Uvazuju o jejich koupi a dnes jsem procetl asi 8 recenzi, ktere jsem nasel. V podstate nikde na nich nenasli opravdu vyznamne minus. Nastaveni vzdalenosti paky od riditek je zpatecnicke, ale to se nastavi a uz se na to nesaha. Nekde psali, ze nejsou az tak vykonne, ale kdyz staci na svetak ve sjezdu... A potom jeste zminovalo narocnejsi vycentrovani nez treba u Shiman, u kterych je vetsi mezera mezi deskama.
Tak to jsem nepostrehl. Ja si pamatuju vic nez rok stary clanek na Pinkbiku, kde mel Bruni na kole nove brzdy prave Formula Cura. Ty ctyrpistky jsou aktualni az ted, ne?
no práve tie 4 piesty majú označenie Cura tiež aspoň teda páka je totožná... a Bruni ich mal už dlhšiu dobu nahodené, dávnejšie som zachytil nejaký krátky článok kde sa ešte len špekulovalo čo je to vlastne zač...
Moc si nedovedu představit kam by se tam měl dostat bordel, ale budiž. Zrovna tady platí "nelez do toho dokud to funguje". Mimochodem ony rovnoměrně vyjíždět ani nemají ;-)
Trochu oživím. Tak nějak chci vyměnit Sram Code R brzdy za něco, co nebude mít tak dlouhej krok a nebude to jak mačkaní hovna, což se mi děje i po odvzdušnění.
Kolo převážne na bikeparky, traily. Mám v hledáčku prave Formula Cura brzdy.. líbí se mi jednoduchost, provedení a podle zahraničních recenzí asi i účinek. Je tu někdo kdo porovnal 4 pístky Cura 4 s předchozí, dvou pístkovou verzí. Samozřejmě 2 pístek je o 2k levnější, ale jestli se vyplatí víc Cura 4 tak bych to možná i zvážil. Případně nějaké aktuální zkušenosti ocením.
Má někdo zkušenosti z delšího používaní dvoupístkových modelů Cura? V některých recenzích se píše, že destičky jsou dost blízko kotouči, je potřeba je precizně vycentrovat vůči kotouči, aby nedrhly. Je na tom něco pravdy?
Můžete někdo prosím doplnit zkušenosti z delšího používání? Už byste na tom měli mít něco naježděno...Případně za co jste je vyměnili. Recenze všechny dobré až nadšené, ale dlohodobý provoz může být jiná story...
Uvažuji je na nový trail bike, alternativu mám Code RSC.
Mám Cura 2 a mají velmi dlouhý krok, začnou zabírat po cca 4-5cm kroku. Dělá to přední i zadní vpodstatě od novoty.Nechal jsem několikrát odvzdušnit a nepomohlo. Po posledním odvzdušnění se krok na chvíli zkrátil a po pár vyjížďkách je opět dlouhý. Máte někdo podobnou zkušenost?
Zasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání zajímavých akcí a novinek e-mailemZasílání dárků a možností výhodnějšího nákupuZasílání Akce týdne
Vyber si, prosím, o které informace máš zájem:
Jednou za týden/měsíc posíláme souhrn toho, co je na MTBIKERu nového. Nikdy neposíláme reklamu ani jiný spam.
K narozeninám a svátku Ti budeme posílat drobný dáreček s možnostmi výhodnějšího nákupu a občas posíláme e-mail s akcemi na zboží, které by Tě mohlo zajímat.
Jednou týdně posíláme souhrn naší Akce týdne a občas posíláme e-mail o speciálních akcích a novinkách v našem e-shopu.
Dávám společnosti MTBIKER community s.r.o., se sídlem 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, souhlas k zasílání bezplatných informací podle specifikace uvedené výše a se zpracováním mých osobních údajů pro tento účel. Můj souhlas je dobrovolný a beru na vědomí, že mám právo jej kdykoli odvolat v sekci Nastavení e-mailů. Zároveň potvrzuji, že jsem se seznámil(a) s informacemi v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
check_circle
error
MTBIKER používá cookies
Soubory cookies používáme na zabezpečení funkčnosti webu a na personalizaci obsahu. S Tvým souhlasem je budeme používat k měření užívání webové stránky, k personalizaci a na zobrazení relevantních reklam a informací. Pokud nám udělíš souhlas, můžeš ho zrušit nebo můžeš změnit své preference v sekci Nastavení cookies. Pokud nesouhlasíš s ukládáním cookies, můžeš je odmítnout. Víc o cookies si můžeš přečíst v sekci Ochrana soukromí a osobních údajů.
