O celoodpruženym za 20 ani nepřemýšlej, to bys musel tak 15 přidat aby to byla rozumná koupě. Navíc na lehčí terény to neni nějak moc potřeba.
Ten Hardtail ale neni špatný, vůbec ne. V popisu je to samozřejmě vychválený do nebe, ale je to celkem slušný, pravděpodobně pevný osy, slušný kola, vzduchová vidlice, brzdy asi nebudou nic moc soudě dle dvouprstový páky, ale to se dá později kdyžtak vylepšit za nějaký 2000.
Ale je tam jedno velký ALE - převody. 1x11 s 11-42z kazetou má docela malý rozsah rychlostí (jen 380%), což v kombinaci výskytu v prudších kopcích, menší fyzičky a zároveň potřeby (občas) šlapat nad 30-35km/h nemusí stačit.
Tento je jen na zacatek. Jsem dlouho hledal kolo a rozdil mezi cenou 14-20 je skoro zaden. Mas neco lepsi, a neco horsi. Kdyz, bavime se o kole ktere bude jednou tridu vic tak myslim ze bavime se o penizach kolem 27-32. Takze, z meho pohledu nedava zmysl platit za neco 20 skoro muzu mit skoro stejne vybaveni v cenu 10 - jen ze je to polska znacka. Podle sytuace je mozny ze dalsi rok koupim Merida XT Edition, kterou je mozny ted objednat v cene 26 z Nemecka.
Zdravím, jsem na tom podobně a na fóru hledám info cca přes měsíc. Výsledek je asi takový. Buď si za dvacku nech postavit kolo nebo si kup z bazaru za patnáct co stálo nové 25t. Já momentálně projizdim bazary.
Jinak jsem tu nový tak se tady do mě moc nepouštějte a že to umíte :-).
Kolem 20 000,- to je takovy cenovy rozpeti, kde konci nic moc kola. Beru to jen podle komponentu, ne podle zkusenosti. Ovsem kola co za neco stoji tak to bys musel pridat jeste par tisicovek. A okolo 25k uz je na vyber vic peknych kol. Dalsi varianta je nechat si kolo za tech 20k slozit a nebo koupit kolo z bazaru, ale to bych nedoporucoval.
Za 20k bude mit novy kolo vzdycky nejakej vetsi kompromis, spatny brdzy, naboje, vidlice... To kolo z decathlonu je bezkonkurence osazeny za tu cenu, ale jak psal kolega vyse - ten pohon by sis nel nejlip vyzkouset.
Já bych se kol z Decathlonu nebál, sám mám jedno a do Vánoc si koupím fulla od nich za 37990Kč, kde samozřejmě vyměním brzdy za lepší. U toho fulla od nich, co mám teďka mě sice začlo praskat a křupat ve středovém složení, ale byl jsem tam na servisu a problém vyřešen. Pak ještě stavba, ale tam si kolo nemůžeš vyzkoušet.
29 jak je ten gate jsem se díval a zkoušel jsem a přijde mi to jako už velký kolo. Dosud jsem jezdil na 26 takže je to asi jen nezvykem. Ten popis mě taky mátl ale myslím že i kdyby to nebyl ten 120 mm tak to se dá přežít i těch 100 na můj styl ježdění. Takže myslíte že se vyplatí připlácet za ten thorx/gate oproti tomu Spideru ??
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Evidentne jsi se nekoukal dostatecne dukladne. Doporucuju koukat jeste nekolik dni na vsechna temata na kola 20-30.
Ok a jaká to teda jsou popř. nahoďte dané téma témata . Příspěvky z roku 2016 už neberu za aktuální.
děkuji
https://www.bike-forum.cz/hledani?q=Kola+25
Kola spíš 29.
O celoodpruženym za 20 ani nepřemýšlej, to bys musel tak 15 přidat aby to byla rozumná koupě. Navíc na lehčí terény to neni nějak moc potřeba.
Ten Hardtail ale neni špatný, vůbec ne. V popisu je to samozřejmě vychválený do nebe, ale je to celkem slušný, pravděpodobně pevný osy, slušný kola, vzduchová vidlice, brzdy asi nebudou nic moc soudě dle dvouprstový páky, ale to se dá později kdyžtak vylepšit za nějaký 2000.
Ale je tam jedno velký ALE - převody. 1x11 s 11-42z kazetou má docela malý rozsah rychlostí (jen 380%), což v kombinaci výskytu v prudších kopcích, menší fyzičky a zároveň potřeby (občas) šlapat nad 30-35km/h nemusí stačit.
