Jsem teď ještě radši, že jsem nedávno koupil letošní 9.6 za 40000 Kč, ta díra je divná a dle webu plní jen 80% funkce Isospeedu, přitom váha kola jen mírně klesla. Trek dal pryč i knock block!
Jo a jako dalsi pozitivum a tim obecne davam palec nahoru Treku, ze drzi vedeni bowdenu a hadic ramem a ne.ere to hlavkem. Novy Procaliber tedy palec hore a tu cervenou bych rad videl nekdy nazivo, pekny ram.
Mně se to teda líbí moc. A je fakt výhoda, že odpadá servis izospeedu. I ta geoška vypadá dobře a výbava u 9.6 je obstojná. Těším se na profily (Kubánče :-))
Článek super. Jen teda trošku nevim jestli člověk pozná tu váhu kola. Prrotože zrovna ty Top Fuely v cenovce do co bych byl ochotný dát kole 80000Kč jsou kolem 15ti kilo, ale říkám si já jako člověk kterej má nadváhu a nezávodí jestli to vůbec poznám.
Po takových bych chtěl kupovat kola. Všechna má kola zašily repas/servis tlumiče/vidlice přesně nulakrát. Za ušetřené peníze jsem pořídil další kola. Win/win.
Záleží jaká verze. Na starších gravelech/silničkách/cx a na MTB jsou průmyslová ložiska. Na Boonovi mám přes 50000km a vše původní. Na některých novějších kolech jsou kluzná pouzdra. Stojí cca 600. Měnil jsem je na Checkpoint SLR po 10000km. Oboje jezdí a jezdilo i přes zimu, závody gravel i CX, vapkování atd.
První generace Procalibera (předchůdce Superfly) přišla v roce 2015, to je téměř 10 let. Dostala ho i druhá generace a teď i nový Checkpoint a Checkmate
Servis ISO je otázkou... U mého prodejce Treku jsem se ptal na výdrž a řekl mi, že neví prý vyměňoval za dobu prodeje pouze jeden na 3 roky starém kole co jezdí závody. Já mám na mém přes 1k km a rozdělal jsem ho jen ze zvědavosti a jak nový, takže je to absolutně bezúdržbové a funguje to.
Servis ISO je otázkou... U mého prodejce Treku jsem se ptal na výdrž a řekl mi, že neví prý vyměňoval za dobu prodeje pouze jeden na 3 roky starém kole co jezdí závody. Já mám na mém přes 1k km a rozdělal jsem ho jen ze zvědavosti a jak nový, takže je to absolutně bezúdržbové a funguje to.
Ahoj všem měl bych dotaz mám v plánu koupit procaliber gen 3 9.5 a měl bych dotaz na vidlici je problém to předělat na 100mm vidlici ? Rozhodím tím hodně geometrii nebo budu jen níz o ty dva cm ? Děkuji moc za ochotu :))
Ahoj, kdybyste si mohli vybrat, byla by to nová generace Treku Procaliber 9.5 nebo gen 2 s isospeedem?
Rád bych si po 20ti letech pořídil kolo a zatím to vypadá na Procaliber 9.5, navíc je teď za 1200 euro. Ale hrozně se mi líbil isospeed prvek a vlastně i vizuálně mi ta gen 2 přišla hezčí.
Myslíte, že těch 1200e by mohlo ještě klesnout a nebo raději neváhat?
máte někdo porovnání, dlouhodobější, jestli je lepší vzít ten procaliber s isobowem, nebo obyč karbon rám a dát tam karbon sedlovku a řídítka? jde mi o pohodlnost při jízde. (osazení komponentů by bylo stejné) díky
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Správné kroky! V té green bych ho bral, ale za cenu starýho.
Mne se to naopak taky libi vic a hlavne tam neni zadna ficura, pracuje jen a pouze ram. Cili za mne do budoucna mnohem lepsi reseni.
Jo a jako dalsi pozitivum a tim obecne davam palec nahoru Treku, ze drzi vedeni bowdenu a hadic ramem a ne.ere to hlavkem. Novy Procaliber tedy palec hore a tu cervenou bych rad videl nekdy nazivo, pekny ram.