Nikdo nic? (v Propainu je montují a vychází v konfigurátoru levněji jak Guide R...)
Uvazuju o jejich koupi a dnes jsem procetl asi 8 recenzi, ktere jsem nasel. V podstate nikde na nich nenasli opravdu vyznamne minus. Nastaveni vzdalenosti paky od riditek je zpatecnicke, ale to se nastavi a uz se na to nesaha. Nekde psali, ze nejsou az tak vykonne, ale kdyz staci na svetak ve sjezdu... A potom jeste zminovalo narocnejsi vycentrovani nez treba u Shiman, u kterych je vetsi mezera mezi deskama.
A nějaký plus proč je brát?
Tam byl?
Velmi dobra davkovatelnost, staly bod zaberu, vaha.
pokiaľ viem tak na sveťáku v zjazde sa ale testovala 4 piestiková verzia...
Tak to jsem nepostrehl. Ja si pamatuju vic nez rok stary clanek na Pinkbiku, kde mel Bruni na kole nove brzdy prave Formula Cura. Ty ctyrpistky jsou aktualni az ted, ne?
no práve tie 4 piesty majú označenie Cura tiež aspoň teda páka je totožná... a Bruni ich mal už dlhšiu dobu nahodené, dávnejšie som zachytil nejaký krátky článok kde sa ešte len špekulovalo čo je to vlastne zač...
Je to mozne. Mne kazdopadne budou stacit i dvoupistky. Aspon bude snazsi centrovani a cisteni.
On je v tom nějaký rozdíl?
Ty dva pisty na jedne strane nemusi vyjizdet rovnomerne, kdyz je v brzdach nejaky bordel.
Moc si nedovedu představit kam by se tam měl dostat bordel, ale budiž. Zrovna tady platí "nelez do toho dokud to funguje". Mimochodem ony rovnoměrně vyjíždět ani nemají ;-)
Moc dobre znam, jak dokazou pisty nerovnomerne vyjizde u dvoupistovych brzd. Ver tomu, ze u ctyrpistovych to lepsi nebude.
.
Pokud tě to stále zajímá, tak tady je článek z vitalu, brzdy skončily na 3. místě mezi 4 pístkama, takže budou asi víc než dobré. https://www.vitalmtb.com/features/Vital-MTB-Face-Off-The-Best-DH-Brakes,2152
Zdarec
Trochu oživím. Tak nějak chci vyměnit Sram Code R brzdy za něco, co nebude mít tak dlouhej krok a nebude to jak mačkaní hovna, což se mi děje i po odvzdušnění.
Kolo převážne na bikeparky, traily. Mám v hledáčku prave Formula Cura brzdy.. líbí se mi jednoduchost, provedení a podle zahraničních recenzí asi i účinek. Je tu někdo kdo porovnal 4 pístky Cura 4 s předchozí, dvou pístkovou verzí. Samozřejmě 2 pístek je o 2k levnější, ale jestli se vyplatí víc Cura 4 tak bych to možná i zvážil. Případně nějaké aktuální zkušenosti ocením.
Díky
Má někdo zkušenosti z delšího používaní dvoupístkových modelů Cura? V některých recenzích se píše, že destičky jsou dost blízko kotouči, je potřeba je precizně vycentrovat vůči kotouči, aby nedrhly. Je na tom něco pravdy?
Můžete někdo prosím doplnit zkušenosti z delšího používání? Už byste na tom měli mít něco naježděno...Případně za co jste je vyměnili. Recenze všechny dobré až nadšené, ale dlohodobý provoz může být jiná story...
Uvažuji je na nový trail bike, alternativu mám Code RSC.
Děkuji moc.
Mám Cura 2 a mají velmi dlouhý krok, začnou zabírat po cca 4-5cm kroku. Dělá to přední i zadní vpodstatě od novoty.Nechal jsem několikrát odvzdušnit a nepomohlo. Po posledním odvzdušnění se krok na chvíli zkrátil a po pár vyjížďkách je opět dlouhý. Máte někdo podobnou zkušenost?