Šířka pásky do ráfku
chci vymenit plaste na MTB a po ~3 letech provozu a jen dolivani tmelu bych asi mel vymenit i pasku (?) Akorat nevim jak sirokou - jasne, muzu ji zmerit, ale to znamena shodit plast a zrejme cekat bez kola nez koupim plaste, tmel a pasku, coz se mi nechce
Nebo tam muzu nechat tu starou (podle faktury servisu to je Enve paska)
Dokaze prosim nekdo rict jak sirokou pasku budu potrebovat na GHOST Lector 3.9 LC 2020
https://www.bike-life.cz/horske-kolo-ghost-lector-3-9-lc-2020-riot-red-jet-black/d37303
nebo to proste musim rozebrat?
dik
páska ma být o 2-3 mm širší než vnitřní šířka ráfku
jasne, dik - to vim, ale vnitrni sirku rafku zjisim jen po shozeni plaste :)
trochu doufam, ze tohle kolo nemam sam a nekdo mi rekne kolik mm to je
Většina ráfků má šířku napsanou na sobě.
super, 620x25 (to prvni cislo uz nejde moc precist)
Jelikoz vnejsi sirka rafku je 30mm (zmereno), tak tech 25mm je asi realnych
diky moc
To první číslo bude asi 622, ale to není důležité. Koupil bych pásku 25-26 mm.
jasne, jdu na to, dik
jsem uprimne zvedavy, jak ta puvodni vypada - kdyz bude v pohode, je ok ji tam i po 3 letech nechat?
Já letos měnil oba pláště na MTB po 2 letech, teď už jsou tam půl roku nové, původní pásku Specialized 2bliss jsem nechával, protože byla netknutá. Na silnici mám původní DT Swiss nalepovací pásku s najetými přes 20tis. km (z toho půlka na duších, půlka bezduše), bez problému. Samozřejmostí je nedrbnout ji nějak třeba montpákou, ale vzhledem k tomu, že Fastraky, resp. Pro One nandám bez nich, tak pohoda.
27-28mm míň ne
Páska nemusí být až do kraje, ikdyz je to samozřejmě lepší.
Teoretický máš pravdu, ale :D
při příštím sundání pneu ji strneš nebo poškodíš,
Buď jen ve žlábku, to u extra širokých ráfků, nebo trochu zahnutá do bočních.
To je pravda. Ale mám pocit, že pneu líp zaskočí do patky ráfku když tam páska není až do kraje. Nemusí se mazat ani zvlášť moc prefukovat. Většinou při výměně pneu měním i pásku.
Držím se nepsaneho pravidla vnitřní šířka rafku +2mm =šírka pásky a 2 vrstvy, potom se mliko nedostává do kontaktu s rafkem a plast drží pásku na rafku a nemůže se ti kraj odlepit při nedostatecne odmaštěném rafku a nehrozí únik vzduchu přes niple.
Děláš to dobře:-)
pokud se ti chce pokaždé měnit pásku tak OK
to zaskakování asi nedokážu posoudit, nemám s tím problém, kompresor + používám montážní roztok na patky pneu, pak to skáče lehce
No jo, já těch bezdusaku neřeším tak moc, svoje dva biky a ještě asi třem kamosum. U každého tak jednou ročně.
chápu to dobře, že rada zkušeného zní vykašlat se na doporučené šířky pásky, vykašlat se na to, aby páska byla až k okraji a přelepit jenom vnitřní žlábek?
Mám děsuplnou statistiku pokažení pásky při sundavání pláštů to by mohlo být vysvobození z tohoto prokletí. Protože po nahození pláště s insertem zjistit, že jsem podělal pásku, uniká to skrze ráfek a celé to sundavat a dělat znovu, je velká frustrace...