Už je na cestě :)
Mně se to teda líbí moc. A je fakt výhoda, že odpadá servis izospeedu. I ta geoška vypadá dobře a výbava u 9.6 je obstojná. Těším se na profily (Kubánče :-))
Ten Isospeed byla jen casovana bomba, plnotucnej Full to nenahradi a servisni naklady jsou stejny ne-li vyssi.
Tak určitě..., kompletní sada na repas stojí cca litr, a náklady to má na servis vyšší než full. To ani ze srandy.
Mozna jsi to nepostrehl, ale jeden clovek tu zminoval servis kolem 5.000,- Kdyz si to udelas sam, tak je to samozrejme jina castka.
Za výměnu 2 ložisek?
Který stojej 400 - 700. Asi lepší oddíl.
Ale kluci, podivejte se do ceniku Svece, cemu porad neverite??
https://www.cyklosvec.cz/upload_files/files/FOX_servisni_cenik_2024_MOC_1-1-2024_rev4%281%29.xlsx
ISOSTRUT element - servis 4.280,- a to je jen servis toho bazmeku, kdyz bude neco kolem, loziska a tak..
Jeste nejake dotazy?
ISOSTRUT je součást tlumiče / tlumič Supercalibera.
ISOSPEED je otočný čep na Domane, Procaliberu, Checkpointu atd.
Ještě nějaké dotazy?
Tak to se omlouvam ;-) I tak bych tohle nechtel ani za zlaty prase.
ISOSTRUT je ale celkem normální tlumič, který ale postrádá pouzdra. U fulla jsou vysoké servisní náklady celkem klasika. Zvlášť když máš nějakou specialitku. Viz třeba má zkušenost. https://www.mtbiker.cz/clanky/125074/full-versus-ht-kdo-chce-opici-musi-mit-na-banany.html
To laso od tlumáku, nechápu, kdo to vymyslel.
Co mám AXS, tak by to šlo i rovnou spodem. V první verzi to ale bylo hadicový peklo + ještě bowden k teleskopu.
Já mám právě násl. gen. s obráceným tlumákem, zahodil jsem twinlock a teď nevím, jak to elegantně vyřešit (páčku jen k tlumáku)...
Článek super. Jen teda trošku nevim jestli člověk pozná tu váhu kola. Prrotože zrovna ty Top Fuely v cenovce do co bych byl ochotný dát kole 80000Kč jsou kolem 15ti kilo, ale říkám si já jako člověk kterej má nadváhu a nezávodí jestli to vůbec poznám.
Když nezávodíš, proč bys proboha kupoval Top Fuela?(možná tak toho nového)
Proč ne? Ideální kolo na výlety a lehčí traily, které už neco zvládne v terénu a pořád ještě jede.
Papirove mozna, realne to ani nejede, ani to neni dobre kolo na traily. Trh je plny lepsich kol.
:D :D nejede prostě nikde
Tady je poslední dobou legrace :)
No ale v Kanadě jim to na Top Fuelu opravdu nejelo :D
To je fakt. Nejlépe jede všude Gravel! ;-)
Po takových bych chtěl kupovat kola. Všechna má kola zašily repas/servis tlumiče/vidlice přesně nulakrát. Za ušetřené peníze jsem pořídil další kola. Win/win.
:D
Ale jedno mas spravne. Ten cely IsoSpeed je od 1000 do 1300,- za komplet sadu ;)
Osobní zkušenost nemám, nicméně jsem na BF neviděl jedinou stížnost IsoSpeed.
Já mám aktuálně najeto 70 tisíc kilometrů na jednom kole bez jediného problému.
Jen aby to nebyla nějaká fabulace?!
:-)
:D
Kdyz trefis patecni smenu... Tak jsi DJ Lupeto.
Záleží jaká verze. Na starších gravelech/silničkách/cx a na MTB jsou průmyslová ložiska. Na Boonovi mám přes 50000km a vše původní. Na některých novějších kolech jsou kluzná pouzdra. Stojí cca 600. Měnil jsem je na Checkpoint SLR po 10000km. Oboje jezdí a jezdilo i přes zimu, závody gravel i CX, vapkování atd.
ale ale a to tu mělo v minulosti tolik lidí keců jak to nemůže být problém.
