Trailový hardtail
Sedačka pro dítě je záležitostí jen 2-3 roků. Pro výběr kola na traily zbytečně limitující.
Pro tuto dobu ježdění se sedačkou je lepší koupit nějaký levný HT Alu bazar. Dítě Ti nevydrží v sedačce celý den, ale max. cca. 2 hoďky, pak už bych to nazval týráním s návrhem na OSPOD. Viz spousta rodičů na cyklostezkách s klimbajícím dítětem za zády s hlavičkou položenou na rameni.
A jezdit traily (i jednoduché) se sedačkou je volovina.
Švagrová si koupila vysněné HT kolo a nešla tam sedačka, tak jsem ji vytáhl ze sklepa 20 let starý střep, na kterým jezdila se sedačkou a na svém vysněném kole si užívala bez sedačky.
Nebudu s dítětem jezdit na traily, ale nemám prostor na dvě kola, proto potřebuju něco na čem pojedu na dvě hodiny s prckem a o víkendu kdy má prcka babička můžu vyrazit na trail.
Hele ale žádnej super univerzální zázrak neexistuje. Poukud jsi vyklepaná na Sparkovi tak na HT to nebude lepší i když bude mít o 1cm větší zdvih na vidlici. Spíš bych vyservisoval vidlici na tom Sparkovi než utracel 50k za nový kolo.
HT ti to ulehčí jen se sedačkou. Na trailu to ale za mne bude míň pohodlný než vyservisovanej full Spark ( záleží taky možná na ročníku toho Sparka ).
A pokud přece ten trailový HT tak bych se díval na Orbea Laufey H10. V mým okolí 2 tyhle kola jezdí a hodně se mi to líbí.
Záleží jaký je to Scale, pokud to není nějaká oholená verze jako 970 apod, tak bych taky šel cestou výměny vidle, karbonové řídítka, pěnové gripy, bezduše. Náklady asi 7k Kč, zvýšení pohodlí o 100 %.
Jo ona puvodne psala ze Spark coz meni situaci :-) Scale je XC HT se 100mm vidlici a proti tomu by ji trailovy HT typu Laufey na traily vyrazne pomohl. Pohodlnejsi vudle a hlavne teleskopka. Samozrejme zase vyssi vaha ...