Koukni se ještě na Kellysy.
Doporocuju:
https://m.alza.cz/sport/romet-rambler-29-3?dq=5219725
Jsem koupil a moc spokojenost.
Tento je jen na zacatek. Jsem dlouho hledal kolo a rozdil mezi cenou 14-20 je skoro zaden. Mas neco lepsi, a neco horsi. Kdyz, bavime se o kole ktere bude jednou tridu vic tak myslim ze bavime se o penizach kolem 27-32. Takze, z meho pohledu nedava zmysl platit za neco 20 skoro muzu mit skoro stejne vybaveni v cenu 10 - jen ze je to polska znacka. Podle sytuace je mozny ze dalsi rok koupim Merida XT Edition, kterou je mozny ted objednat v cene 26 z Nemecka.
Jak se Ti podařilo dostat tolik nesmyslů do jednoho příspěvku?
Asi má za sebou Vyšší dívčí...
Rozdíl třeba mezi značkovou sériovkou za 14 a stavbou na zakázku za 20 je minimáně 2 třídy.
A Merida XT Edition má XT jen pohon. Brzdy a náboje jsou nějaká Acera nebo Alivio.
sYn, sYty, sYtuace ..,,
Zdravím, jsem na tom podobně a na fóru hledám info cca přes měsíc. Výsledek je asi takový. Buď si za dvacku nech postavit kolo nebo si kup z bazaru za patnáct co stálo nové 25t. Já momentálně projizdim bazary.
Jinak jsem tu nový tak se tady do mě moc nepouštějte a že to umíte :-).
Kolem 20 000,- to je takovy cenovy rozpeti, kde konci nic moc kola. Beru to jen podle komponentu, ne podle zkusenosti. Ovsem kola co za neco stoji tak to bys musel pridat jeste par tisicovek. A okolo 25k uz je na vyber vic peknych kol. Dalsi varianta je nechat si kolo za tech 20k slozit a nebo koupit kolo z bazaru, ale to bych nedoporucoval.
Za 20k bude mit novy kolo vzdycky nejakej vetsi kompromis, spatny brdzy, naboje, vidlice... To kolo z decathlonu je bezkonkurence osazeny za tu cenu, ale jak psal kolega vyse - ten pohon by sis nel nejlip vyzkouset.
Ahoj, já si kupuju novej Trek, mají tam teď 20 % slevy na letošní modely a 30 % na loňský.
https://www.trekbikes.com/cz/cs_CZ/kola/horská-kola/xc-cross-countryhorská-kola/x-caliber/x-caliber-8/p/21577/?colorCode=grey
Díky za odpověď 20 k je bohužel limit holt se budu muset poprat na prodejnách co by doporučili a doufat že tomu rozumi
Já bych se kol z Decathlonu nebál, sám mám jedno a do Vánoc si koupím fulla od nich za 37990Kč, kde samozřejmě vyměním brzdy za lepší. U toho fulla od nich, co mám teďka mě sice začlo praskat a křupat ve středovém složení, ale byl jsem tam na servisu a problém vyřešen. Pak ještě stavba, ale tam si kolo nemůžeš vyzkoušet.
Tak mám asi vybráno
https://www.kellysbike.com/cs/mtb-xc-c564/spider-90-275-p53473
Co vy na to ? +- ?
https://www.dema.bike/bicykel/2018/8461-energy-9-0
A co tohle poprosim o názor ..
Tak mám finalisty : "Gate 30": https://www.kellysbike.com/cs/mtb-xc-c564/thorx-30-275-p53486
"Thorx 30": https://www.kellysbike.com/cs/mtb-xc-c564/thorx-30-275-p53486
Spider 90
Nejvíc se mi libí asi ten Thorx co vy na to ?
29 jak je ten gate jsem se díval a zkoušel jsem a přijde mi to jako už velký kolo. Dosud jsem jezdil na 26 takže je to asi jen nezvykem. Ten popis mě taky mátl ale myslím že i kdyby to nebyl ten 120 mm tak to se dá přežít i těch 100 na můj styl ježdění. Takže myslíte že se vyplatí připlácet za ten thorx/gate oproti tomu Spideru ??
Tak jo nakonec jsem pořídil https://www.kellysbike.com/cs/mtb-xc-c564/gate-30-29-p53456 za super cenu 16 700,- což je myslím TOP cena.