To si zas nemyslím. Celej ten servisní kit se dá sehnat do 1000 Kč, a výměnu u kdybys ji měl zaplatit bude max 1500 celkem. 5000 určitě ne :-).
Čas ukáže, ale logicky ten isospeed bude asi o fous pohodlnější než samotně pružící rám.
Kdy podle tebe čas ukáže, že je IsoSpeed OK?
První generace Procalibera (předchůdce Superfly) přišla v roce 2015, to je téměř 10 let. Dostala ho i druhá generace a teď i nový Checkpoint a Checkmate
https://mtbs.cz/clanek/trek-prichazi-s-novou-generaci-procalibera?page=0
Píšu o pohodlnosti novýho Procalibru s Isobow vs. starého Procalibru s isospeedem. O tom, zda je isospeed OK jsem nikde nepsal.
Zkousel jsi otocit loziska? Jdou bez drhnuti?
a není to na karbon hardtail těžký? ... 11kg v M a to nevím jestli i s pedály není žádná hitparáda
Za mne - IsoSpeed pryc: + i -.
Nechapu porad, jak tady ma probihat tlumeni/vykyv.
Velke + je Knock Block. Ta moderni mezera mezi krytkou hlavka a ramem - to co 14 dni musis cistit.
Nevíte někdo kolik má v základu podložek pod představcem (cca cm)Trek Procaliber Gen3. Na ilustračních fotkách to vypadá že tam není skoro žádná.
Mám dotázek, ten rám je u všech verzí uplně stejný ?
Test na mtbs:
https://mtbs.cz/clanek/test-trek-procaliber-9-7-axs-gen-3/kategorie/testy-recenze/rubrika/bike-technika?page=5
Ahoj všem měl bych dotaz mám v plánu koupit procaliber gen 3 9.5 a měl bych dotaz na vidlici je problém to předělat na 100mm vidlici ? Rozhodím tím hodně geometrii nebo budu jen níz o ty dva cm ? Děkuji moc za ochotu :))
Ahoj, kdybyste si mohli vybrat, byla by to nová generace Treku Procaliber 9.5 nebo gen 2 s isospeedem?
Rád bych si po 20ti letech pořídil kolo a zatím to vypadá na Procaliber 9.5, navíc je teď za 1200 euro. Ale hrozně se mi líbil isospeed prvek a vlastně i vizuálně mi ta gen 2 přišla hezčí.
Myslíte, že těch 1200e by mohlo ještě klesnout a nebo raději neváhat?
V tvém případě bych šel spíš do gen2.
Taky uvažuji o Procalibru 9.6 gen3. Díval jsem se a teď nově má komponenty od Sramu. Jsou ty komponenty OK? Ve Sramu se moc nevyznám.
https://www.trekbikes.com/cz/cs_CZ/kola/horská-kola/xc-horská-kola/procaliber/f/F312/procaliber-9-6-gen-3/57379/5337346
Rozumím tomu správně, že nový Procaliber 9.6 Gen 3 na rok 2026 je osazen buď sadou Sram nebo Shimano?
Děkuji za odpověď.
Nevozíte to někdo se 100 mm vidlici? Pokazí to hodně geometrii?
Tak jsem si minulou středu přivezl z Brna TREK PROCALIBER 9.6 GEN 3 . První dojmy jsou skvělé.
máte někdo porovnání, dlouhodobější, jestli je lepší vzít ten procaliber s isobowem, nebo obyč karbon rám a dát tam karbon sedlovku a řídítka? jde mi o pohodlnost při jízde. (osazení komponentů by bylo stejné) díky
Ahoj všem máte někdo na Gen 3 100mm vidlici? Narusi to hodně geometrii? Děkuji moc.
Dotaz pro vlastníky kola. Bude na výšku 177, vhodná velikost M/L? Dle tabulek Treku to odpovídá. Na Rabe už jen velikost M/L. Děkuji.