Marino bikes
Roky plynou, Marino zatím není ale idea oceláčku mě stále neopustila :-D
Navíc mám teď na cestě novou vidli která by se krásně na takovou stavbu hodila a k tomu je ještě dolar tak krásně nízko...
A teď dotaz na kolektivní vědomí B-F
Koukám zase na Marino a mají tam teď "konfekční" rám Tunki
Vzhledem k tomu, že s navrhování vlastní geometrie nemám vůbec žádný zkušenosti, tak mi to přijde jako rozumný řešení. Na mých 180 cm mi to vychází na L, Reigna mám taky L a stávající HT je 19.5" takže cca L taktéž.
Je tam něco, co vám přijde nesmyslně či úplně špatně? Z mýho pohledu to má celkem vysokou hlavovku ale na Reignu jí mám třeba nízkou a pak komín podložek pod představcem...
To L má 486 statickej reach a 47 cm sedlovou.To v sagu máš jak 500 mm reach ...
Na 180 i to M s 466 (v sagu u 480) a sedlovou 44 cm je až až
Kdybys to měl jako enduro s 62 hlavou tak ten dlouhej reach beru...Teda kdyby tam bylo o pár čísel kratší sedlová.Ale u kola s 65 hlavou brát na 180 takhle obří dosah?
Právě vůbec nevím, jak s tím reachem pracovat. Vždycky jsem spíš řešil délku horizontální rámovky, kde to beru tak, že spolu s délkou představce mi to říká celkovou délku posedu a ten reach je spíš informace o tom, jak moc jsem posunutej dopředu. Na stávajícím HT mám TT 620, reach tam není udán ale sedlovka má 73°a HA je oldschool 70° a vozím tam 90 představec. Takže mi přijde, že TT 638 a 60 představec bude cca stejná. Ale fakt nevím, jak mi to ovlivní ten sedlový úhel 75°na tom Marino.
Měřím 180 a nohy mám 86, ruce tak nějak normál, tedy rozpětí mám taky 180 cm.
Ještě srovnání s Reignem - tam je sedlová trubka 464, tedy stejně jak to L u Marino, reach je 458 ale TT 640...
M 175-185 má napsáno...to mi prijde rozumný ) normální střed 180
Má jen tři velikosti...jsi prcek?Ber nejmenší
Jsi obr?Ber největší...
Jsi střed?
A je to))
Tak jsem do Marino napsal a odpověď byla že pro mě určitě L.
Tak jestli dorazí vidle co měla, tak si objednám seriovku.
zdůvodnili to nějak?-)
Ne, ale proč by měli? Jim je úplně jedno jestli prodají L nebo M rám. Takže dám na ně, sám jsem se taky klonil k tomu L. Posed se dá přinejhorším zkrátit hodně krátkým predstavcem, který kolu rozhodně uškodí míň než nějakej extra dlouhé.
Hele a proc ses nakonec rozhodl prave pro Marino? Mne to davalo smysl u celopera na miru, ktery stalo bezkonkurencne malo a chtel sem to zkusit (nakonec prvni po dvou letech ruplo a delali mi za snizenou cenu druhy).
Ale pevnej ram za petikilo plus doprava a cla/poplatky… prijde mi, ze tyhle prachy uz stoji hromada jinych, mozna zajimavejsich znacek…
Za to 500 je to včetně dopravy.
Co jinýho za ocelaka tě napadá?
Požadavky jsou v optimálním případě 142 osa, ram trail, tedy cca 130-140 vidle a ideálně výběr hezký barvy
Proc 142 osa? Chces zuzitkovat nejaky starsi kola?
Ano, mám celkem použitelný kola na 370 nabach. Jasně že můžu dát za pár korun redukci na boost ale radši bych se obešel bez toho.
V podstatě se na to chystám přeházet starý věci z Růženy v profilu, S tím že vidle bude Aion. Takže spíš lowcost stavba pro radost bez racionálního odůvodnění:-)
Priznam se, ze sem ztratil o nabidce pevnejch ocelaku uplne prehled, ale takhle narychlo me napada treba nordest, ktery bude stat asi podobne (kdyz pripocitam dph/clo k Marinu)… ale maloktery bude nejspis splnovat ten tvuj pozadavek na osu 142..
Ještě doplním, klidně bych si koupil i Q Spyro, ale to vyjde dráž a u mě má to Marino punc větší exkluzivity. I když to je argument tak trochu o ničem:-)
Draz? Vzdyt ty ramy doprodavaji za 7700,-. Nebo jsi myslel cely kolo?
Já ty ocelaky vidím všude za 12.500? Za těch 7.7 je to hlína, ne?
ještě snad plus 500 za osu prodávanou samostatně.)
Aj sorry.
Doplatek clo a dph v tomto případě bude?
Clo je mám pocit pár procent, DPH samozřejmě bude, takže tam bude cca za 13 tis
Podle jejich doporučení velikosti bys mohl mít i jejich M-)
Když já mám trauma z mládí, kdy jsem podlehl B-F módě "kup si menší kolo, bude hravější" a pak jsem se na to trápil. :-)
Na výšku můžu mít určitě L, i tak bych tam mohl dát 200 One Up sedlovku. Jde mi spíš o ten posed na délku. Jsem zvyklej mít spíš delší. A nerad bych to kolo zabil tím, že tam narvu 100 představec :-)
Pak budeš muset vyjít z podobných rámů kolem a porovnat-)
No jo, jenže na 180 ta M (470) není ta "menší a hravejsi"...to by byla ta nejmenší s 455 reachem ) takže můžeš být v klidu
to je zas projekt :-)
jak do toho zabředávám, tak mi přijde, že tam musí mít něco v té geo blbě - v podstatě všechny podobný rámy mají při ETT 630-635 mm a téměř identickejch úhlech ten reach o 25mm kratší. Takže je otázka, jak to u Marino natahli?
Divný to je...ett 638 a k tomu 460 reach bývá.Kolem 75° sedlo
U Marina 486
Taky nechapu
Tak jsem si tu geo překreslil a mají blbě ETT a to o cca 20 mm u M a 25 mm u L, oboje je reálně delší než uvádí na webu, reach sedí.
Nakonec se ten postoj i posed cítí u každého rámu jinak a většinou jinak než bych čekal:) a velikosti?To je jak jiné kolo...jinej poměr reach/zadek, rozvor atd
Vím toho čím dál méně))
Úloha se nakonec asi zjednodušuje, chtěl bych osu 142 a to zřejmě na tom skladovým rámu nemají, takže půjdu cestou Custom a nechám si udělat velikost mezi a asi i trochu delší zadní stavbu, těch 425 mám strach aby se to nestavělo brutálně na zadní.