SCOTT Aspect 970?
Rozumím tomu správně, že při týhle hmotnosti prostře ta vidlice nebude pružit, nebo?
tak nějak se to hýbat bude, ale né tak jako vzduchová nafoukaná na adekvátní váhu/hmotnost
pak je otázka, co bude dotyčný jezdit. Nejčastěji tu lidi uvádějí, že fungují nejlépe, pokud má člověk cca 80 kg. Když na to sedne chlap 110, tak je jasné, že už sama se zanoří podstatně více. Takže ze 100 mm zdvihu zbude třeba 70 mm. No a u člověka co při 80 kg najede na kořen, který má 5 cm, tak to ta vidlice rozumně pobere. Chlap 110 kg jí pošle svou hmotností na doraz, takže nebude tak pohodlná.
Ale tak na nějaké cestě, nebo polňačce, by to nějak fungovat mohlo. ale fakt netuším, nemám ani 80 kg a mám vzduchovou. Úplně jiná konstalace.
Ještě bych to bral i podle krámu. Kousek mám třeba malý krámek, ale ten zavírá v pět hodin. Takže servis je problém, že ho člověk blbě stíhá. A víkendy také slabota. V tutom jsou větší obchody lepší.
No nebude jezdit vůbec terén, jen cyklostezky.. vždycky jezdil na kolech za pár tisícovek. Sedne na kolo maximálně o víkendu na pár kilometrů..tak jsem myslela, že by něco levnějšího stačilo. Samozřejmě se mu vzhledově líbí Scott, ale když jsou lépe osazené levnější kola, tak bez debat..
Naopak, bude pružit až moc.