den a prochazim ruzne znacky jako Ghost, Cube, Rock Machine, Trek…vsichni nabizi ve predu dve az tri kolecka. Jednoprevodnik je zpravidla az u drazsich modelu (ja bych opravdu radsi jednoprevodnik z duvodu snadnejdiho ovladani nez podle me zbytecne kotoucove brzdy).
Ale treba mam nerealne pozadavky a napr. i ty brzdy jsou dnes uz standart a jine se nedelaji.
Jezdime zpravidla 30-50km vyjizdky po asfaltu, sotoline, ale i polnich a lesnich cestach.
Pristi rok bych stejne kolo i pro syna.
A v nepodledni rade pokud bude neco stejneho ve vetsi velikosti i pro me, nejsps bych vymenil za sveho dvacet let stareho Scotta…
Ahoj, podívej se např. do mého profilu, tohle kolo jsem nechal postavit pro dceru podobné velikosti. Pokud bys upustil od požadavku 27 kol, dá se po bazarech najít spousta dílů na 26 kola ve slušném stavu, celkem mě to vyšlo na cca 8000Kč
Tohle je imho dobrá cesta :)
oslov místní stavitele